Image default
Αγορές

Αντέδρασαν οι αγοραστές στη Wall Street-Τέλος στο πτωτικό σερί του Nasdaq

Αντέδρασαν οι αγοραστές στη Wall Street-Τέλος στο πτωτικό σερί του Nasdaq

«Φρένο» στο σερί των απωλειών μπήκε σήμερα (7/9) στη Wall Street, με το μεγάλο χαμένο του τελευταίου διαστήματος, τον Nasdaq, να μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης κατέγραψε το μακροβιότερο πτωτικό σερί από το 2016.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,40% στις 31.581,28 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,83% στις 3.979,87 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 2,14% στις 11.791,90 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα η έκθεση «Beige Book» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η οποία κάνει λόγο για αδύναμες προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Καταλύτης για τις αδύναμες προοπτικές αποτελούν, σύμφωνα με την έρευνα της FED, τα υψηλά βασικά επιτόκια και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και προμηθειών.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ, ξεκαθάρισε πως η τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και θα τα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα για αρκετό καιρό, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Ιούλιο καθώς οι εξαγωγές σημείωσαν νέο ρεκόρ, σε μια εξέλιξη που αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη του ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο. Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε 12,6% στα 70,6 δισ. δολάρια όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ενισχύθηκαν 0,2% στα 259,3 δισ. δολάρια ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν 2,9% στα 329,9 δισ. δολάρια όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία. 

Σε χαμηλό 9μήνου το αργό

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έκλεισε η τιμή του αργού πετρελαίου λόγω των φόβων των επενδυτών για επιβράδυνση της ζήτησης, παρά τα κέρδη που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησε 4,94 δολάρια ή 5,7%, για να διαμορφωθεί στα 81,94 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αντίστοιχα, το αργό Brent παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 4,83 δολάρια ή 5,2%, για να κλείσει στα 88 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 24 Ιανουαρίου.

Σε ανοδική τροχιά ο χρυσός

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Αυγούστου έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα δίνουν «ανάσα» στο πολύτιμο μέταλλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 1.722,40 δολάρια ανά ουγγιά, κερδίζοντας 9,50 δολάρια ή 0,6%.

Παράλληλα, το ασήμι Δεκεμβρίου κέρδισε 33,7 σεντς ή 1,9%, στα 18,245 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου έχασε 1,2 σεντς ή 0,4%, στα 3,45 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • FED
  • Beige Book
  • εμπορικό ελλειμμα

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin