Image default
Πολιτική

Κόκκινη γραμμή από Μητσοτάκη στο κρεσέντο προκλητικότητας της Τουρκίας

Μητσοτάκης

Η αποστροφή του πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν «τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα» καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στο Βελλίδειο χθες το βράδυ

Αυστηρή απάντηση στους τουρκικούς λεονταρισμούς έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τραβώντας κόκκινη γραμμή στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από την Αθήνα.

«Όσο για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας, ένα θα πω: η απάντησή μας είναι η επιφυλακή μας. Η ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεών μας. Η ακμαία οικονομία μας. Οι διεθνείς συμμαχίες μας, αλλά και η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Κυρίως, όμως, η ενότητα του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει «τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση» τονίζοντας πως «ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν».

Και συνέχισε καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους στο Βελλίδειο: «Άλλωστε, στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει τη δύναμη του Έθνους μας: όχι, κύριε Ερντογάν. Και για να το πω στη γλώσσα που ίσως καταλαβαίνει καλύτερα: τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα».

Πολεμικό κλίμα στον τουρκικό Τύπο

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος κλιμακώνει την ένταση σε βάρος της Ελλάδας, όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα για ακόμη μία μέρα, κλιμακώνουν το αρνητικό κλίμα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο.

Επίσης, υπάρχει κριτική για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στο περιστατικό καταδίωξης από το Λιμενικό σκάφους με σημαία Κομορών, το οποίο ήταν τουρκικών συμφερόντων. Ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για «πειρατεία στο Αιγαίο».

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται καθημερινά, ενώ τις επόμενες αναμένεται και απάντηση στις σκληρές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

- sofokleous10.gr

  • Πολεμικό κλίμα: Η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο, ισχυρίζεται ο τουρκικός Τύπος
  • Τα 21 μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
  • ΜέΡΑ25 για ομιλία Μητσοτάκη : «Ένας αμετανόητος, αδιόρθωτος και επικίνδυνος πρωθυπουργός»

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας

admin

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη

admin

Κασσελάκης: Το φως της ελπίδας να λάμψει στην πατρίδα μας

admin

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

admin

Ο Δένδιας επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές – Οι στρατηγικές των κοινοβουλευτικών κομμάτων

admin

Ιεροσόλυμα: Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός

admin

Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΞ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό σύλληψης μέλους της φρουράς του Γενικού Πρόξενου στα Ιεροσόλυμα

admin

Επιτηρητικά φυλάκια στο Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

admin

Ανδρουλάκης για το Πάσχα: Μπορούμε καλύτερα, την ελπίδα τη φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

admin

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά κι η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια με δυνατό ΚΚΕ

admin

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους που αγωνίζονται για την ασφάλειά μας

admin