Image default
Τοις Μετρητοίς

ΕΥΡΩ: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης

Η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να στείλει ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένη να ελέγξει το πληθωρισμό ακόμα και αν τα μακροπρόθεσμα οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης  είναι αδύναμα έφερε την αύξηση μαμούθ του βασικού επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης.

Επίσης προανήγγειλε ότι έπονται άλλες 2 με 4 αυξήσεις επιτοκίων με τους αναλυτές  να εντοπίζουν την πρώτη κατά 50 μονάδες βάσεις τον Οκτώβριο και την άλλη μία η δύο με 25 μονάδες βάσης στα τέλη του 2022 ή αρχές του 2023.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικές, αν διατηρηθούν οι υψηλές τιμές ενέργειας, είναι και οι δηλώσεις αναθεώρησης προς τα κάτω της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη  για το 2023.

Όμως μέσα στα νέα αρνητικά δεδομένα υπήρχε και ένα θετικό στοιχείο για εμάς αυτό της ενεργής διατήρησης των επανεπενδύσεων ομολόγων στα προγράμματα APP και PEPP.

Στο άκουσμα τώρα των νέων το ευρώ στην αναλογία του με το δολάριο (EURUSD) ξέφυγε από το ακανθώδες επίπεδο που εκτείνεται ανάμεσα στο 1 προς 1 και τα 0,9870 δολάρια δείχνοντας διαγραμματικά ότι έχει τη διάθεση να απλώσει την ανοδική του κίνηση προς την περιοχή αντίστασης που ορίζει το μακροπρόθεσμο καθοδικό κανάλι “R” στα 1,02500 δολάρια. Εκεί θα κριθούν πολλά καθώς αν προκληθεί επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση τότε το ευρώ είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει ακόμα και τα 1,0500 με 1,0560 δολάρια. Όσο όμως δηλώνει αδυναμία απόδρασης τόσο θα επανέλθει άτσαλα προς το προαναφερόμενο επίπεδο των 1 προς 1 και 0,9870.

O γνωστός τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI) μόλις τώρα πραγματοποιεί ένα ανοδικό σκίρτημα από μια υπερπουλημένη θέση που έχει στρογγυλοκαθίσει σε όλο σχεδόν το 2022.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin