Image default
Ευρώπη

Φον ντερ Λάιεν: Για τρίτη φορά στο Κίεβο- Βραβείο από τον Ζελένσκι

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρίσκεται σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντενίς Σμιχάλ.

Το ταξίδι της συμπίπτει με την συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Κίνας στο Ουζμπεκιστάν για μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής που η Μόσχα και το Πεκίνο υποστηρίζουν ότι προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη δυτική παγκόσμια επιρροή.

Έρχεται επίσης καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναθαρρήσει καθώς εδραιώνουν και επεικτίνουν τα κέρδη τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας. 

Όπως έγραψε η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για την τρίτη της επίσκεψη στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο. Αυτή η επίσκεψη όμως είναι διαφορετική, είπε.

«Έχουν αλλάξει τόσα πολλά. Η Ουκρανία είναι πλέον υποψήφια για την ΕΕ», συνέχισε εξηγώντας πως θα έχει συζητήσεις με τον Ζελένσκι και τον Σμιχάλ  για το «πώς να συνεχίσουμε να πλησιάζουμε τις οικονομίες και τους λαούς μας όσο η Ουκρανία προχωρά προς την ένταξη».  

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία αγωνίζεται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και έλαβε το καθεστώς υποψήφιας χώρας τον Ιούνιο.

Παράλληλα, στη συνάντησή της με τον Ουκρανό πρόεδρο, η πρόεδρος της Κομισιόν έλαβε το βραβείο της Πρώτης Τάξης του Τάγματος του Γιαροσλάβ του Σοφού, το οποίο αποδέχτηκε «στο όνομα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως σύμβολο του ισχυρού μας δεσμού», όπως είπε. 

Σχετικα αρθρα

Bitcoin Halving: «Πέτα… τα μισά απ’το τρένο» – Τι είναι και πώς θα επηρρεάσει την τιμή του

admin

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Κίνα: Η εποχή του 5.5G έφτασε – Είστε έτοιμοι;

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Η ψυχική υγεία στην εργασία εντάσσεται στους επιδημιολογικούς δείκτες της Ισπανίας

admin

Γαλλία: 55 τοποθεσίες για να υποδεχτούν την καθαρή βιομηχανία

admin

Ευκάλυπτος: Το οικολογικό δίλημμα της Πορτογαλίας

admin

Νέα ζώνη χωρίς βενζίνη και ντίζελ εντός της Στοκχόλμης

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin