Image default
Πολιτική

Οικονόμου: Προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού ο κ. Τσίπρας με όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ

Γιάννης Οικονόμου

«Αν εφαρμόζονταν αυτά που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, θα οδηγούσε τη χώρα σε νέα χρεοκοπία και σε μια κρίση χειρότερη από εκείνη των μνημονίων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή όσα εξήγγειλε από τη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τσίπρας από την ΔΕΘ «έκανε να μοιάζει μίζερο το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Υπόσχεται τα πάντα σε όλους, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει ποτέ» είπε ο κ. Οικονόμου. 

«Αν εφαρμόζονταν αυτά που υποσχέθηκε, θα οδηγούσε τη χώρα σε νέα χρεοκοπία και σε μια κρίση χειρότερη από εκείνη των μνημονίων» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας ή λέει ψέμματα, ή εννοεί νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των πολιτών ή θα οδηγήσει σε νέα μνημόνια».

Το γενικό συμπέρασμα, είπε, είναι ότι κανένας πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση, πρόσθεσε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι «προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού» λόγω της «χειμαρώδους παροχολογίας».

Για τους 38 μετανάστες στον Έβρο είπε ότι ήταν αποκαλυπτική η απάντηση του κ. Τσίπρα και για υπόθεση φερόμενου νεκρού παιδιού. Όταν του επισημάνθηκε -είπε ο κ. Οικονόμου- ότι η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος όχι μόνο αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη αλλα προσπάθησε να διαστρεβλώσει όσα έλεγε ο ίδιος και οι βουλευτές του.

«Ψεύδεται, διαστρεβλώνει κι αρνείται να αποσύρει ισχυρισμούς που ταυτίζονταν με την τουρκική προπαγάνδα που εξέθεταν τη χώρα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναχωρεί αύριο και θα απευθύνει ομιλία την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι θα αναφερθεί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο και ειδική αναφορά θα κάνει στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις σε μια συγκυρία που η Δύση έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό.

Επίσης, θα αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, στρατηγικό κόμβο ενεργειακής ασφάλειας και επενδυτικό προορισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου προς τιμήν των ηγετών και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με σειρά ηγετών, θα συναντήσει επενδυτές που θα ενημερώσει για την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλαδα.

Επίσης, θα παρακαθήσει σε δείπνο ομογενειακών οργανώσεων.

  • Μετεκλογικές συνεργασίες- Εξετάζετε συνεργασία με Ελληνική Λύση;: Η ΝΔ θα απευθυνθεί στην κοινωνία για ανανεώση της εντολής για κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η δική μας προεταιρότητα έιναι μια ισχυρή κυβέρνηση που αποτελεί την καλύτερη εγγύηση.
  • Τηλεμαχία Μητσοτάκη- Τσίπρα: Σε όλες τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες η αντιπαράθεση γίνεται στο Κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός πολλές φορές έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα μέσα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, πάνω από 20-22 φορές. Πάντα θα ανταποκρίνεται όσο διαρκεί η θητεία της κυβέρνησης. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα ανταποκριθούμε με χαρά
  • αστυνομική βία στο ΑΠΘ: κάθε καταγγελία εξεταζεται προσεκτικά. Αυτό που συνεβη ήταν ότι ομάδα ανθρώπων στράφηκε ξανά μέσα στο πανεπιστήμιο στον χώρο της βιβλιοθηκης.
  • Μετεκλογικές συνεργασίες: δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. 1ο. Πιστεύουμε στην ανάγκη ισχυρών κυβερνήσεων με ομοιογενή πλειοψηφία. Αυτή την εντολη θα διεκδικήσουμε – 2ο. Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει η χώρα να μείνει ακυβέρνητη. 
  • Δεν έχουμε ισχυρά εχέγγυα από το παρελθόν για τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα. Στις πρώτες εκλογές ο λαός πρέπει να δέιξει το δρόμο μιας ισχυρής διακυβέρνησης που θα αποτρέψει την τερατογενεση που περιέγραψε ο πρωθυπουργός. Στις δεύτερες εκλογές θα έρθει να επιβεβαιώσει μια κυβέρνηση ισχυρή κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ που δεν αποκλείει πρόσωπα από άλλους χώρους.
  • Δεν γίνεται ανεκτή η συμπεριφορά της Τουρκίας, δεν μας τρομάζει, δεν μας τρομοκρατεί, ούτε μας παρασύρει.
  • Το πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά, δεν υπάρχουν τέτοιοι τίτλοι όπως αυτή με την οποία εμφανίστηκε ο Παύλος στο BBC.
  • Παρεμβάσεις για ενέργεια: Ανακοινώσεις εντός της εβδομάδος
  • Τουρκική προκλητικότητα: Η Ελλάδα την αντιμετωπίζει αποδομώντας τα επιχειρήματα και ανυπόστατους ισχυρισμούς με την βαρύνουσα πολιτική ισχύ και την αποτρεπτική ισχύ που θα χρησιμοποιοήσουμε όταν χρειαστεί.
  • Άγνοια Τσίπρα να μιλά για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να αποδίδει εκεί την άνοδο των τιμών. Στην περίπτωση που καλούνταν να εφαρμοσει την εξαγγελία αυτή, αυτό θα είχει ένα τεράστιο κοστος για οικονομία, περίπου 13 με 14 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με την εξαγγελία για πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Εώλα ανεφάρμοστα και ανεύθυνα όσα λέει.
  • Πλαφόν σε πέλετ και καυσόξυλα: Είναι μέσα στα σχέδια. Θα υπάρξουν κινήσεις στον κατάλληλο χρόνο.

- sofokleous10.gr

  • Βαρβιτσιώτης σε ΣΚΑΪ 100,3: Ο Τσίπρας δεν έστειλε μήνυμα ενότητας στα ελληνοτουρκικά
  • Δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη: Διεκόπη η διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο
  • Ξεκίνησε με ενστάσεις το Ειδικό Δικαστήριο – Παρόντες Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Ο «γρίφος» με την ψήφο των Σπαρτιατών – Το πιθανότερο σενάριο

admin

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Ελληνοτουρκικά: Δεν θα δώσουν πλεονέκτημα στην Ελλάδα στο Αιγαίο τα F-35, λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

admin

Γκιουλέρ: «Θα ήμασταν ευχαριστημένοι εάν η Ελλάδα αποκτούσε F-35», αλλά… εκνευρισμός με το «βέτο» του Βερολίνου στα Eurofighter

admin

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ: Να αποδεχτεί το αίτημα των εργαζομένων

admin

Στη Βαρβάκειο αγορά ο Στέφανος Κασσελάκης – Συζήτηση με επαγγελματίες και πολίτες

admin

Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών για τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης – Δείτε live

admin

Κασσελάκης: Στη Βαρβάκειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

admin

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης αντί να σιωπήσει προσπαθεί να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου

admin

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος

admin

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες (φωτογραφίες)

admin

Αντέχει η ΕΕ νέα διεύρυνση προς τα ανατολικά;

admin