Image default
Επιχειρήσεις

Profile: Aύξηση 55% σε κέρδη και 33% σε πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο

Σημαντική άνοδο των πωλήσεων και της μετά φόρων κερδοφορίας το α’ εξάμηνο του 2022, κατά 33% και 55% αντίστοιχα παρουσίασε ο όμιλος Profile.

Παρά τη γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση, ο Όμιλος συνέχισε την ισχυρή ανάπτυξή του, εντός και εκτός συνόρων, παρουσιάζοντας νέες λύσεις και σημαντικές αναβαθμίσεις  των υφιστάμενων, που οδηγούν σε ανάληψη νέων έργων, στην σταθερή προτίμηση των πελατών, καθώς και στην ανάληψη εξειδικευμένων έργων του ελληνικού δημοσίου, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε ενοποιημένο επίπεδο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρώντας τον επιχειρηματικό κλάδο του Ticketing, ο οποίος μεταβιβάσθηκε στις 14/6/2022), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile παρουσίασε αύξηση 33% και ανήλθε σε € 10,2 εκατ. έναντι € 7,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 2,6 εκατ. έναντι € 2,2 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 18%, τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 38% σε € 1,5 εκατ. από € 1,1 εκατ., ενώ τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 55% σε € 1,04 εκατ. από € 0,67 εκατ. Συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την πώληση του κλάδου Ticketing, τα Κέρδη μετά Φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν το α’ εξάμηνο του 2022 κατά 184% σε € 2,1 εκατ. από € 0,8 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2021.

Σημειώνεται ότι τα αναμορφωμένα EBITDA του Ομίλου Profile, χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του Ομίλου), ανήλθαν σε € 2,7 εκατ. το  α’ εξάμηνο του 2022 από € 2,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και τα αναμορφωμένα Κέρδη μετά Φόρων (εξαιρουμένων των αποσβέσεων της αποτίμησης άυλων στοιχείων ενεργητικού των εξαγοραζόμενων εταιρειών, αλλά και των κερδών που προέκυψαν από την πώληση επιχειρηματικού κλάδου), τα οποία ανήλθαν σε € 1,4 εκατ. από € 1,0 εκατ., αυξημένα κατά 37%.

H ρευστότητα του Ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται  σε ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του α’ εξαμήνου στα € 16,9 εκατ. και καθαρά διαθέσιμα στα € 10,0 εκατ., τα οποία συνυπολογίζοντας την αξία των ίδιων μετοχών που διατηρούσε η εταιρεία, ανέρχονται σε € 10,9 εκατ. Επιπλέον, ο Όμιλος Profile διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 27% και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,9x, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης, διατηρώντας τα εχέγγυα για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, έναντι των  προκλήσεων του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo α’ εξάμηνο του 2022, ο Όμιλος Profile παρουσίασε δυναμική πορεία, κλείνοντας  νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις με 24 οργανισμούς σε 12 χώρες, ενώ ταυτόχρονα, έλαβε νέες διεθνείς διακρίσεις για τις λύσεις Investment Management (Axia), Digital Banking (Finuevo) και Treasury (Acumen) από τα World Economic Magazine, International Business Magazine, Chartis, Innovatech Awards και Finance Derivative.

Σε προϊοντικό επίπεδο, ο Όμιλος παρουσίασε το «Finuevo Suite», την τραπεζική in-a-box πλατφόρμα νέας γενιάς που αποτελείται από το «Finuevo Core» και το «Finuevo Digital». Το «Finuevo Core» αποτελεί τη μετεξέλιξη του κορυφαίου τραπεζικού συστήματος FMS.next, το οποίο συνδυάζει καινοτόμες και ευέλικτες λειτουργικότητες για Λογαριασμούς, Δάνεια, Κάρτες, Πληρωμές, κλπ., βασισμένο σε νέες τεχνολογίες, ενώ το «Finuevo Digital» παρέχει mobile-first προηγμένες Digital Banking εφαρμογές για τον τελικό χρήστη, αποτελώντας την εξέλιξη στην ψηφιακή τραπεζική.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η νέα πρωτοποριακή λύση «Acumen.plus Loan Portfolio Management» για μεγάλες επιχειρήσεις, ναυτιλιακές εταιρείες κ.α., παρέχοντας πλήρη υποστήριξη στον τομέα της διαχείρισης του δανειακού χαρτοφυλακίου, των διαθεσίμων (Treasury Management) και της διαχείρισης κινδύνου, προσφέροντας προηγμένες λειτουργικότητες.

Το σύστημα διαχείρισης κινδύνου για υπολογισμό κεφαλαιακών απαιτήσεων «RiskAvert», αναβαθμίστηκε με την προσθήκη νέων λειτουργιών κάλυψης των εποπτικών απαιτήσεων για τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPE Backstopping), καθώς και για τoν Επιτοκιακό Κίνδυνο στο Τραπεζικό Χαρτοφυλάκιο (IRRBB).

‘Οσον αφορά τη δραστηριότητα στον τομέα του Δημοσίου, υλοποιούνται απρόσκοπτα αναληφθέντα έργα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, κα, και  συμβασιοποιήθηκαν μια σειρά έργων όπως το portal του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το portal του νέου ταμείου ΤΕΚΑ για το Υπουργείο Εργασίας, η Ενιαία Θυρίδα για την ΑΑΔΕ, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το Υπουργείο Ενέργειας και η Ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακίων για το Κτηματολόγιο, ενώ αναμένονται και νέα έργα, που εδραιώνουν τον Όμιλο Profile ως σημαντικό τεχνολογικό εταίρο του Δημοσίου Τομέα.

Η ισχυρή και υγιής οικονομική θέση του Ομίλου επιτρέπει την απρόσκοπτη υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδιασμών του και προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της αβεβαιότητας της διεθνούς συγκυρίας. Η Διοίκηση του Ομίλου Profile, εκτιμά ότι εφόσον δεν επιβαρυνθεί περαιτέρω η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση, θα επιτευχθεί για το σύνολο του έτους ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης, συγκρίσιμος με εκείνον του περασμένου έτους.

Διαβάστε ακόμα:

Έρευνα DHL Trade Growth Atlas: Σε νέα ρεκόρ το παγκόσμιο εμπόριο παρά τα απανωτά σοκ

ΟΤΕ: Ξεκινά το «payzy by COSMOTE» – Υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού

Το ESG επανακαθορίζει το επιχειρείν

Σχετικα αρθρα

ΟΠΑΠ Forward: Στηρίζει τις δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για έβδομη συνεχή χρονιά (pics)

admin

Η Energean κοντά στα άτομα με Αναπηρίες: Βιωματική δράση για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

admin

Elevate Greece: Για 2η χρονιά θα απονεμηθούν τα εθνικά βραβεία νοεφυούς επιχειρηματικότητας

admin

Η ΕΤΑΔ προκηρύσσει ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση τριών αγροτεμαχίων στον Νομό Έβρου

admin

Action 24, η ενημέρωση σε πρώτο πλάνο – Πρεμιέρα τη Δευτέρα 5/12 στις 06:00

admin

Υπερταμείο: Βραβεύεται για τις πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας που εφαρμόζει

admin

Space Hellas: Αυξημένος κατά 37,86% ο τζίρος στο εννεάμηνο

admin

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Πότε ξεκινά – Ποιες Κυριακές θα λειτουργήσουν

admin

Αύξηση εσόδων για την Space Hellas το γ’ τρίμηνο

admin

Hellas Direct – tbi bank: Το mega deal που αλλάζει τα πάντα στη χρηματοδότηση των αναγκών του αυτοκινήτου

admin

Mevaco: Αυξήθηκαν 53% τα EBITDA στο τρίτο τρίμηνο

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στην απόκτηση της Αφοί Δεναξά από τη Μασούτης

admin