Image default
Τοις Μετρητοίς

Profile Software: Εκρηκτική κερδοφορία, ισχυρό ταμείο και τα καλύτερα είναι μπροστά.

Ο όμιλος της  Profile Software (ΠΡΟΦ) ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο μια εκρηκτική κερδοφορία της τάξεως του +184% (συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την πώληση του κλάδου Ticketing) κλείνοντας πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα που πέρυσι την ίδια περίοδο είχε 0,8 εκατ. ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί και η ρευστότητα του ομίλου όπου εμφανίζεται στα τέλη του περασμένου Ιουνίου να έχει χρηματικά διαθέσιμα 16,9 εκατ. ευρώ και καθαρό ταμείο 10 εκατ. ευρώ. Με αυτό το ταμείο και με τη τραπεζική γραμμή των 15 εκατ. ευρώ εύκολα μπορεί ο όμιλος να χτυπήσει μια ευρωπαϊκή εξαγορά που θα φέρει βίαιη ώθηση στην αναπτυξιακή της πορεία.

Πολύ πιο καλύτερη εικόνα θα έχει ο όμιλος στα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου μιας που παραδοσιακά εκεί πραγματοποιεί και τις μεγαλύτερες πωλήσεις ενώ θα αρχίσουν να πέφτουν με ταχύτερο ρυθμό και τα έσοδα από τις συμφωνίες που έχει κλείσει με το Δημόσιο τόσο με τα  αναληφθέντα έργα όπως  με το  Υπουργείο Δικαιοσύνης, με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού κ.α., όσο και  από μια σειρά έργων που συμβασιοποιήθηκαν όπως το portal του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το portal του νέου ταμείου ΤΕΚΑ για το Υπουργείο Εργασίας, η Ενιαία Θυρίδα για την ΑΑΔΕ, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το Υπουργείο Ενέργειας και η ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακίων για το Κτηματολόγιο.

Η ιστοσελίδα του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ)

Στο μεταξύ ο όμιλος δε έχει πει ακόμα τη  τελευταία του λέξη μιας που κατεβαίνει με σημαντικές αξιώσεις στους διαγωνισμούς που αφορούν έργα  κομβικών ψηφιακών μεταρρυθμίσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως είναι η επέκταση του εθνικού δικτύου της τηλεϊατρικής, η ψηφιοποίηση των ιατρικών αρχείων του δημοσίου συστήματος υγείας, το Εθνικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (E-Justice), ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά.

Παράλληλα δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο όμιλος είναι και έντονα εξαγωγικός κάτι που φάνηκε από τη μέχρι τώρα δυναμική του πορεία το 2022 κλείνοντας νέες συμφωνίες και  σημαντικές επεκτάσεις με 24 οργανισμούς σε 12 χώρες.

Στη διαγραμματική ανάλυση η μετοχή φαίνεται να μαζεύει δυνάμεις πάνω στο επίπεδο στήριξης των 3 με 2,90 ευρώ για να έρθει στη συνέχεια σε άμεση αντιπαράθεση με τη γραμμή αντίστασης “Q” στα 3,32 ευρώ.

Ανοδική διάσπαση θα δώσει πιθανότατα και νέο ιστορικό υψηλό άνω των 3,75 ευρώ.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin