Image default
Αγορές

Αδυνατεί να συνέλθει η Wall Street: Τρίτη διαδοχική πτώση

Αδυνατεί να συνέλθει η Wall Street: Τρίτη διαδοχική πτώση

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων παρέμεινε η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, με τον τεχνολογικό κλάδο να αποτελεί «βαρίδι» στη σημερινή (22/9) συνεδρίαση. Η Wall Street έφτασε αισίως τις τρεις σερί πτώσεις, στον απόηχο της νέας αύξησης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αλλά και των επακόλουθων δηλώσεων του προέδρου της, Τζερόμ Πάουελ, περί ύφεσης.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,36% στις 30.076,09 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,89% στις 3.756,30 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,37% στις 11.066,81 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες οδεύουν προς νέες απώλειες σε εβδομαδιαία βάση. Ο Dow υποχωρεί μέχρι στιγμής 2,42%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν απώλειες 2,98% και 3,3% αντίστοιχα.

Οι μετοχές τεχνολογικών κολοσσών όπως η Amazon, η Tesla και η Nvidia υποχώρησαν σημαντικά, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έφθασαν σε υψηλό 11 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, τροφοδοτώντας παράλληλα τους φόβους των επενδυτών για περαιτέρω αστάθεια στις συναλλαγές μετοχών και ομολόγων τουλάχιστον για φέτος. Οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την οικονομική ανάπτυξη ήταν άκρως ανησυχητικές, με ανάπτυξη μόλις 0,2% φέτος -μία «ανάσα» πριν την ύφεση- και αύξηση στο 1,2% για το 2023.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας κινήθηκε υψηλότερα σε εβδομαδιαία βάση για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στις 213.000 από 208.000 προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 217.000.

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο και ο χρυσός

Με ήπια άνοδο έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έλαβαν ώθηση από τη μείωση των ροών σε συνδυασμό και με την αύξηση στη ζήτηση που μπορεί να παρουσιάσει η Κίνα. «Η πολεμοχαρής ρητορική του Πούτιν είναι αυτό που οδηγεί την αγορά» ανέφερε στο CNBC ο John Kilduff της Again Capital.

Στο πεδίο των τιμών, το συμβόλαιο Νοεμβρίου του Brent έκλεισε τη διαπραγμάτευση στα 90,46 δολάρια το βαρέλι έχοντας ενισχυθεί κατά 0,7% ή 63 σεντς. Παρομοίως, το αμερικανικό WTI Νοεμβρίου ολοκλήρωσε στα 83,49 δολάρια το βαρέλι έχοντας προσθέσει στην τιμή του 55 σεντς ή 0,7%.

Κέρδη για δεύτερη διαδοχική ημέρα σημείωσε, παράλληλα, ο χρυσός. Η νέα άνοδος οφείλεται στο γεγονός πως η Ρωσία εντείνει την πολεμική της δραστηριότητα στην Ουκρανία, μετά και την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισε τις συναλλαγές της ημέρας στα 1.681 δολάρια η ουγγιά με μικρή άνοδο 0,3%. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,7% κλείνοντας στα 19,617 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα ο χαλκός σημείωσε οριακές απώλειες 0,1% στα 3,471 δολάρια η λίβρα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κρυπτονομίσματα, το bitcoin ενισχύεται κατά 1,45% στα 19.305,3 δολάρια, το ethereum κερδίζει 0,62% στα 1.332,86 δολάρια, το solana κινείται ανοδικά κατά 3,26% στα 32,64 δολάρια, το cardano κινείται υψηλότερα κατά 3,89% στα 0,4641 δολάρια και το XRP καταγράφει «άλμα» 19,4% στα 0,48651 δολάρια.

  • Wall Street
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • κρυπτονομίσματα
  • αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
  • τεχνολογικός κλάδος

    Σχετικα αρθρα

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

    admin