Image default
Ευρώπη

Πλοίο με αιτούντες άσυλο φτάνει στη Βόρεια Ολλανδία

Το πλοίο Silja Europa, το οποίο θα φιλοξενήσει 1.000 αιτούντες άσυλο από τώρα έως τον Φεβρουάριο, έφτασε στο Velsen-Noord, στην επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας, την Τετάρτη.

Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από το Ταλίν της Εσθονίας το Σαββατοκύριακο. Η Κεντρική Υπηρεσία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο δήλωσε ότι θα χρειαστεί τρεις έως πέντε ημέρες για να προετοιμάσει το πλοίο για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο, όπως μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης NH. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα φτάσει η πρώτη ομάδα αιτούντων άσυλο.

Οι αιτούντες άσυλο αντιμετωπίζουν κρίση στην Ολλανδία, με εκατοντάδες να αναγκάζονται να κοιμούνται έξω από τα κέντρα ασύλου. Στις 21 Αυγούστου, 300 άνθρωποι κοιμήθηκαν έξω από το κέντρο ασύλου Ter Apel στην επαρχία Groningen.

Οι κάτοικοι της περιοχής Velsen-Noord αμφισβητούν την απόφαση να φέρουν το πλοίο στην πόλη τους. Τον Ιούλιο, μια μεγάλη ομάδα κατοίκων διαμαρτυρήθηκε κατά της άφιξης του πλοίου, λέγοντας ότι 1.000 αιτούντες άσυλο είναι πάρα πολλοί για να χωρέσουν σε μια πόλη 5.000 κατοίκων.

Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση αγόρασε το ξενοδοχείο Albergen για τους αιτούντες άσυλο, γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες στην περιοχή. Στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε ένα χωριό με πληθυσμό 3.500 κατοίκων, θα φιλοξενηθούν 150-300 αιτούντες άσυλο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αγοράζει ένα κτίριο για τον συγκεκριμένο σκοπό χωρίς να συμφωνήσει με τον τοπικό δήμο.

Την Τρίτη, ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ εκφώνησε την ετήσια ομιλία του στην Prinsjesdag, όπου συζήτησε την τρέχουσα κρίση διαστήματος για τους αιτούντες άσυλο.

«Όποιος δικαιούται να παραμείνει θα έχει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνδέονται με την πλήρη συμμετοχή και την ενσωμάτωση στην κοινωνία μας», δήλωσε.

(Sofia Stuart Leeson | EURACTIV.com)

Σχετικα αρθρα

Bitcoin Halving: «Πέτα… τα μισά απ’το τρένο» – Τι είναι και πώς θα επηρρεάσει την τιμή του

admin

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Κίνα: Η εποχή του 5.5G έφτασε – Είστε έτοιμοι;

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Η ψυχική υγεία στην εργασία εντάσσεται στους επιδημιολογικούς δείκτες της Ισπανίας

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Γαλλία: 55 τοποθεσίες για να υποδεχτούν την καθαρή βιομηχανία

admin

Ευκάλυπτος: Το οικολογικό δίλημμα της Πορτογαλίας

admin

Νέα ζώνη χωρίς βενζίνη και ντίζελ εντός της Στοκχόλμης

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin