Image default
Επιχειρήσεις

ΕΥΔΑΠ: Αναδείχθηκε ο νικητής του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την κατασκευή νέου κτηρίου γραφείων στο Γαλάτσι

Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την υποβολή ιδεών με στόχο την ανέγερση νέου σύγχρονου βιοκλιματικού κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ, με την ανάδειξη στην πρώτη θέση του αρχιτεκτονικού γραφείου XZA- Architects. Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στους PETRAS ARCHITECTURE και FIORE ARCHITECTS και το τρίτο βραβείο στη ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΕΝΟΣ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 16 εταιρείες με πρωτότυπες ιδέες που αξιολογήθηκαν για την ολιστική αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική προσέγγισή τους από την Κριτική Επιτροπή. Η πρόταση που αναδείχθηκε πρώτη, αξιολογήθηκε από την Επιτροπή ως συγκροτημένη και ολοκληρωμένη, με αναλυτική τεχνική έκθεση σε όλα τα επίπεδα, από την ιστορική και θεωρητική προσέγγιση ως την πολεοδομική, αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική αντιμετώπιση.

Πρόκειται για σύνθεση κτιριακών όγκων που θα ξεπερνούν τα 16.000 τ.μ., κάτω από το ενιαίο βιοκλιματικό στέγαστρο, που διαμεσολαβεί ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον του λόφου Τουρκοβουνίων, το δομημένο ιστό της πόλης και επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων. Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του κτηρίου εξασφαλίζει τις ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις, αξιοποιώντας τα κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής. Τα ενεργητικά μηχανολογικά συστήματα λειτουργούν συμπληρωματικά με τα παθητικά συστήματα και το βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου, εξοικονομώντας ενέργεια, με εφαρμογές καινοτόμων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και αυτοπαραγωγής.

Αντίστοιχη μέριμνα έχει δοθεί και στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων. Φυτεύσεις με κατάλληλα για το κλίμα και τη γεωγραφία της περιοχής φυτά, δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου Εμπειρίας Νερού, υπαίθρια έκθεση παλαιού εξοπλισμού, λειτουργική διασύνδεση με κεντρικές αρτηρίες και μέσα μαζικής μεταφοράς, δημιουργούν ένα δίκτυο επικοινωνίας, αρμονικής συνύπαρξης και κυκλοφορίας όλων των οργανωτικών μονάδων και των ανθρώπων της Εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Στη διοικητική ομάδα o Ν.Β. Σαλακάς

admin

Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για διάθεση κερδών και Stock Awards

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

Eργο ψηφιακής αναβάθμισης στην Eurobank Leasing ολοκλήρωσε η SingularLogic

admin

Entersoft: Στην Unity το 37,26% των μετοχών

admin

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Σε διαιτησία με τη Gazprom για τις τιμές αερίου

admin

Συνεργασία Hurricane Electric με τη Lancom

admin

BBG: «Πράσινο φως» SSM για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

Συνεργασία United Media με την Nova TV της Κροατίας

admin

Euroxx: Βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στη μετοχή της ΔΕΗ

admin

Επένδυση Skroutz σε νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

admin

Χρηματιστήριο: Τελευταία ευκαιρία να αποφευχθεί το αρνητικό πρόσημο του μήνα

admin