Image default
BLOOMBERG

Credit Suisse: Σε ιστορικό χαμηλό οι μετοχές της τράπεζας – Αμφιβολίες για τη στρατηγική της

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό, καθώς η τράπεζα αναγκάστηκε να διαψεύσει δημοσίευμα του Reuters ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την αγορά των ΗΠΑ, ενώ παραμένουν οι αμφιβολίες για την επικείμενη ανανέωση της στρατηγικής της.

«Η Credit Suisse δεν βγαίνει από την αγορά των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αναφορά που υποδηλώνει το αντίθετο είναι κατηγορηματικά ψευδής και εντελώς αβάσιμη», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε μέχρι και 8% στο ξεκίνημα των συναλλαγών και διαπραγματεύονταν στα 4,35 ελβετικά φράγκα.

Η ελβετική τράπεζα βρίσκεται εν μέσω μίας ευρύτερης αναθεώρησης της στρατηγικής της, μετά από μία σειρά αρνητικών επιδόσεων υπό τον πρώην CEO της Thomas Gottstein, ο οποίος αποχώρησε πριν μερικούς μήνες.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner και ο Πρόεδρος Axel Lehmann επιδιώκουν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς την τράπεζα και να την επαναφέρουν στην κερδοφορία μετά από μία σειρά ζημιών και σφαλμάτων.

Credit Suisse shares have plummeted 50% so far this year
H μετοχή της Credit Suisse έχει καταγράψει απώλειες 50% από τις αρχές του έτους

Παράλληλα, αναζητούν επενδυτές για πιθανή αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newswire την Πέμπτη. Η τράπεζα άρχισε τις τελευταίες εβδομάδες να μιλά με επενδυτές, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια.

Ένας εκπρόσωπος της τράπεζας επανέλαβε τη δήλωση της εταιρείας ότι θα ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με την αναθεώρηση στρατηγικής όταν θα ανακοινώσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου τον επόμενο μήνα. «Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε οτιδήποτε νωρίτερα».

Τα κορυφαία στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Credit Suisse σταθμίζουν διάφορες επιλογές, καθώς προσπαθούν να ανακόψουν την πτωτική πορεία της μετοχής που βρέθηκε στο ιστορικό χαμηλό.

Σύμφωνα με το - η αναθεώρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω περικοπές στην επενδυτική τράπεζα και στην κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Αναλυτές της Deutsche Bank δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι η Credit Suisse αντιμετωπίζει κεφαλαιακό κενό τουλάχιστον 4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για να βελτιώσει την οικονομική της δύναμη, να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωσή της και να στηρίξει την ανάπτυξη. Από την πλευρά τους τα στελέχη της ελβετικής τράπεζας δήλωσαν ότι αισθάνονται άνετα με την κεφαλαιακή θέση της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Credit Suisse: Σενάρια για bad bank και διάσπαση σε τρία μέρη

Σχετικα αρθρα

Στα 700 δις € το ενεργειακό κόστος για την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας

admin

Γερμανία: Συμφωνία με το Κατάρ για προμήθεια LNG

admin

Elon Musk: Γιατί απειλεί με πόλεμο την Apple – Κίνδυνος για τα έσοδα του Twitter

admin

Blueground: Το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι ADQ επενδύει στην ελληνική startup

admin

Πετρέλαιο: Βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021

admin

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου εκπέμπει SOS καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τη ζήτηση

admin

Βρετανία: Γιατί εξαφανίζονται τα αυγά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

admin

Warren Buffett: Δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ύψους 758 εκατ. δολαρίων

admin

ΕΕ: Επιδιώκει ενεργειακή συμφωνία εν μέσω διχασμού των κρατών για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

admin

Bloomberg: H Ε.Ε. εξετάζει πλαφόν 65-70 δολαρίων στο ρωσικό πετρέλαιο

admin

Πράσινο φως για το πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο – 3,5 εκατ. δολάρια ανά δόση

admin

Credit Suisse: Προειδοποιεί για ζημιές 1,6 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο

admin