Image default
ALPHA BANK

H Alpha Bank διατηρεί και αναπτύσσει τη θυγατρική στο Λονδίνο

Τέλος στο σχέδιο με την κωδική ονομασία Crown που προέβλεπε την πώληση της θυγατρικής της Alpha Bank στο Λονδίνο βάζει η νέα στρατηγική του Ομίλου για την αξιοποίηση των θυγατρικών του στο εξωτερικό, με κύριο στόχο την ενίσχυση συνεργειών και διαφοροποίηση των υπηρεσιών με έμφαση στους μεγάλους ιδιώτες πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η διοίκηση της Alpha Bank έχει προκρίνει ως βέλτιστη λύση τη διατήρηση της θυγατρικής στους κόλπους του Ομίλου, γεγονός που στηρίζεται και από τις εποπτικές αρχές της Βρετανίας. Στόχος πλέον είναι η οργανική ανάπτυξη και ο μετασχηματισμός της Alpha Bank London, με γνώμονα τη βέλτιστη και απρόσκοπτη συνέχιση της μέχρι σήμερα επιτυχούς πορείας της εταιρείας και την αξιοποίηση των ομιλικών συνεργειών σε διεθνές επίπεδο.

Σε πρόσφατη επίσκεψή τους στο Λονδίνο, ο CFO του Ομίλου Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου και ο Γενικός Διευθυντής International Network Sergiu Oprescu, συναντήθηκαν με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της Alpha Bank London και συζήτησαν μαζί τους τα άμεσα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας. Τα ανώτατα στελέχη της Alpha Bank επιβεβαίωσαν τη δέσμευση του Ομίλου στη βρετανική θυγατρική και αναφέρθηκαν στην απόφαση και το σχέδιο της Διοίκησης για την εδραίωση μίας νέας εποχής δυναμικής παρουσίας της Alpha Bank London στον διεθνή χάρτη δραστηριότητας του Ομίλου, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τη διοικητική ομάδα και το προσωπικό της εταιρείας για την αφοσίωσή τους στον όμιλο.

Δρομολογείται, άλλωστε, ευρύ πλάνο μετασχηματισμού της Alpha Bank London, σύμφωνα με εμπεριστατωμένο 5ετές στρατηγικό σχέδιο που έχει καταρτιστεί, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει βελτίωση της αποδοτικότητας, εξορθολογισμό των εξόδων, αναβάθμιση του λειτουργικού μοντέλου και επενδύσεις σε νέες προηγμένες πλατφόρμες πληροφορικής αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ομίλου, ενώ στο “μέτωπο” των εσόδων, έμφαση θα δοθεί στη στόχευση της affluent πελατείας, τη διεύρυνση της καταθετικής βάσης, στην ανάπτυξη και διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών και στην αύξηση των εσόδων από προμήθειες.

Οι αναρτήσεις στο LinkedIn

Στον απόηχο της εσωτερικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Alpha Bank London, την πρώτη που διοργανώθηκε μετά την πανδημία με τη συμμετοχή σύσσωμης της διοικητικής ομάδας και των εργαζομένων της εταιρείας, οι δύο Γενικοί Διευθυντές του Ομίλου σχολίασαν πολύ θετικά, μέσω ανάρτησής τους στο LinkedIn, την ευκαιρία που είχαν να συναντηθούν διά ζώσης με τους συναδέλφους τους από την βρετανική θυγατρική, απευθύνοντάς τους και δημοσίως τις ευχαριστίες τους για τη συνεχή δέσμευση και προσήλωση που επιδεικνύουν στους στόχους του Ομίλου.

Στην ανάρτησή του ο κ. Παπαγαρυφάλλου αναφέρει: “Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που είχα την ευκαιρία να συναντήσω από κοντά τους συναδέλφους μου από την Alpha Bank London. Πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα, με μέλλον που προδιαγράφεται λαμπρό, ως μέλη του Ομίλου Alpha Bank. Η ενέργεια που υπήρχε στην εσωτερική συνάντηση με την παρουσία όλων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εμένα, ενώ είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μας στο Λονδίνο θα υποστηρίξει με ζήλο την ανάπτυξη του brand Alpha Bank και την παροχή υψηλού επιπέδου προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας”.

H Alpha Bank διατηρεί και αναπτύσσει τη θυγατρική στο Λονδίνο

Το post του κ. Oprescu: “Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικητική ομάδα και τους εργαζομένους της Alpha Bank London για την προσήλωση και τη δέσμευσή τους στον Όμιλο κατά τα το τελευταίο έτος. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αφήνουμε πίσω μας μία περίοδο αβεβαιότητας και επικεντρωνόμαστε πλέον στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της θυγατρικής μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τις συνέργειες του ομίλου στο διεθνές δίκτυο”.

post 23.09.2022

Το ιστορικό

Η πώληση της θυγατρικής Alpha Bank London είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα μετασχηματισμού “Tomorrow” το 2021, με στόχο την απελευθέρωση κεφαλαίων 200 εκατ. ευρώ που θα επενδύονταν σε αγορές με υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης. Όμως, τα δεδομένα στο μακροοικονομικό περιβάλλον και στις αγορές άλλαξαν, μαζί και τα σχέδια της Alpha Bank. Σε αυτό συνέβαλε η ταυτόχρονη εφαρμογή του σχεδίου μετασχηματισμού του Ομίλου – και στις θυγατρικές του εξωτερικού, με βασικές αγορές εκείνες της Ρουμανίας και της Κύπρου.

Σε επίπεδο οικονομικού περιβάλλοντος και αγορών διαπιστώθηκαν υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης στη Βρετανία, πετυχαίνοντας ο Όμιλος, ταυτόχρονα, διαφοροποίηση από την Ευρωζώνη. Παράλληλα, το πρόγραμμα μετασχηματισμού ενίσχυσε την ανάγκη συνεργειών για την εξυπηρέτηση των πελατών του Ομίλου σε διεθνές επίπεδο.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Οι μισθολογικές αυξήσεις καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του πληθωρισμού

admin

Alpha Bank: Η Δυναμική της Οικονομικής Μεγέθυνσης το 2023 και το 2024

admin

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους κερδοφορίας

admin

Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους κερδοφορίας της Alpha Bank

admin

Ημέρα της Γυναίκας: Η Alpha Bank προωθεί στην πράξη τη γυναικεία ενδυνάμωση

admin

Alpha Bank: Κέρδη 780 εκ. € το 23 +95%

admin

Alpha Bank: Ιδιαίτερα θετικές οι επιχειρηματικές προσδοκίες στον Τουρισμό – Ποιες οι προκλήσεις

admin

“Αλφαβητάρι Οικονομικών”: Το πρόγραμμα IQonomy της Alpha Bank για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό παιδιών και εφήβων

admin

Alpha Bank: Οι θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2024 και οι προκλήσεις

admin

Digital Finance Awards: Ψηφιακή τράπεζα της χρονιάς η Alpha Bank

admin

Χρηματοδότηση της Future Plans by TEXKA από Alpha Bank και ΤΑΑ

admin

Αποχώρηση του Ν. Χρυσανθόπουλου από τη θέση του Chief of Corporate Center του Ομίλου Alpha Bank

admin