Image default
Οικονομία

Ευκαιρίες και προκλήσεις για τους Έλληνες στο πράσινο μέλλον της ναυτιλίας

Ελλαδα

Στα όσα απαιτεί η ενεργειακή μετάβαση, αλλά και στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει για την ελληνόκτητη ναυτιλία, εστίασε ο νηογνώμονας DNV κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του. O Δρ. Γιώργος Δημόπουλος, Head of R&D and Advisory του DNV, υπογράμμισε στην παρουσίασή του ότι η απανθρακοποίηση απαιτεί εκτεταμένες επενδύσεις, τόσο στη στεριά όσο και στα πλοία.

Oι επενδύσεις στα πλοία εκτιμάται ότι πρέπει να φτάσουν τα $8 έως $28 δισ., ενώ εκείνες στη στεριά τα $30 έως $90 δισ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρθηκε αρκετές φορές, το νέο «καύσιμο» στη ναυτιλία είναι η συνεργασία.

Παράλληλα, ο κ. Ιάσων Στεφανάτος, Regional Decarbonisation Director του DNV, σημείωσε ότι οι πλοιοκτήτες πρέπει να αξιολογήσουν τις επιλογές τους και να εξασφαλίσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Τα τελευταία έτη, με στόχο τη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που κατέχουν στον διεθνή ναυπηγικό στίβο, οι Έλληνες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις νέες επενδύσεις, αντικρούοντας έμπρακτα την άποψη που επικρατούσε στο παρελθόν – δηλαδή ότι δεν είναι πρωτοπόροι.

Παράλληλα, ο κ. Στεφανάτος έδωσε έμφαση στον κρίσιμο ρόλο των δεδομένων στη σύγχρονη ναυτιλιακή πραγματικότητα. Η εν λόγω εξέλιξη επηρεάζει το παραδοσιακό μοντέλο διαχείρισης μικρών και μεσαίων εταιρειών και έχει οδηγήσει σε νέα βήματα, όπως η δημιουργία pools από τις εταιρείες.

Επιπλέον, οι νέες τάσεις που έχουν αναδυθεί στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων θεωρείται πως θα επηρεάσουν και την Ελλάδα, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές. Σε ευρύτερο πλαίσιο, στον αγώνα της απανθρακοποίησης θα δημιουργηθούν νέοι τύποι πλοίων, απόρροια της ανάπτυξης υποδομών στη στεριά, που θα οδηγήσουν σε αλλαγές στα ίδια τα πλοία. Ενδεικτικό παράδειγμα συνιστά η τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα, που έχει οδηγήσει στον σχεδιασμό πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου CO₂. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέλιξη ήδη εξετάζεται από τους Έλληνες.

Εν κατακλείδι, παρότι η ελληνόκτητη ναυτιλία θα έρθει αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις στο μέλλον, που απαιτούν τεχνογνωσία, χρηματοδότηση και ηγετικές ικανότητες, ο DNV εκτιμά ότι ο ρόλος της θα παραμείνει πρωταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο.

Σχετικα αρθρα

Στα 39,61 δισ. ευρώ τα εισοδήματα των νοικοκυριών το δ’ τρίμηνο του 2023

admin

Χρ. Παπακωσταντίνου: Έτοιμη η ΤτΕ να αναλάβει την εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

admin

Τροπολογία: Έως 3 μέτρα το «μπόνους» στο ύψος κτιρίων – Τι προβλέπει η ρύθμιση

admin

Τουρισμός: Αυξημένο και το 2024 το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα

admin

Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 3% στο πρώτο τρίμηνο του 2024

admin

Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 3% το α’ τρίμηνο – Αυξάνουν το μερίδιό τους τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

admin

Πτώση 22% στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο δίμηνο

admin

ΕΕ: Πράσινο φως στην αναθεώρηση της ΚΑΠ – Οι περιβαλλοντικοί όροι

admin

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

admin

Βρετανία: Πώς «βοηθά» τη Μόσχα στον πόλεμο κατά του Κιέβου

admin

Μπαράζ νέων Αμοιβαίων στην αγορά, που «κοντραρουν» τις καταθέσεις

admin

Ξεκινά η εμπορική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης, ενδιαφέρον από Ρουμανία

admin