Image default
Τοις Μετρητοίς

Αναζητούνται πρόθυμοι αγοραστές

Ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έκανε χθες μια πρώτη διερευνητική επαφή με τη ζώνη στήριξης των 788 με 778 μονάδων και δείχνει στη σημερινή συνεδρίαση να παίρνει μια πρώτη ανοδική απόσταση ξαναχτυπώντας το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή στήριξης των 788 με 778 μονάδων έχει μέχρι στιγμής μέσα στο 2022 κατατροπώσει δύο φορές τους επίδοξους πωλητές αποτυπώνοντας δύο τοπικούς πυθμένες οι οποίοι έφεραν ισχυρές ανοδικές αντιδράσεις της τάξεως του +20,5% μέσα σε 29 συνεδριάσεις και της τάξεως του +16% μέσα σε 31 συνεδριάσεις. Οπότε θεωρούμε ως φυσιολογική τη σημερινή διστακτική ανοδική κίνηση της αγοράς μετά την πρώτη επαφή με τις 784 μονάδες που έγραψε στα χαμηλά χθες ο δείκτης.

Για τη συνέχεια το άμεσο ζητούμενο των αγοραστών είναι να «πατήσουν» τις 800 μονάδες και να πάνε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην πρώτη περιοχή αντίστασης των 815 μονάδων. Εμφανή άρνηση διάσπασης θα επαναφέρει το δείκτη σε ένα νέο pullback προς την προαναφερόμενη ζώνη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σημαντική βραχυχρόνια ένδειξη που να  μπορεί να μας πει ότι η καθοδική κίνηση σφύριξε λήξη και ετοιμαζόμαστε για ένα καλό ριμπάουντ.

Από πλευράς τεχνικών ταλαντωτών περιμέναμε χαμηλότερα τον δείκτη Σχετικής Ισχύος (RSI), ώστε να πάει να ακουμπήσει τη κάτω γραμμή στήριξης δείκτη “W” αλλά από ότι δείχνει έστριψε νωρίτερα δηλώνοντας προς το παρόν άρνηση περαιτέρω πτωτικής δύναμης. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μετά το σχηματισμό ενός τοπικού πυθμένα δε θα θέλει να ξαναπάρει τη κατιούσα αλλά σε πολύ βραχυπρόθεσμο πεδίο η ένδειξη αυτή δείχνει ότι κάτι πάει να αλλάξει ως προς τις δυνάμεις των πωλητών – αγοραστών.

Σύμφωνα τώρα με  την αλγοριθμική τάση, αυτή παραμένει ακόμα στα όρια του.. «πορφυρού» συλλαμβάνοντας τους Bears να έχουν ακόμα τον πρώτο λόγο και τον έλεγχο της αγοράς.

Για να αλλάξει κάτι έντονα προς την πλευρά των αγοραστών θα πρέπει η ανοδική επίθεση να φέρει το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 832 με 836 μονάδες.

Μέχρι τότε παραμείνατε  στα «ταμπούρια» με λίγο παραπάνω ρευστότητα από εκείνη του 35 με 30%.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin