Image default
Αγορές

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Επιχείρηση… περιορισμού των απωλειών

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Επιχείρηση… περιορισμού των απωλειών

Κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (27/9), προσπαθώντας να… συνέλθουν από τις ασταθείς συναλλαγές στην αρχή της εβδομάδας.

Οι μετοχές που σχετίζονται με αυτοκίνητα «σκαρφαλώνουν» 1,8% και ηγούνται των κερδών, καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται ιδιαίτερα στις αγορές της λίρας και των βρετανικών ομολόγων έπειτα από το ιστορικό sell off λόγω των ανακοινώσεων δημοσιονομικής πολιτικής του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Κουάσι Κουαρτένγκ την Παρασκευή.

Τόσο το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας προσπάθησαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες τη Δευτέρα μετά την ταραχώδη αντίδραση της αγοράς.

Ο Τζούλιαν Χάουαρντ, Επικεφαλής Επενδυτικός Διευθυντής της Multi Asset Solutions της GAM Investments, είπε ότι η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα πρέπει να βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, παρά την πτώση της λίρας.

«Δεν νομίζω ότι είναι δουλειά της Τράπεζας της Αγγλίας να ενισχύσει τη λίρα», είπε ο Χάουαρντ στο CNBC. «Προτιμώ να το χαρακτηρίσω ως παγκόσμιο φαινόμενο και πιστεύω ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα πριν αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια», τόνισε.

Είπε επίσης ότι η συζήτηση για τη μετατροπή του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια αναδυόμενη αγορά είναι «λίγο πρόωρη». «Κάποιοι είπαν ότι γινόμαστε μια μεσογειακή χώρα, αλλά χωρίς τον καιρό. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σκληρό», υπογράμμισε ο Χάουαρντ.

«Νομίζω ότι μεσοπρόθεσμα (η απορρύθμιση και οι φορολογικές περικοπές) θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμες, αλλά η αγορά αποφάσισε να το αγνοήσει», επεσήμανε.

Την ίδια ώρα, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων και στις επόμενες συνεδριάσεις της ώστε να περιοριστεί η ζήτηση και ο κόσμος να θωρακιστεί απέναντι στον κίνδυνο μιας επίμονης ανοδικής μετατόπισης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,17% στις 393,32 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 1,31% στις 12.384,79 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,34% στις 5.846,61 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,66% στις 7.061 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,17% στις 21.458 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,79% στις 7.569,23 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει κέρδη 1,38% στις 5.491,36 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin