Image default
BLOOMBERG

Κάθι Γουντ: Αυτό είναι το νέο fund της ARK Investment με ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 500 δολάρια

Η ARK Investment Management της Κάθι Γουντ δημιούργησε ένα νέο fund που θα δώσει σε σχεδόν κάθε επενδυτή εύκολη πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία που είναι πιο δύσκολο να διαπραγματευτούν, αν και θα έχει περιορισμό στο πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να εξαργυρώσει τα κεφάλαια του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το πολυαναμενόμενο ARK Venture Fund είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους τους επενδυτές των ΗΠΑ μέσω μιας επενδυτικής εφαρμογής που ονομάζεται Titan. Το fund, το οποίο αφορά ελάχιστη επένδυση μόλις 500 δολάρια, θα στοχεύει κυρίως σε ιδιωτικές εταιρείες που επικεντρώνονται στην καινοτομία που βασίζεται στην τεχνολογία, καθώς και σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις και άλλα venture capital funds.

Το ARK Venture Fund ήταν στα χαρτιά από τον Φεβρουάριο, όταν η δραστήρια διαχειρίστρια κεφαλαίων αποκάλυψε τα σχέδια της για ένα προϊόν «interval» κλειστού τύπου, που θα ενσωματώσει τη στρατηγική της στα περιουσιακά στοιχεία με περιορισμένη ρευστότητα.

Τα interval funds είναι δομημένα έτσι ώστε να παρέχουν στους επενδυτές λιγότερο έλεγχο για το πώς και πότε μπορούν να αντλήσουν τα χρήματά τους. Έως και 5% της καθαρής αξίας ενεργητικού του venture fund μπορεί να εξαργυρωθεί από τους επενδυτές κάθε τρίμηνο.

«Μπορούμε να κρατήσουμε τις ιδιωτικές εταιρείες μας μόλις γίνουν δημόσιες και μπορούμε να επωφεληθούμε από τη δημιουργία αξίας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής μιας ιδιωτικής εταιρείας», είπε σε συνέντευξή του o Max Friedrich, αναλυτής στην ARK. «Με την πρώιμη πληροφόρηση που λαμβάνουμε από ιδιωτικές εταιρείες, ακούμε ότι είναι μια συναρπαστική πρόταση δημιουργίας αξίας για κάποιον θα είναι πραγματικός μακροπρόθεσμος συνεργάτης».

Η ελάχιστη επένδυση των 500 δολαρίων σημαίνει ότι κάθε μεμονωμένος επενδυτής των ΗΠΑ μπορεί ενδεχομένως να επενδύσει, σύμφωνα με την ARK Investment.

Η ARK θα προσπαθήσει να επεκταθεί πέρα από την εφαρμογή Titan για να προσφέρει το venture fund σε πλατφόρμες συμβούλων, αν και δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για αυτό, σύμφωνα με τον Will Summerlin, άλλον αναλυτή της ARK. Όπως επισήμανε, το προϊόν θα έχει περίπου 30% έκθεση στις δημόσιες αγορές και 70% στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε ακόμη:

Cathie Wood: Πού ποντάρει η δημοφιλής επενδύτρια για την ανάκαμψη του χαρτοφυλακίου της

Γουντ-Γκέιτς: Σκληρή κόντρα για τις risky επενδύσεις

Σχετικα αρθρα

Βουτιά στη τιμή των Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet

admin

Πιερ Καστέλ: Ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος, τα σκάνδαλα φοροδιαφυγής και η μάχη της διαδοχής

admin

Κριστίν Λαγκάρντ: Το έδαφος μετατοπίζεται κάτω από τα πόδια μας

admin

Rolex: Βάζει φρένο στην αγορά μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών

admin

Οι άγνωστοι δισεκατομμυριούχοι του κλάδου υγείας και οι νέες τους επενδύσεις

admin

Jack Ma: Πού “κρύβεται” ο δισεκατομμυριούχος της Alibaba;

admin

Γαλλία: Σταθερός, στα επίπεδα ρεκόρ παρέμεινε ο πληθωρισμός

admin

Γερμανία: Συμφωνία με το Κατάρ για προμήθεια LNG

admin

Elon Musk: Γιατί απειλεί με πόλεμο την Apple – Κίνδυνος για τα έσοδα του Twitter

admin

Blueground: Το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι ADQ επενδύει στην ελληνική startup

admin

Πετρέλαιο: Βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021

admin

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου εκπέμπει SOS καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τη ζήτηση

admin