Image default
Ευρώπη

Νέοι περιορισμοί στα σύνορα με την Φινλανδία για τους Ρώσους

Η νέα ευθυγράμμιση από τη φινλανδική κυβέρνηση, η οποία είναι πιθανό να αποφασιστεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, θα εμποδίζει καταρχήν την είσοδο στη χώρα των Ρώσων που φέρουν βίζα Σένγκεν. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν εξαιρέσεις στον κανόνα και οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να περιγράφονται.

Η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μια καταρχήν απόφαση ότι τα ταξίδια από τη Ρωσία προς τη Φινλανδία και μέσω αυτής προς άλλες χώρες Σένγκεν θα είναι περιορισμένα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τη φινλανδική συνοριοφυλακή βρίσκονται από την Παρασκευή σε συνομιλίες σχετικά με την έκταση του αποκλεισμού.

Αντιμέτωπες είναι η πολιτική βούληση και το τι είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στην πράξη, η κοινή λογική και οι παράγραφοι του νόμου. Το αποτέλεσμα είναι πιθανό να είναι ένας συμβιβασμός.

Ο Matti Pitkäniitty, επικεφαλής της μονάδας διεθνών υποθέσεων της φινλανδικής συνοριοφυλακής, εκτίμησε στην Helsingin Sanomat την Τρίτη (27 Σεπτεμβρίου) ότι περίπου το ένα τρίτο των ατόμων που έρχονται από τη Ρωσία κατευθύνονται μέσω της Φινλανδίας προς κάποια άλλη χώρα Σένγκεν και πιθανώς αποφεύγουν την κινητοποίηση.

Όμως, το να διακρίνει κανείς τους ταξιδιώτες μεταξύ τους και να ανακαλύψει τα πραγματικά τους κίνητρα είναι σχεδόν αδύνατο.

Για να περάσει κανείς τα σύνορα, πρέπει να δείξει με πιστευτό τρόπο την πρόθεσή του να επιστρέψει στη Ρωσία. Το αν κάποιος θα χρησιμοποιήσει εισιτήριο επιστροφής είναι άλλο θέμα. Άλλοι μπορεί να βρίσκονται σε ένα πραγματικό ταξίδι για ψώνια ή να επισκέπτονται συγγενείς. Σύμφωνα με τον Pitkäniitty, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να αξιολογείται ο κάθε ταξιδιώτης ξεχωριστά.

Ωστόσο, αυτές οι διαβουλεύσεις μπορεί να εξελιχθούν σε σημασιολογία. Πολλά εξαρτώνται από την υποτιθέμενη ομιλία του Πούτιν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Μια πλήρης επιστράτευση ή το κλείσιμο των συνόρων της μπορεί να προκαλέσει εισροή αφίξεων από τη Ρωσία και εκτός συνοριακών σταθμών.

Ο Jarno Limnéll, καθηγητής κυβερνοασφάλειας, διδάκτωρ στρατιωτικών επιστημών και μέλος του δικτύου εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, έγραψε στη στήλη του στην εφημερίδα Uusi Suomi την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου ότι μπορεί σύντομα να γίνουμε μάρτυρες του τέλους της Ρωσίας (και της Σοβιετικής Ένωσης) όπως την ξέρουμε. Πιθανή, ακόμη είναι η πλήρης κατάρρευση της κοινωνίας.

Σχετικα αρθρα

Αποτυχία του ΕΛΚ να ανατρέψει το όργανο δεοντολογίας της ΕΕ

admin

Όρμπαν, Μοραβιέτσκι σχεδιάζουν ανασχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν

admin

Το Ευρωκοινοβούλιο επικυρώνει σήμερα το Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

«Παραμερίστε, τράπεζες»: Γιγαντιαία funds κυβερνούν τώρα τη Wall Street

admin

«Πέφτουν στα ναρκωτικά» για να κάνουν…καριέρα – Μια επικίνδυνη μόδα μεταξύ εργαζομένων και στελεχών

admin

ΕΕ: Πτώση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο

admin

ΕΕ: Οι περισσότερες χώρες ξοδεύουν περισσότερα από όσα εισπράττουν

admin

Η ρωσική παραπληροφόρηση βομβαρδίζει τη Γαλλία

admin

Ο ευρωπαϊκός νότος εξεγείρεται εναντίον Συμφώνου Μετανάστευσης

admin

Υπό την επήρεια του Πολωνού προέδρου Ντούντα ο Τραμπ για την Ουκρανία;

admin

Επέτειος 50 ετών από την πορτογαλική Επανάσταση των Γαρυφάλλων

admin

Φινλανδία-Εσθονία: Επαναλειτουργεί ο αγωγός αερίου Balticconnector – Υπό έρευνα κινεζικό πλοίο για την ζημιά που είχε προκληθεί

admin