Image default
Αγορές

Wall Street: Ηχηρή απάντηση των αγοραστών μετά το 6ήμερο sell off

Wall Street: Ηχηρή απάντηση των αγοραστών μετά το 6ήμερο sell off

Με εμφατικό τρόπο μπήκε σήμερα (28/9) τέλος στο πτωτικό σερί των έξι τελευταίων συνεδριάσεων της Wall Street, καθώς οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με ισχυρή άνοδο, έχοντας ως «καύσιμο» την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) να προχωρήσει σε έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ειδικότερα, η BoΕ ανακοίνωσε ότι ξεκινά το εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου να σταθεροποιήσει τις συνθήκες στην αγορά, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το εύρος αυτών των αγορών θα είναι αυτό που χρειάζεται ώστε να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Έτσι, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,88% στις 29.683,74 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,91% στις 3.716,82 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,05% στις 11.051,64 μονάδες. Μάλιστα, ο Dow Jones κατέγραψε την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τον περασμένο Ιούλιο.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων γύρισαν σε καθοδική τροχιά, με το 10ετές να υποχωρεί κατά 20 μονάδες βάσης στο 3,74% και το 2ετές να σημειώνει πτώση 16 μονάδες βάσης στο 4,12%.

Η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων έδωσε ώθηση στις μετοχές τεχνολογίας και ανάπτυξης. Ενδεικτικά, η μετοχή της Netflix «εκτοξεύτηκε» 9,3% αφού η Atlantic Equities αναβάθμισε την επενδυτική της στάση στον γίγαντα του streaming σε «overweight» από «neutral», λέγοντας ότι η βαθμίδα συνδρομητών που υποστηρίζεται από διαφημίσεις μπορεί να προκαλέσει ράλι 26% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Αντίθετα, η μετοχή της Apple κατέγραψε απώλειες 1,27% στον απόηχο των δημοσιευμάτων πως ο τεχνολογικός κολοσσός δεν σκοπεύει να ενισχύσει την παραγωγή των νέων iPhone 14 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά συρρικνώθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο. Ειδικότερα, συρρικνώθηκε κατά 3,2% στα 87,4 δισ. δολάρια από 90,2 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση 2% τον Aύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών. Η μέτρηση είναι μεγαλύτερη από την πτώση 1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο τυφώνας Ίαν έδωσε ώθηση στο πετρέλαιο

Πάνω από τα επίπεδα των 80 δολαρίων επανέφερε ο τυφώνας Ίαν τις τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχή ημέρα την ανοδική του πορεία. Παράλληλα,  το δολάριο συνεχίζει να διολισθαίνει ελαφρά δίνοντας μία περαιτέρω ώθηση στο πετρέλαιο.

Σημειώνεται ότι ο Ίαν οδήγησε σε επιβράδυνση της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού, διακόπτοντας το 9,12% της παραγωγής πετρελαίου και το 5,95% της παραγωγής φυσικού αερίου. Παρότι, τα ανωτέρω ποσοστά ήταν μικρότερα από τις διακοπές που εφαρμόστηκαν την Τρίτη, οδήγησαν σε περαιτέρω άνοδο τις τιμές του αργού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε σήμερα κατά 3,65 δολάρια ή σχεδόν 4,7% και έκλεισε στα 82,15 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου επόμενου μήνα από τις 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου να κερδίζει 3,05 δολάρια ή 3,5% και να κλείνει στα 89,32 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο ICE. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του Brent, που αποτελεί το πλέον ενεργό συμβόλαιο, σημείωσε αντίστοιχα κέρδη 3,18 δολαρίων ή σχεδόν 3,8%, στα 88,05 δολάρια το βαρέλι.

Η BoE ανέβασε τον χρυσό σε υψηλό έξι ημερών

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο χρυσός κατέγραψε κέρδη την Τετάρτη φτάνοντας σε υψηλό έξι ημερών, με την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), η οποία μείωσε τα ομόλογα, να δίνει ισχυρή ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς της OANDA υπογράμμισε μιλώντας στο MarketWatch πως οι «τιμές του χρυσού καλωσόρισαν τη δραματική παρέμβαση της ΒοΕ, που απέφυγε ένα επικείμενο κραχ και οδήγησε τις αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων σημαντικά χαμηλότερα».

Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για τον χρυσό ενισχύθηκε την Τετάρτη κατά 33,80 δολάρια ή 2,1%, κλείνοντας στα 1.670 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του πιο ενεργού συμβολαίου από τις 22 του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να προσθέτει 54 σεντς ή 3% και να κλείνει στα 18,88 δολάρια η ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε 89 σεντς ή 2,3% υψηλότερα, στα 3,3585 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • Dow Jones
  • Netflix
  • Apple
  • ΟΜΟΛΟΓΑ
  • BoE

    Σχετικα αρθρα

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

    admin

    Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street ενόψει των αποτελεσμάτων των Magnificent 7

    admin

    Ράλι ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    admin

    Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

    admin

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin