Image default
Επιχειρήσεις

Briq Properties: Οι νέες επενδύσεις στα logistics και ο στόχος για χαρτοφυλάκιο €150 εκατ. 

Τέλος του 2023 – αρχές του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί το συγκρότημα logistics στον Ασπρόπυργο συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ. της Briq Properties ΑΕΕΑΠ, με την εταιρεία να έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή της επέκτασης που θα έρθει να προστεθεί στο υφιστάμενο κτίριο των 21.000 τ.μ..

Ήδη το ήμισυ του χαρτοφυλακίου, αξίας πλέον 131 εκατ. ευρώ αφορά ακριβώς την κατηγορία των αποθηκευτικών χώρων, τομέας ο οποίος σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας και τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Άννα Αποστολίδου παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική σε αυτή τη συγκυρία. Aποθηκευτικοί χώροι και ξενοδοχεία είναι οι δύο κατηγορίες ακινήτων όπου επικεντρώνεται κυρίως η εταιρεία για νέες επενδύσεις, ενώ «την αγορά γραφείων την παρακολουθούμε πιο προσεκτικά και συντηρητικά. Επίσης κοιτάζουμε και κάποιες πωλήσεις που μπορεί να μας μειώσουν το δανεισμό μας. Θεωρούμε ότι υπάρχουν και σε αυτή τη συγκυρία επενδυτικές ευκαιρίες», ανέφερε χθες στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της εταιρείας η κ. Αποστολίδου.

«Για το υπόλοιπο του έτους, κινούμαστε με την ίδια πορεία, βλέπουμε ότι θα έχουμε σημαντική αύξηση έναντι του 2021, περίοδο κατά την οποία είχαμε πτώση εσόδων λόγω πανδημίας με τη μείωση ενοικίων. Είμαστε συγκρατημένοι ως προς τα έξοδά μας, θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα καλό β’ εξάμηνο -έστω κι αν υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά- παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε σχέση με τον πληθωρισμό και προσπαθούμε να δούμε αν και κατά πόσο θα επηρεάσουν οι τρέχουσες, δύσκολες συνθήκες γενικότερα το εγχώριο real estate».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Briq Properties ανέφερε ακόμη ότι παρά τις συνθήκες αυτές, υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε 150 εκατ. ευρώ και ακόμη παραπάνω, ανάλογα και με την προοπτική να υπάρξει περισσότερος δανεισμός.

Στο κομμάτι των νέων επενδύσεων, για το συγκρότημα logistics στην έκταση των 103 στρεμμάτων, «ξεκίνησε η κατασκευή από το 2021, ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2022 τα πρώτα 21.000 τ.μ., τα οποία με την επέκταση που έχει ήδη ξεκινήσει από το τέλος του πρώτου εξαμήνου και θα παραδοθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς θα είναι 25.500 τ.μ.».

Από το νέο συγκρότημα με την φετινή επέκταση τα ετησιοποιημένα έσοδα υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με μισθωτή τον όμιλο Quest Συμμετοχών που συνδέεται με την Briq Properties μέσω των βασικών της μετόχων (Θεόδωρος Φέσσας, Ευτυχία Κουτσουρέλη). «Το δεύτερο κτίριο μέσα στο ίδιο συγκρότημα είναι 15.000 τ.μ., ξεκινάμε άμεσα την κατασκευή ώστε να παραδοθεί τέλος του 2023- αρχές 2024 κι επομένως το συνολικό συγκρότημα θα είναι 40.000 τ.μ.». Επιπλέον, κεφάλαια περί τα 4-5 εκατ. ευρώ αναμένεται να απορροφήσει η επένδυση για το κτίριο γραφείων στην Λ. Ποσειδώνος όπου θα γίνει μία νέα ανάπτυξη.

Επισημαίνεται εδώ ότι η αξία ακινήτων στο τέλος του 2021 της εταιρείας έφθανε τα 122 εκατ. ευρώ και πλέον αντιστοιχεί σε 131 εκατ. ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 7%. Ανά κατηγορία ακινήτων, πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του χαρτοφυλακίου αφορά τα logistics σε ποσοστό 48%, ένα 28% αφορά σε γραφεία και 20% σε ξενοδοχεία. Συνολικά, η μικτή απόδοση με βάση την αξία κτήσης είναι στο 7,7%.

Διαβάστε ακόμη:

Νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία θα «κατεβάζουν» διακόπτη για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

Pimco – CarVal: Το παρασκήνιο πίσω από το joint venture στα «κόκκινα» δάνεια και ο ρόλος της Qquant

Η (νέα) καριέρα του Κούτρα, η εκκίνηση για την Αττική Οδό, οι λοξές ματιές του Σταθόπουλου και το… γλυκό κρουασανάκι!

Σχετικα αρθρα

H Lamborghini μπαίνει στην πρίζα: Πότε έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της

admin

Δήμας: Την επόμενη εβδομάδα τα 2α Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece

admin

ΒΙΚΟΣ: Νέες επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας – Σε εξέλιξη το 5ετές πλάνο

admin

Χάρης Μπρουμίδης: «Απαντάμε με την τεχνολογία στην ενδοοικογενειακή βία»

admin

ΒΙΣ: Έκτακτη ΓΣ στις 16 Δεκεμβρίου για ΑΜΚ

admin

ΒΙΣ: Στις 16/12 η Εκτακτη Γενική Συνέλευση για την ΑΜΚ

admin

Εθνική Τράπεζα: Έκδοση ομολόγων 200 εκατ. αγγλικών λιρών

admin

Lamda Development: Eξέλεξε τον Στέφανο Κοτσώλη ως μη εκτελεστικό Μέλος

admin

Lamda Development: Ο Στ. Κοτσώλης νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

admin

Προοδευτική: ΕΓΣ στις 29/11 για τη συμφωνία με LDA Capital

admin

Προοδευτική: Στις 29/11 η έκτακτη ΓΣ για τη συμφωνία με την LDA Capital

admin

Τέρνα Ενεργειακή: «Ναι» ομολογιούχων για αλλαγή χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων

admin