Image default
Αγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές μετά το sell-off-Στα «πράσινα» το άνοιγμα

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές μετά το sell-off-Στα «πράσινα» το άνοιγμα

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (30/9), προσπαθώντας να συνέλθουν από μια δύσκολη εβδομάδα καθώς το τρίτο τρίμηνο πλησίαζε προς το τέλος.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανεβαίνουν 1,9% και ηγούνται των κερδών, καθώς οι περισσότεροι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Οι παγκόσμιες μετοχές συνέχισαν να δυσκολεύονται τις πρόσφατες συνεδριάσεις εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της ανάπτυξης και επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Το εκτεταμένο sell-off στη Wall Street συνεχίστηκε την Πέμπτη, με τους τρεις κύριους δείκτες να υποχωρούν απότομα καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές για μελλοντικές αποφάσεις αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τον αντίκτυπό τους στις αγορές. Ο S&P 500 έφτασε σε νέο χαμηλό για το έτος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών ήταν ανάμεικτα στις αρχές των προκαταρκτικών συναλλαγών την Παρασκευή.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο, που αναμένονται εντός της ημέρας, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι οι ετήσιες τιμές καταναλωτή θα έχουν αυξηθεί κατά νέο υψηλό ρεκόρ 9,7%.

Η αστάθεια συνεχίζεται στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας στην αγορά ομολόγων την Τετάρτη προκειμένου να στηρίξει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας, μετά από ένα ιστορικό sell-off. Η στερλίνα έπεσε τη Δευτέρα σε

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας και ο υπουργός Οικονομικών Κουάσι Κουαρτένγκ θα συναντηθούν με την ανεξάρτητη εποπτική αρχή οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου για συνομιλίες την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,17% στις 387,37 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 1,22% στις 12.118,72 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,26% στις 5.749,49 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,92% στις 6.944,70 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,40% στις 20.645 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 1,27% στις 7.390,47 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει κέρδη 1,30% στις 5.361,40 μονάδες.

  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600
  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin