Image default
Οικονομία

Συνεχίζουν και τον Οκτώβριο να έρχονται οι ξένοι τουρίστες

Οι ξένοι τουρίστες συνεχίζουν και τον Οκτώβριο να έρχονται στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τον προγραμματισμό θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις που περιλαμβάνει το Recovery tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Την εβδομάδα που διανύουμε, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, οι κρατημένες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό ανέρχονται σε 708 χιλιάδες, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου οι θέσεις φτάνουν τις 617 χιλιάδες. Το διάστημα από τις 10 έως τις 16 Οκτωβρίου οι θέσεις φτάνουν τις 577 χιλιάδες.

Ο όγκος των προγραμματισμένων θέσεων είναι αναμενόμενο να μειώνεται όσο προχωράμε προς το φθινόπωρο, σημειώνουν επιχειρηματίες του τουριστικού χώρου, εντούτοις τα νούμερα είναι άνω των προσδοκιών και οι πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου είναι υψηλές.

Πάνω από 70% θεωρείται πως θα είναι οι πληρότητες τον επόμενο μήνα σε Κρήτη, Κω και Ρόδο, ενώ στη Σαντορίνη θεωρείται πως θα φτάνουν μέχρι και το 80%. Σημαντική άνοδος εκτιμάται πως θα σημειωθεί και στον τουρισμό της Αθήνας, που παραδοσιακά ενισχύεται κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Όσον αφορά τα αεροδρόμια με την υψηλότερη κίνηση από το εξωτερικό, πρώτη έρχεται η Αθήνα και ακολουθούν το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, η Κέρκυρα, η Κως, τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος και η Μύκονος.

Παράλληλα, οι περισσότεροι τουρίστες τις επόμενες ημέρες θα έρθουν από τις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Γαλλία, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Πολωνίας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Θα κρατήσει η τουριστική σεζόν

Όπως μετέδιδε το Capital.gr, η βρετανική Jet2 ανακοίνωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα για την Ελλάδα το 2023, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της στο 1,3 εκατομμύρια θέσεις και ξεκινώντας να φέρνει τουρίστες ακόμη νωρίτερα σε σύγκριση με φέτος και σε περισσότερα αεροδρόμια. Ο όμιλος ανακοίνωσε ακόμη πως η Αθήνα γίνεται προορισμός όλο το χρόνο.

Σημειώνεται πως φέτος η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επέκταση της τουριστικής περιόδου- κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό καλάθι (υπενθυμίζεται πως βασικός στόχος είναι να ξεπεραστούν τα επίπεδα του 2019 όταν ο τουρισμός είχε φέρει στο ταμείο 18,2 δισ. ευρώ).  Από το υπουργείο Τουρισμού υπήρξαν και με τους εκπροσώπους των αμερικανικών αεροπορικών American Airlines, Delta Airlines και United Airlines, οι οποίοι επεξεργάζονται την επέκταση της λειτουργίας τους στη χώρα μας και για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες, ενώ παράλληλα είναι θετικά τα μηνύματα για τις εισερχόμενες ροές τους επόμενους μήνες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Σχετικα αρθρα

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

admin

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα – σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

admin

Ποιοι επένδυσαν στο 30ετές ομόλογο της Ελλάδας

admin

Κομισιόν: Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για παραλείψεις στην νομοθεσία περί «παθητικής δωροδοκίας» και «δημόσιου λειτουργού»

admin

Γαλλοϊταλικός άξονας υπέρ Ντράγκι στο τιμόνι της Κομισιόν – Το σενάριο που «ξαναζεσταίνεται»

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

admin

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το FlyOver Θεσσαλονίκης

admin

Φυσικό αέριο: Γιατί οι traders ανησυχούν για τον επόμενο χειμώνα

admin

EFSA: Υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα; – Τι έδειξαν τα στοιχεία

admin

Μάχη για την τιμή του οβελία, μειωμένες 30% οι παραγγελίες

admin

Γερμανία: Η κυβέρνηση αναθεωρεί ανοδικά την εκτίμηση για την ανάπτυξη – «Είμαστε σε σημείο καμπής»

admin

Η Κομισιόν ξεκίνησε την πρώτη έρευνα για τις διεθνείς δημόσιες συμβάσεις

admin