Image default
Οικονομία

Intracom Holdings: Τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2022 δείχνουν ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα

Intracom Holdings: Τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2022 δείχνουν ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου του έτους για την Intracom Holdings.

Μέχρι και τα 126,5 εκατ. ευρώ έφτασαν οι πωλήσεις του ομίλου Intracom Holdings κατά το Α’ εξάμηνο του 2022, με τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) Ομίλου να είναι στο -46,3 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα να αγγίζουν μέχρι και τα 191,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, τα αποτελέσματα του Ομίλου στις 30/6/2022 δεν περιλαμβάνουν το κέρδος ύψους 47 εκατ. ευρώ από την πώληση ποσοστού της INTRAKAT που πραγματοποιήθηκε στις 5/7/2022 ενώ έχουν επιβαρυνθεί από το αρνητικό αποτέλεσμα της INTRAKAT, από απομείωση υπεραξίας θυγατρικής και κόστος διάθεσης μετοχών. Επισημαίνεται ότι η εικόνα των αποτελεσμάτων του Ομίλου αντιστρέφεται πλήρως στο τέλος της χρήσης 2022 με την εγγραφή του προαναφερόμενου κέρδους των €47 εκατ. από την πώληση ποσοστού της INTRAKAT.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM κ. Δημήτρης Κλώνης, σχολίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου και ανέφερε: «Το 2022 είναι για την INTRACOM HOLDINGS χρονιά μετασχηματισμού και διαμόρφωσης του νέου της προφίλ ως εταιρείας επενδύσεων. Η αξιοποίηση των ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων της και των λοιπών στοιχείων του ενεργητικού της, θα της εξασφαλίσουν επιτυχή μετάβαση και την απαιτούμενη κερδοφορία.»

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

intra1

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, το αποτέλεσμα του Ομίλου συνεχίζει να δέχεται αρνητική επίδραση από την κατασκευαστική του δραστηριότητα μέσω της INTRAKAT αλλά και από την INTRADEVELOPMENT. Επιπλέον, περιλαμβάνει κόστος απομείωσης υπεραξίας θυγατρικής καθώς και κόστος διάθεσης μετοχών.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώνονται σε 126,5 εκατ. ευρώ, έναντι 119,2 εκατ. ευρώ, αναμορφωμένων για τα μεγέθη της NETCOMPANY INTRASOFT που δεν ενοποιείται πλέον στον Όμιλο. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε στα -11,5 εκατ. ευρώ έναντι -7,7 εκατ. ευρώ το Η1 2021. Το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε -46,3 εκατ. ευρώ έναντι -16,9 εκατ. ευρώ το Η1 2021.

1. Η INTRACOM HOLDINGS (μητρική εταιρεία), με θετικό αναμορφωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA, καταλήγει σε ζημίες προ φόρων 27,9 εκατ. ευρώ λόγω της απομείωσης της συμμετοχής της στην INTRADEVELOPMENT και του κόστους διάθεσης μετοχών.

Στο β’ εξάμηνο 2022, με τις εγγραφές του μερίσματος των 46 εκατ. ευρώ από την INTRACOM TECHNOLOGIES και του κέρδους από την πώληση ποσοστού της INTRAKAT, η εικόνα των αποτελεσμάτων αντιστρέφεται πλήρως οδηγώντας την INTRACOM HOLDINGS σε σημαντική κερδοφορία.

intra11

2. Η IDE, εταιρία έντονα εξαγωγικού χαρακτήρα, με επιτυχημένες συνεργασίες με ηγέτιδες εταιρείες παγκοσμίως, διαθέτει προηγμένη τεχνολογική υποδομή και παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αμυντικών εφαρμογών. Το Η1 2022, καταγράφει πωλήσεις 24,8 εκατ. ευρώ και αναμορφωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα -0,3 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώνεται σε -6,9 εκατ. ευρώ, λόγω κόστους διάθεσης μετοχών. Το δεύτερο εξάμηνο της IDE αναμένεται να είναι σημαντικά ισχυρότερο σε πωλήσεις και λειτουργικά κερδοφόρο, σε αναμορφωμένο αποτέλεσμα.

intra12

3. Η INTRADEVELOPMENT, η εταιρία του Ομίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, ολοκλήρωσε την πώληση των έργων που ανέπτυσσε τα τελευταία χρόνια, και βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού των επόμενων.

Τα αποτελέσματά της επιβαρύνονται κατά 5,7 εκατ. ευρώ λόγω απομείωσης υπεραξίας στην ΚΕΚΡΩΨ.

intra13

4. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου INTRAKAT διαμορφώθηκαν σε 103,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 18,5% σε σχέση με το Η1 2021. Παρά την αύξηση των πωλήσεων το αναμορφωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA διαμορφώθηκε σε -6,5 εκατ.  ευρώ έναντι -5,4 εκατ. ευρώ το Η1 2021. Επισημαίνεται ότι από τις 5/7/2022 η συμμετοχή της INTRACOM HOLDINGS στην INTRAKAT ανέρχεται σε 5,09% ως αποτέλεσμα πώλησης του ποσοστού της.

intra14

Σχετικα αρθρα

Η «βόμβα» των νέων κόκκινων στεγαστικών προκαλεί τρόμο – Τι είναι το «ισπανικό μοντέλο»

admin

Παγκόσμια οικονομία: Μεταξύ σφύρας και άκμονος…

admin

Επιδόματα: Πότε θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ λόγω γιορτών

admin

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα το λάβουν

admin

Νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Αναστέλλονται για άλλα δύο χρόνια η εφαρμογή ΦΠΑ στα ακίνητα

admin

Η αγορά δεξαμενόπλοιων “κλέβει την παράσταση”

admin

Όλα τα νέα προγράμματα για τη στέγαση των νέων

admin

Food Pass: Η δήλωση που ανοίγει δρόμο για νέο επίδομα ακρίβειας

admin

Ρωσία: Απαγορεύει την πώληση πετρελαίου σε όσους πουν «ναι» στο πλαφόν – Ετοιμάζεται διάταγμα Πούτιν

admin

ΕΕΕΠ: Σχέδιο για τη δημιουργία Σώματος εξειδικευμένων ελεγκτών παιγνίων υψηλών προδιαγραφών

admin

Σύμβουλος για την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου της αγοράς των καζίνο

fastpath

Στα 11,1 δισ. ευρώ οι συνολικές δόσεις του Ταμείου Ανάκαμψης – Έχει εγκριθεί το 37% των κονδυλίων της ΕΕ

fastpath