Image default
Αγορές

Απώλειες στις ασιατικές αγορές εν μέσω γενικότερης αβεβαιότητας-«Διασώθηκε» ο Nikkei

Απώλειες στις ασιατικές αγορές εν μέσω γενικότερης αβεβαιότητας-«Διασώθηκε» ο Nikkei

Στα «κόκκινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας (3/10) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με εξαίρεση την Ιαπωνία, με τις συναλλαγές να είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένες λόγω των κλειστών αγορών στην Κίνα.

Οι αγορές εισέρχονται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, με το κλίμα να είναι γενικότερα αρνητικό λόγω της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος ελέω και των γεωπολιτικών εξελίξεων που εντείνουν τους φόβους για ύφεση.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε σχεδόν 1%, αφού έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Ο Nikkei είναι ο μόνος δείκτης που κατέγραψε κέρδη, αν και το κλίμα μεταξύ  των μεγάλων επιχειρήσεων μεταποίησης στην Ιαπωνία, στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, επιδεινώθηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών για ελλείψεις εφοδιασμού.

Ο βασικός δείκτης για το κλίμα μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών,  που αντιπροσωπεύει το ποσοστό των εταιρειών που δήλωσαν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές μείον αυτές που δήλωσαν ότι οι συνθήκες ήταν δυσμενείς, διαμορφώθηκε στις +8 μονάδες σε σχέση με τις +9 μονάδες στην έρευνα του Ιουνίου. Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα από την πρόβλεψη για +11 μονάδες.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια, ενώ αρκετές χώρες στην Ασία θα αναφέρουν στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Οι αγορές της Κίνας είναι κλειστές για τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας και η αγορά της Νότιας Κορέας είναι επίσης κλειστή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,03%, κλείνοντας στις 26.204,43 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση 0,87% στις 17.075 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έπεσε 0,55% στις 3.024,39 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,18% στις 10.790,72 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted σημείωσε πτώση 0,92% και έκλεισε στις 13.300,48 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.456,90 μονάδες, υποχωρώντας 0,27%.

  • ασιατικές αγορές
  • Nikkei
  • ΑΣΙΑ
  • ιαπωνία
  • Κίνα
  • Αυστραλία
  • Ωκεανία

    Σχετικα αρθρα

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin