Image default
Επιχειρήσεις

Αυτό είναι το νέο «όπλο» της Mastercard ενάντια στις crypto-απάτες

Πρεμιέρα σήμερα για το Crypto Secure της Mastercard που θα βοηθήσει τις τράπεζες να εντοπίzουν το έγκλημα που σχετίζεται με ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο πληρωμών της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Το Crypto Secure, χρησιμοποιεί «σύνθετους» αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να προσδιορίσει τον κίνδυνο εγκληματικότητας που σχετίζεται με ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο πληρωμών της Mastercard. Το σύστημα βασίζεται σε δεδομένα από το blockchain, ένα αποκεντρωμένο αρχείο συναλλαγών crypto, καθώς και σε άλλες πηγές.

Η υπηρεσία υποστηρίζεται από την CipherTrace, μια startup που εξαγοράστηκε πέρσι από την Mastercard. Με έδρα το Menlo Park της Καλιφόρνια, η CipherTrace βοηθά τις επιχειρήσεις και τις κρατικές υπηρεσίες να διερευνήσουν παράνομες συναλλαγές που αφορούν κρυπτονομίσματα. Οι κύριοι ανταγωνιστές της είναι η νεοϋορκέζικη εταιρεία Chainalysis και η Elliptic, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Η Mastercard λανσάρει την υπηρεσία σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης εγκληματικότητας στην σχετικά νεά αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η αξία των κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με εγκληματικές ενέργειες αυξήθηκε στο ποσό-ρεκόρ των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis. Ενώ και φέτος έχουν γίνει γνωστές πολλές περιπτώσεις επιθέσεων από χάκερ με στόχο μεγάλους και μικρούς επενδυτές της αγοράς crypto.

Στην πλατφόρμα Crypto Secure, στις τράπεζες και σε άλλες εταιρείες που δρατηριοποιούνται στον κλάδο εμφανίζεται ένας πίνακας εργαλείων με χρωματικά κωδικοποιημένες αξιολογήσεις που αντιπροσωπεύουν τον κίνδυνο ύποπτης δραστηριότητας, με τη σοβαρότητα του κινδύνου να κυμαίνεται από κόκκινο για «υψηλό» έως πράσινο για «χαμηλό».

Το Crypto Secure δεν θα προχωρά στην απόρριψη μίας συναλλαγής με κρυπτονομίσματα. Θα επισημαίνει τον κίνδυνο και η απόφαση επαφίεται στους ίδιους τους εκδότες των καρτών.

«Η ιδέα είναι ότι το είδος εμπιστοσύνης που παρέχουμε για τις συναλλαγές ψηφιακού εμπορίου, θέλουμε να είμαστε σε θέση να το παρέχουμε και στις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για καταναλωτές, τράπεζες και εμπόρους», δήλωσε ο Εϊτζέι Μπαλά, Πρόεδρος του τομέα κυβερνοχώρου και υπηρεσιών πληροφορικών της Mastercard.

Διαβάστε ακόμα:

Τι παίρνει και τι δίνει ο νέος προϋπολογισμός: 600 εκατ. επιπλέον φόροι στις επιχειρήσεις – 670 εκατ. ΦΠΑ το 2023

Η Εθνική ένα βήμα πριν από την… κελεμπία, οι Μπάκοι βγάζουν Flash, τα αυθαίρετα της Ωκεανίδας και τα σπίτια της Βούλας

Adelco: Από τις φλόγες της Σμύρνης, στα χωράφια του Μοσχάτου και στις μεγάλες επενδύσεις (pics)

Σχετικα αρθρα

ΕΒΕΑ: Ημέρα Πληροφόρησης για ευρωπαϊκές αγορές στις 7/12

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Την 1η Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα εννεαμήνου

admin

Έρχεται νέος γύρος ανακατατάξεων στον κλάδο των κατασκευών

admin

Flexopack: Κοινό Ομολογιακό Δάνειο €12.913.202 με κάλυψη από Eurobank- ΤΑΑ

admin

Flexopack: Έκδοση ΚΟΔ ύψους €12,91 εκατ.

admin

Μετακομίζει σε νέο κτήριο γραφείων η Επ. Κεφαλαιαγοράς

admin

Libra Group: Στρατηγική επένδυση της Principal Media στην εταιρεία παραγωγής Chesler / Perlmutter

admin

Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου: Βραβεύει για 13η χρονιά τη Δικοινοτική Συνεργασία στην Κύπρο

admin

kariera.gr: Εξαγόρασε τη Workathlon

admin

Ίδρυμα Vodafone: To πρόγραμμα Generation Next δίπλα στους εκπαιδευτικούς της Νάξου

admin

Ομόλογο Eurobank: Ισχυρή ζήτηση και τελικό επιτόκιο 10,25%

admin

ΕΛΣΤΑΤ: 22.607 εγγεγραμμένες νέες επιχειρήσεις το γ΄τρίμηνο του 2022

admin