Image default
Επιχειρήσεις

Οινοποιία Μαλαματίνα: «Υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο»

Με αφορμή ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από πολιτικά κόμματα και με αφορμή την υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου της επιχείρησης «Οινοποιία Μαλαματίνα», με ανακοίνωση της γνωστοποιεί τα παρακάτω:

• «Η λήξη της συνεργασίας με τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στο τμήμα Διάθεσης το οποίο καταργήθηκε, έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Ο ισχυρισμός ότι είναι παράνομη η απόλυση εργαζομένων από την επιχείρηση, επειδή κατέχουν συνδικαλιστική ιδιότητα, είναι νομικά αβάσιμη, αφού στην περίπτωση μας οι εργαζόμενοι – συνδικαλιστές απασχολούνταν σε τμήμα που καταργήθηκε.

• Εδώ και μήνες, η νέα Διοίκηση της εταιρείας έχει παρουσιάσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων, το τεκμηριωμένο, με οικονομικά στοιχεία, πλάνο λειτουργικής αναδιοργάνωσης της, που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του τμήματος Οδηγών & Διάθεσης και τη δημιουργία νέων τμημάτων. Πάνω στο πλάνο λειτουργικής αναδιοργάνωσης που παρουσιάσαμε έγκαιρα, είχαμε ζητήσει να μας κατατεθούν εφόσον υπήρχαν από πλευράς Σωματείου τεκμηριωμένες εναλλακτικές προτάσεις, κάτι που ποτέ δεν έγινε.

• Με τη δημοσιοποίηση των προθέσεων μας να καταργήσουμε το Τμήμα Διάθεσης, προτείναμε εδώ και μήνες σε όσους εργάζονταν σε αυτό, είτε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, μετακινούμενοι σε άλλες παραγωγικές θέσεις, είτε να συμμετάσχουν σε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που καταρτίσαμε. Δυστυχώς, μόλις ένας από τους εργαζόμενους δέχτηκε να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα, εντός της επιχείρησης.

• Ξεκαθαρίζουμε πως η νέα ιδιοκτησία, δίνει βάρος στη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της επιχείρησης και στο διπλασιασμό των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με την κατάργηση του τμήματος διάθεσης, υλοποιούμε με συνέπεια το επενδυτικό μας πλάνο ύψους 12 εκατ. ευρώ, προχωράμε στην παραγωγή και διάθεση νέων προϊόντων, καθώς και στη δημιουργία και λειτουργία νέων τμημάτων.

• Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε πως θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα μας, λειτουργώντας σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα και σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας, να έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο, τηρώντας ασφαλώς απόλυτα τη νομιμότητα και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων μας.

Το δικαίωμα μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε κομματικά ή συνδικαλιστικά γραφεία γιατί αν συμβεί αυτό, σε σύντομο χρόνο η ιστορική επιχείρηση θα χρεοκοπήσει και θα χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικα αρθρα

Yalco: Επενδύσεις, εξαγωγές και νέοι στόχοι – Το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης (pic)

admin

Το εργοστάσιο – φάντασμα της ΑΕΒΑΛ και τα σχέδια για Πάρκο Υδρογόνου (pics + vid)

admin

Εφραίμογλου: «Αυτοδιοίκηση και εμπορικοί σύλλογοι να αποφασίζουν για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές»

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αυξάνονται οι αναφορές στο σύστημα ανώνυμης παροχής πληροφοριών

admin

Real Consulting: Σε διαρκείς συζητήσεις με εξειδικευμένες εταιρείες για την είσοδο σε νέες αγορές

admin

Δήμας: «Καθοριστικό το Smart Attica για την ψηφιακή ωριμότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

admin

Εξαγορά μεγάλου πακέτου της Κλουκίνας Λάππας από την Intracom

admin

Ποσοστό της Κλουκίνας – Λάππας αποκτά η Intracom Συμμετοχών

admin

Deloitte: Αύξηση στις επενδύσεις για τη βιωσιμότητα το 2022 παγκοσμίως

admin

Vodafone Ελλάδας: Ρεκόρ για την κίνηση του δικτύου κινητής στο 9μηνο

admin

Skroutz: Τι ψάχνουν και τι σταμάτησαν να αγοράζουν οι Έλληνες – Οι 10 πιο δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων για το 2022

admin

Κυβερνοεπίθεση στην ION Group που είχε ενδιαφερθεί για την Πειραιώς

admin