Image default
Αγορές

Η καλύτερη συνεδρίαση από τα μέσα Μαρτίου για τις ευρωαγορές

Η καλύτερη συνεδρίαση από τα μέσα Μαρτίου για τις ευρωαγορές

Απότομη επαναφορά στα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν «υψηλές πτήσεις» για τρίτη διαδοχική ημέρα. Η ισχυρή άνοδος των μετοχών οφείλεται κυρίως στις αυξανόμενες ελπίδες ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να «χαλαρώσουν» τον ρυθμό των μελλοντικών αυξήσεων επιτοκίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 3,12% στις 403,02 μονάδες, κλείνοντας στο υψηλό ημέρας και σημειώνοντας την καλύτερη συνεδρίασή του από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου. Από τους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν τα ταξίδια (+6,2%) και η τεχνολογία (+5,1%).

Στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε άνοδο 3,78% στις 12.670,48 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 2,57% στις 7.086,46 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 4,24% στις 6.039,69 μονάδες.

Στην Ισπανία ο IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά κατά 3,14% στις 7.696,60 μονάδες, στην Ιταλία ο FTSE MIB κατέγραψε «άλμα» 3,42% στις 21.690,65 μονάδες και στην Πορτογαλία ο PSI έκλεισε με κέρδη 2,38% στις 5.526,41 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν, με το γερμανικό 10ετές να «πέφτει» στο 1,87% από 1,91% την προηγούμενη μέρα, το βρετανικό 10ετές να κινείται χαμηλότερα στο 3,87% και το γαλλικό 10ετές να σημειώνει πτώση στο 2,47%.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Πιο συγκεκριμένα, στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 5% σε σχέση με τον Ιούλιου του 2022 και άνοδο 43,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

Παράλληλα, αύξηση παρουσίασε τον Αύγουστο το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης κόστους νέων επιχειρηματικών δανείων αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 1,86%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για στεγαστικά δάνεια σε νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 11 μ.β. στο 2,26%.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
  • Stoxx 600

    Σχετικα αρθρα

    Στο κόκκινο η Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το λιανεμπόριο

    admin

    «Αντισώματα» αποκτούν οι ευρωαγορές απέναντι στις γεωπολιτικές πιέσεις

    admin

    Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές εν μέσω αναταραχής σε Ιράν-Ισραήλ

    admin

    Sell off στη Wall Street με τραπεζικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα

    admin

    Μικτά πρόσημα και συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street – Απογοητεύουν τα τραπεζικά αποτελέσματα

    admin

    Δυνατό άνοιγμα στις ευρωαγορές, με ώθηση από το Ηνωμένο Βασίλειο

    admin

    Ασία: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή στοιχείων για το Κινεζικό εμπόριο

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας

    admin

    Πτώση στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ

    admin