Image default
Αγορές

Wall Street: Το καλύτερο διήμερο από το 2020 για τον S&P 500

Wall Street: Το καλύτερο διήμερο από το 2020 για τον S&P 500

Ξέφρενο ράλι στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, με τις δύο πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου να αποδεικνύονται άκρως αναζωογονητικές.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Τρίτης (4/10) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,8% στις 30.316,32 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 3,05% στις 3.790,73 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 3,34% στις 11.176,41 μονάδες. Μάλιστα, τα σημερινά κέρδη ενισχύουν τον S&P 500 κατά 5,7% για την εβδομάδα που διανύουμε και σηματοδότησαν το μεγαλύτερο διήμερο ράλι του από τον Μάρτιο του 2020.

«Άλμα» άνω του 20% σημείωσε η μετοχή της Twitter μετά την είδηση ότι ο Έλον Μασκ υπέβαλε νέα αίτηση για την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα, πρότεινε να εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Παράλληλα, το 10ετές ομόλογο υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,62% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,09%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν «βουτιά» τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. στα 10,1 εκατ. από 11,2 εκατ. τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο εν αναμονή του OPEC+

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να κινείται στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται στην αυριανή συνεδρίαση του Οργανισμού των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων τους (OPEC+), όπου αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή τους κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Με αυτή την κίνηση, τα μέλη του οργανισμού στοχεύουν να βάλουν «φρένο» στην απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε σήμερα 2,89 δολάρια ή 3,5% και έκλεισε στα 86,52 δολάρια το βαρέλι στο Nymex. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 14 Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα, το Brent Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,94 δολάρια ή 3,3% στα 91,80 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, το υψηλότερο από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζεται το ράλι του χρυσού

Κέρδη για δεύτερη συνεχή ημέρα καταγράφει ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να λαμβάνει ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου και της απόδοσης του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χρυσός να κλείσει σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Ειδικότερα, τα futures του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισαν 1,7%, για να διαμορφωθούν στα 1.730,50 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Αντίστοιχα, το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 2,5% στα 21,099 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου. Τέλος, ο χαλκός Δεκεμβρίου κέρδισε σχεδόν 2,4%, στα 3,49 δολάρια ανά λίβρα.

  • Wall Street
  • Twitter
  • ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • OPEC+

    Σχετικα αρθρα

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

    admin

    Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

    admin

    Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

    admin

    Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

    admin

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin