Image default
Ευρώπη

Ανυπόστατες οι δηλώσεις Ρούμπιο για την Πολωνία σύμφωνα με πρώην διοικητή του στρατού

Ο Πολωνός πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Στρατηγός Waldemar Skrzypczak κατήγγειλε τους ισχυρισμούς Αμερικανού γερουσιαστή ότι η Ρωσία μπορεί να πλήξει σημεία διανομής που προμηθεύουν την εμπόλεμη Ουκρανία, «συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού της Πολωνίας».

Ο Rubio, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNN. Χαρακτήρισε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο Vladimir Putin να καταλήξει να πλήξει κάποια από αυτά τα σημεία διανομής από όπου περνούν οι προμήθειες όπλων, μετέδωσε τη Δευτέρα η δημόσια πολωνική ραδιοφωνία.

«Παρά το γεγονός ότι είναι γερουσιαστής, ο κ. Rubio πιθανότατα δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ και αμφιβάλλω αν γνωρίζει τις προσωπικές προθέσεις του Putin», δήλωσε ο Skrzypczak στην ειδησεογραφική πύλη Wirtualna Polska, αναφερόμενος στη δήλωση του Rubio ως «ανεύθυνη» και «γελοία».

Οι πολιτικοί που δεν διαθέτουν λεπτομερή στοιχεία είναι πρόθυμοι να προβλέψουν τι θα κάνει ο Πούτιν στη συνέχεια, επισήμανε, προσθέτοντας ότι αμφισβητεί την αξιοπιστία των λόγων του Αμερικανού γερουσιαστή «με όλη την αποφασιστικότητα».

Ο Skrzypczak κάλεσε επίσης την πολωνική διπλωματία να αντιδράσει αποφασιστικά στην προειδοποίηση του Rubio. «Δεν πρέπει να προκαλείτε με αυτόν τον τρόπο», είπε.

Η Πολωνία δεν είναι μόνο γείτονας της Ρωσίας, καθώς μοιράζεται τα σύνορα με την περιοχή του Καλίνινγκραντ, αλλά και μία από τις χώρες της πρώτης γραμμής όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας, όχι μόνο διπλωματικά, αλλά και με την αποστολή όπλων και την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων.

Ήταν επίσης μία από τις εννέα χώρες που υπέγραψαν δήλωση με την οποία δήλωσαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία και υποστήριξαν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Τον περασμένο μήνα, όταν ανακοίνωσε τη μερική κινητοποίηση των Ρώσων πολιτών, ο Vladimir Putin έκανε μια δήλωση που πολλοί διάβασαν ως προειδοποίηση για πυρηνική επίθεση. Είπε ότι η Μόσχα «θα υπερασπιστεί την κυριαρχία μας με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας για τον Νοέμβριο

admin

ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ΑμεΑ και ειδική σχολή για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

admin

Μπρους Λι: O Ανγκ Λι ετοιμάζει ταινία για τον θρύλο των πολεμικών τεχνών

admin

Θεσσαλονίκη: Δύο μαθήτριες πίσω από ψευδή καταγγελία για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο

admin

Συλλεκτικό νόμισμα στη Βρετανία για τα 60α γενέθλια των Rolling Stones

admin

Ινδονησία: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους λόγω των επικίνδυνων σιροπιών για τον βήχα

admin

Νότια Κορέα και Πολωνία φλερτάρουν όλο και περισσότερο

admin

Σε κοινή ευρωπαϊκή θέση για τα τσιπς κατέληξαν τα κράτη μέλη

admin

Intrakat: Αύξηση κεφαλαίου 100 εκατ. ψήφισε η γενική συνέλευση των μετόχων

admin

Παράγωγα: Η άνοδος  αύξησε όγκους όχι τις προσδοκίες

admin

Γαλλία: Αναγνωρίστηκαν 450 θύματα σεξουαλικής βίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας

admin

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Βελλεροφών – 22 – Νυχτερινή Αστραπή»

admin