Image default
NATIONAL BANK

Εθνική Τράπεζα: Μπόνους 18 μισθών και αυξήσεις αποδοχών έως… 30% για την εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλων στη νέα εταιρεία καρτών

Πολύ ισχυρά κίνητρα που περιλαμβάνουν μπόνους 18 μισθών, αλλά και αυξήσεις αποδοχών μέχρι 30%, περιλαμβάνει η «βελούδινη» συμφωνία για την εθελοντική μετακίνηση προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας στη νέα εταιρεία καρτών NBG Pay.

Η NBG Pay είναι μία εταιρεία που προέκυψε από την απόσχιση του κλάδου αποδοχής πράξεων πληρωμής (POS) και στην οποία το 51% μεταβιβάστηκε στην αμερικανική EVO Payments έναντι τιμήματος 158 εκατ. ευρώ. Ενώ η Εθνική διατηρεί το 49%, έχοντας παράλληλα για κάποια χρόνια και το management.

Η προβλεπόμενη στελέχωση της NBG Pay θα γίνει με τη μεταφορά  σε αυτήν, ενός μικρού αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού από την τράπεζα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος αποδοχής και εκκαθάρισης καρτών που αποσχίσθηκε, εξυπηρετεί περίπου 165.000 εμπόρους και απασχολεί 23 υπαλλήλους. Επίσης, διαχειρίζεται περίπου 239.000 τερματικά POS και πραγματοποιεί 9,5 δισεκατομμύρια συναλλαγές ετησίως.

Αν και το νομικό οπλοστάσιο δίνει τη δυνατότητα για υποχρεωτική «απόσχιση» προσωπικού στη νέα εταιρεία, εν τούτοις δεν προκρίθηκε κάτι τέτοιο. Η Διοίκηση της τράπεζας (με CEO τον Παύλο Μυλωνά) συμφώνησε με το συνδικάτο των εργαζόμενων (Πρόεδρος του οποίου είναι ο Αθανάσιος  Ντεκουμές) για τον εθελοντικό χαρακτήρα των μετακινήσεων.

Το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής, πλαισιώνεται μάλιστα με εξαιρετικά θελκτικό πλέγμα κινήτρων. Γεγονός που καθιστά την εγκριτική συμφωνία εξόχως σημαντική, με όρους συνδικαλιστικών διεκδικήσεων. Καθώς έχει σπουδαία σημασία και ισχυρό απόηχο στον ευρύτερο κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων.

Από την άλλη πλευρά και η στάση της Διοίκησης της τράπεζας εκπέμπει το σαφές μήνυμα της ορθολογικής  διαδικασίας. Μεταδίδοντας την αίσθηση ότι στόχος είναι η περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της νέας εταιρείας. Από την οποία και δεν θέλει να χαθεί το υψηλής ειδίκευσης προσωπικό.

Τα μεγάλα οικονομικά πρίμ και όλα τα άλλα κίνητρα

Ιδού όμως ποια είναι τα κίνητρα για την εθελοντική μετακίνηση των λιγοστών υπαλλήλων στην NBG Pay.

  • Κατ’ αρχάς εκείνοι που θα δεχτούν και εν τέλει θα επιλεγούν για να πάνε στη νέα εταιρεία θα λάβουν 18 μικτούς μισθούς ως εξτρά μπόνους. Τα επίσημα στοιχεία της τράπεζας δείχνουν ότι οι μέσες, μικτές αποδοχές των εργαζόμενων στην Εθνική ήταν πέρσι 38.758 ευρώ. Δηλαδή περίπου 2.770 ευρώ ανά μήνα, με βάση τις 14 μισθοδοσίες ανά έτος. Τα περισσότερα ανάμεσα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το «μπόνους» των 18 μισθών αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή των 50.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

  • Παράλληλα θα λάβουν και αυξήσεις στους μισθούς που θα κυμαίνονται από 20%- 30% περίπου, ανάλογα με τη θέση που κατέχει ο καθένας. Οι αυξήσεις θα δοθούν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας εταιρείας. Στην οποία οι ώρες εργασίας θα 40 εβδομαδιαίως, έναντι του τραπεζικού 37ώρου. Μόνο από αυτή τη διαφορά θα δοθεί αύξηση 10% στο μισθό και από εκεί και πέρα οι πρόσθετες αυξήσεις θα είναι συνάρτηση επί μέρους παραγόντων. ( Χρόνια υπηρεσίας, εξειδίκευσης και άλλα)
  • Οι μετακινούμενοι θα έχουν ακόμη πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στην τράπεζας. Ενώ θα καλύπτονται και από τις ισχύουσες συμβάσεις εργασίας,  Κλαδική και Επιχειρησιακή  μέχρι τη λήξη τους.
  • Για τους εργαζόμενους θα διατηρηθεί το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού για όσους ήδη το λαμβάνουν.  Θα διατηρηθεί επίσης και η παροχή voucher card (κουπόνια σίτισης) για όσους είναι ήδη δικαιούχοι. Θα γίνει ενσωμάτωση των εξόδων κίνησης (καύσιμα) στο μισθό με αντίστοιχη αύξηση, έτσι ώστε το καθαρό αποτέλεσμα να είναι ισοδύναμο. (αυτό επιπλέον των αυξήσεων στους μισθούς που θεσπίζονται). Θα υπάρξει διατήρηση των εκπτώσεων-παροχών στα προϊόντα της Τράπεζας (επιτόκια, προμήθειες, αλλά και συνέχιση της ασφάλισης σε ότι αφορά εργαζόμενους που προέρχονται από την τέως Εθνοκάρτα.

Επίσης, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ταμείου Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ασφάλιση των εργαζόμενων στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Σε διαφορετική περίπτωση θα επεκταθεί η ασφάλισή τους στο Ταμείο για μία επιπλέον 5ετία.

Κατά τα φαινόμενα και με τα ισχυρά αυτά κίνητρα, οι εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στην NBC PAY αναμένεται να γίνουν πραγματικός μαγνήτης.

Σχετικα αρθρα

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Χρηματοδότηση έως €5 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του EGF

admin

Ολοκληρώθηκε η έκδοση του νέου ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας – Στο 8,75% το τελικό επιτόκιο

admin

Η Εθνική Τράπεζα ενισχύει την παρουσία της στη Βόρεια Μακεδονία μέσω της θυγατρικής της, Stopanska Banka

admin

Εθνική Τράπεζα: Ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net – Αποκτά ποσοστό 7,5% στην εταιρεία

admin

Εθνική Τράπεζα: Ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net – Αποκτά ποσοστό 7,5% στην εταιρεία

admin

Στο 7,5% το τελικό επιτόκιο για το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας, πάνω από €1,1 δισ. οι προσφορές

admin

Στο 7,5% το τελικό επιτόκιο για το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας, πάνω από €1,1 δισ. οι προσφορές

admin

Μελέτη ΕΤΕ: Οι ευκαιρίες που διανοίγονται για την Ελλάδα εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

admin

Μελέτη ΕΤΕ: Οι ευκαιρίες που διανοίγονται για την Ελλάδα εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

admin

Αραβικό ενδιαφέρον για το 20% της Εθνικής Τράπεζας

admin

ΕΤΕ: Στο 5,5-6,0% η αύξηση του ΑΕΠ για το 2022 στο σύνολο του

admin

Η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζουν το εξωστρεφές επενδυτικό πλάνο της DEMO ΑΒΕΕ

admin