Image default
Ευρώπη

Η Λιζ Τρας ρίχνεται στη μάχη για την αποκατάσταση της ενότητας του κόμματός της

Η Λιζ Τρας αναμένεται να χρησιμοποιήσει την πρώτη της ομιλία ως πρωθυπουργός στους αντιπροσώπους του Συντηρητικού κόμματος την Τετάρτη για να εξηγήσει την οικονομική της πολιτική και να υποσχεθεί ότι η βραχυπρόθεσμη «αναστάτωση» από τις σχεδιαζόμενες φορολογικές περικοπές θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη.

Ωστόσο, η ομιλία, η οποία αποτελεί μια από τις τελευταίες πράξεις της κομματικής συγκέντρωσης στο Μπέρμιγχαμ, έρχεται μετά από μια ζοφερή εβδομάδα για τη νέα πρωθυπουργό, η οποία έχει αναλάβει τα καθήκοντά της λιγότερο από έναν μήνα. Ο καγκελάριός της Κουάζι Κουαρτένγκ εγκατέλειψε τα σχέδιά της να καταργήσει τον ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, και οι ανοιχτές διαιρέσεις μεταξύ των υπουργών, η μουσική ατμόσφαιρα ήταν μιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται για αντιπολίτευση μετά από 12 χρόνια στην εξουσία.

Οι δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας έδιναν στους Εργατικούς προβάδισμα 25% και 28% έναντι των Συντηρητικών.

Στην ομιλία της Τρας δεν αναμένονται νέες πολιτικές ανακοινώσεις, άλλη μια ένδειξη ότι η εστίασή της θα είναι στην προσπάθεια να τερματιστούν οι κομματικές εσωτερικές διαμάχες και να αποκατασταθεί η πειθαρχία.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν κατηγόρησε άλλους υπουργούς και συντηρητικούς νομοθέτες για «πραξικόπημα» που επέβαλε την ανατροπή στα σχέδια για την κατάργηση του ανώτατου συντελεστή των 45 πόντων.

Η Τρας δέχεται επίσης πιέσεις να επιβεβαιώσει ότι τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας θα αυξηθούν σύμφωνα με τον πληθωρισμό, αν και οι υπουργοί θεωρείται ότι αναζητούν τρόπους περικοπής των δαπανών προκειμένου να πληρώσουν τα 40 δισεκατομμύρια λίρες άλλων φορολογικών περικοπών που βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι. Η απόφαση που ελήφθη τον Μάιο από τον πρώην καγκελάριο Ρίσι Σουνάκ να αυξηθούν τα επιδόματα σύμφωνα με τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου, ο οποίος ανήλθε στο 9,9%, υπόκειται σε επανεξέταση από τους υπουργούς της Τρας.

Η κυβέρνηση έχει επίσης υποσχεθεί να δημοσιεύσει τις οικονομικές προβλέψεις για τον μίνι προϋπολογισμό της με τις φορολογικές περικοπές, έναν από τους παράγοντες που τρόμαξαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και προκάλεσαν ένα τρέξιμο στη λίρα και τα βρετανικά ομολογιακά δάνεια πριν από μία εβδομάδα.

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας για τον Νοέμβριο

admin

ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ΑμεΑ και ειδική σχολή για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

admin

Μπρους Λι: O Ανγκ Λι ετοιμάζει ταινία για τον θρύλο των πολεμικών τεχνών

admin

Θεσσαλονίκη: Δύο μαθήτριες πίσω από ψευδή καταγγελία για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο

admin

Συλλεκτικό νόμισμα στη Βρετανία για τα 60α γενέθλια των Rolling Stones

admin

Ινδονησία: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους λόγω των επικίνδυνων σιροπιών για τον βήχα

admin

Νότια Κορέα και Πολωνία φλερτάρουν όλο και περισσότερο

admin

Σε κοινή ευρωπαϊκή θέση για τα τσιπς κατέληξαν τα κράτη μέλη

admin

Intrakat: Αύξηση κεφαλαίου 100 εκατ. ψήφισε η γενική συνέλευση των μετόχων

admin

Παράγωγα: Η άνοδος  αύξησε όγκους όχι τις προσδοκίες

admin

Γαλλία: Αναγνωρίστηκαν 450 θύματα σεξουαλικής βίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας

admin

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Βελλεροφών – 22 – Νυχτερινή Αστραπή»

admin