Image default
Ευρώπη

Η Λιζ Τρας ρίχνεται στη μάχη για την αποκατάσταση της ενότητας του κόμματός της

Η Λιζ Τρας αναμένεται να χρησιμοποιήσει την πρώτη της ομιλία ως πρωθυπουργός στους αντιπροσώπους του Συντηρητικού κόμματος την Τετάρτη για να εξηγήσει την οικονομική της πολιτική και να υποσχεθεί ότι η βραχυπρόθεσμη «αναστάτωση» από τις σχεδιαζόμενες φορολογικές περικοπές θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη.

Ωστόσο, η ομιλία, η οποία αποτελεί μια από τις τελευταίες πράξεις της κομματικής συγκέντρωσης στο Μπέρμιγχαμ, έρχεται μετά από μια ζοφερή εβδομάδα για τη νέα πρωθυπουργό, η οποία έχει αναλάβει τα καθήκοντά της λιγότερο από έναν μήνα. Ο καγκελάριός της Κουάζι Κουαρτένγκ εγκατέλειψε τα σχέδιά της να καταργήσει τον ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, και οι ανοιχτές διαιρέσεις μεταξύ των υπουργών, η μουσική ατμόσφαιρα ήταν μιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται για αντιπολίτευση μετά από 12 χρόνια στην εξουσία.

Οι δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας έδιναν στους Εργατικούς προβάδισμα 25% και 28% έναντι των Συντηρητικών.

Στην ομιλία της Τρας δεν αναμένονται νέες πολιτικές ανακοινώσεις, άλλη μια ένδειξη ότι η εστίασή της θα είναι στην προσπάθεια να τερματιστούν οι κομματικές εσωτερικές διαμάχες και να αποκατασταθεί η πειθαρχία.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν κατηγόρησε άλλους υπουργούς και συντηρητικούς νομοθέτες για «πραξικόπημα» που επέβαλε την ανατροπή στα σχέδια για την κατάργηση του ανώτατου συντελεστή των 45 πόντων.

Η Τρας δέχεται επίσης πιέσεις να επιβεβαιώσει ότι τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας θα αυξηθούν σύμφωνα με τον πληθωρισμό, αν και οι υπουργοί θεωρείται ότι αναζητούν τρόπους περικοπής των δαπανών προκειμένου να πληρώσουν τα 40 δισεκατομμύρια λίρες άλλων φορολογικών περικοπών που βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι. Η απόφαση που ελήφθη τον Μάιο από τον πρώην καγκελάριο Ρίσι Σουνάκ να αυξηθούν τα επιδόματα σύμφωνα με τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου, ο οποίος ανήλθε στο 9,9%, υπόκειται σε επανεξέταση από τους υπουργούς της Τρας.

Η κυβέρνηση έχει επίσης υποσχεθεί να δημοσιεύσει τις οικονομικές προβλέψεις για τον μίνι προϋπολογισμό της με τις φορολογικές περικοπές, έναν από τους παράγοντες που τρόμαξαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και προκάλεσαν ένα τρέξιμο στη λίρα και τα βρετανικά ομολογιακά δάνεια πριν από μία εβδομάδα.

Σχετικα αρθρα

Bitcoin Halving: «Πέτα… τα μισά απ’το τρένο» – Τι είναι και πώς θα επηρρεάσει την τιμή του

admin

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Κίνα: Η εποχή του 5.5G έφτασε – Είστε έτοιμοι;

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Η ψυχική υγεία στην εργασία εντάσσεται στους επιδημιολογικούς δείκτες της Ισπανίας

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Γαλλία: 55 τοποθεσίες για να υποδεχτούν την καθαρή βιομηχανία

admin

Ευκάλυπτος: Το οικολογικό δίλημμα της Πορτογαλίας

admin

Νέα ζώνη χωρίς βενζίνη και ντίζελ εντός της Στοκχόλμης

admin

Απίθανη η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωζώνη εντός 2025

admin

Μια «δύσκολη» Σύνοδος Κορυφής: Εκτός συμπερασμάτων εταιρικός φόρος, ενιαία εποπτεία

admin