Image default
Επιχειρήσεις

Orilina Properties: Προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 50 εκατ. για νέες επενδύσεις

Στον δρόμο για νέες επενδύσεις βρίσκεται η Οrilina Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία βρίσκεται για τον σκοπό αυτό σε προχωρημένο στάδιο διαδικασίας έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 50 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τα νέα projects του ομίλου και δή εντός της μεγάλης έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (όπου η εταιρεία έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. για την απόκτηση δικαιώματος επιφανείας επί δύο γηπεδικών τμημάτων της ζώνης ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά) ήδη προχωρά ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των κτιρίων που επιμελείται το γνωστό γραφείο Kengo Kuma and Associates.

Τα εν λόγω γήπεδα, βρίσκονται ανάμεσα στον μελλοντικό οικιστικό πύργο “Riviera Tower” και τον υπό ανάπτυξη εμπορικό προορισμό “Riviera Galleria” που έχει ανακοινώσει η Lamda Development, η οποία «τρέχει» ως γνωστόν το project του Ελληνικού. Εντός της μίας έκτασης σχεδιάζεται να αναπτυχθεί κτίριο εξυπηρετούμενων κατοικιών και εντός της δεύτερης εγκαταστάσεις χώρων εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, καθώς και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων με επενδύσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι Orilina με βασικό μέτοχο κεφάλαια της Brevan Howard έχει αποκτήσει από τις αρχές του έτους και το 80% των μετοχών της εταιρείας «ΛΗΜΑΡ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτριας εκτάσεων γης στην περιοχή του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανέγερση εμπορικών ακινήτων, ορισμένα από κοινού με την Lamda Development, στην οποία ανήκει το 20% της εξαγορασθείσας εταιρείας.

Eπισημαίνεται εδώ ότι η Brevan Howard και ο ιδρυτικός του εταίρος Τρύφων Νάτσης συμμετέχει με 6,4% στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.

Στις λοιπές επενδύσεις της Orilina, επιπλέον, έχει αποκτήσει και γη επιφάνειας 47 στρεμμάτων στην επαρχιακή οδό Χαλάστρας – Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, σε περιοχή που σχετίζεται με τον τομέα διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας για logistics.

Oσον αφορά το θέμα της κεφαλαιακής της διάρθρωσης, η Οrilina δεν έχει συνάψει συμβάσεις δανεισμού και η δραστηριότητά της στηρίζεται έως σήμερα αποκλειστικά και μόνο σε ίδια κεφάλαια, με το υπόλοιπο των διαθεσίμων κεφαλαίων να υπερβαίνει τα 21 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει λάβει άδεια λειτουργίας ως Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2018 και πλέον μετά τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει χορηγηθεί η άδεια για την παράταση της προθεσμίας εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέχρι και την 14η Δεκεμβρίου 2023.

Συνολικά, σε ενοποιημένη βάση η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ διαθέτει χαρτοφυλάκιο 13 ακινήτων (από τα οποία 11 είναι επενδυτικά ακίνητα, ενώ δύο ιδοχρησιμοποιούνται), με τη συνολική αξία τους να φτάνει τα 97,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

HSBC: Η Ελλάδα συνεχίζει δυνατά την ανάπτυξη – Ποιους κινδύνους βλέπει (γράφημα)

Πετρέλαιο: Ανεβαίνει η τιμή μετά την απόφαση του OPEC+ για μείωση της παραγωγής

Υπ. Ανάπτυξης – σούπερ μάρκετ: Συμφωνία για συγκράτηση τιμών με «εργαλείο» το «καλάθι της νοικοκυράς»

Σχετικα αρθρα

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Την 1η Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα εννεαμήνου

admin

Έρχεται νέος γύρος ανακατατάξεων στον κλάδο των κατασκευών

admin

Flexopack: Κοινό Ομολογιακό Δάνειο €12.913.202 με κάλυψη από Eurobank- ΤΑΑ

admin

Flexopack: Έκδοση ΚΟΔ ύψους €12,91 εκατ.

admin

Μετακομίζει σε νέο κτήριο γραφείων η Επ. Κεφαλαιαγοράς

admin

Libra Group: Στρατηγική επένδυση της Principal Media στην εταιρεία παραγωγής Chesler / Perlmutter

admin

Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου: Βραβεύει για 13η χρονιά τη Δικοινοτική Συνεργασία στην Κύπρο

admin

kariera.gr: Εξαγόρασε τη Workathlon

admin

Ίδρυμα Vodafone: To πρόγραμμα Generation Next δίπλα στους εκπαιδευτικούς της Νάξου

admin

Ομόλογο Eurobank: Ισχυρή ζήτηση και τελικό επιτόκιο 10,25%

admin

ΕΛΣΤΑΤ: 22.607 εγγεγραμμένες νέες επιχειρήσεις το γ΄τρίμηνο του 2022

admin

Η Karolina Markiewicz-Kuskowska είναι η νέα γενική διευθύντρια της Henkel Consumer Brands

admin