Image default
Αγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Στα «πράσινα» το άνοιγμα

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Στα «πράσινα» το άνοιγμα

Θετικό κλίμα επικρατεί στο άνοιγμα των ευρωαγορών την Πέμπτη (6/10), με τους κυριότερους δείκτες να προσπαθούν να μαζέψουν τις απώλειες μετά την πρόσφατη αστάθεια, καταγράφοντας κέρδη.

Οι μετοχές του λιανεμπορίου καταγράφουν άνοδο 2,1% και ηγούνται των κερδών, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρούν 0,6%, στον μοναδικό κλάδο που εισήλθε σε αρνητικό έδαφος.

Το θετικό ξεκίνημα στην Ευρώπη έρχεται αφότου οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα την Τετάρτη, καθώς η θετική τάση που παρατηρήθηκε στις παγκόσμιες μετοχές τις τελευταίες ημέρες εξανεμίστηκε, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της ευρωζώνης έπεσε σε χαμηλό 20 μηνών, ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση στην περιοχή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών ήταν ελαφρώς υψηλότερα το βράδυ της Τετάρτης μετά την πτώση στην κανονική συνεδρίαση και το τέλος ενός τεράστιου διήμερου ράλι.

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι τιμές του πετρελαίου θα εκτιναχθούν στα ύψη μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της, θα ήταν «μη βιώσιμο» για τον ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει τις περικοπές μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου θα εξαντληθούν πλήρως, προκαλώντας τις τιμές να εκτοξευθούν στα ύψη, επηρεάζοντας τη ζήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,44% στις 400,86 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,65% στις 12.596,54 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,33% στις 6.005,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 7.059,07 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,23% στις 21.311 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,34% στις 7.603,97 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει κέρδη 0,29% στις 5.460,02 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin