Image default
Οικονομία

ESM: Προσωρινός διευθύνων σύμβουλος ο Κριστόφ Φρανκέλ

-

[- -]

Στην επιλογή του Κριστόφ Φρανκέλ ως προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προχώρησε σήμερα το Συμβούλιο των Διοικητών του Μηχανισμού, το οποίο απαρτίζεται από τους 19 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Frankel θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου από τις 8 του μηνός, οπότε και λήγει η θητεία του σημερινού επικεφαλής κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 ή νωρίτερα αν ληφθεί οριστική απόφαση.

«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία επιλογής νέου Διευθύνοντος Συμβούλου με τέσσερις εξαιρετικούς υποψηφίους, αλλά κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να καλύψει το πολύ υψηλό όριο του 80% των ψήφων. Ως εκ τούτου, για να διασφαλιστεί η συνέχεια στη διεξαγωγή των τρεχουσών εργασιών του ESM, το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Κριστόφ Φρανκέλ να ηγηθεί του ESM σε προσωρινή βάση. Ο κ. Φρανκέλ υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος από τη δημιουργία του ESM το 2012 και έχει εξαιρετικό επαγγελματικό υπόβαθρο στον τομέα των χρηματοοικονομικών και των χρηματοπιστωτικών αγορών. Θα ήθελα να επωφεληθώ της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τον Κλάους για τις ακούραστες προσπάθειές του και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά του στην ίδρυση και ανάπτυξη του ESM σε έναν αξιόπιστο θεσμό, μια άγκυρα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Paschal Donohoe, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM. 

Από την πλευρά του ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε  ότι «τα δέκα χρόνια μου στο τιμόνι του ESM ήταν μια περίοδος πρόκλησης για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Χάρη στη σκληρή δουλειά όλων των μελών του προσωπικού, μπορέσαμε να βοηθήσουμε τα μέλη του ESM να “πλοηγηθούν” σε δύσκολες κρίσεις και να διατηρήσουν τη ζώνη του ευρώ ενωμένη. Ως αποτέλεσμα προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο και αρκετών νέων θεσμών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 12 χρόνια – συμπεριλαμβανομένου του EFSF και του ESM – η ζώνη του ευρώ είναι πιο ανθεκτική και καλύτερα προετοιμασμένη σήμερα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αφήνω τον ESM στα πολύ αρμόδια χέρια του αναπληρωτή μου, Christophe Frankel, και του διοικητικού συμβουλίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Christophe Frankel για την ηγεσία του ιδρύματος μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση»

Σχετικα αρθρα

Τα ψηφιακά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις πασχαλινές σας αγορές

admin

Ανάπλαση Βοτανικού/Ελαιώνα: Ποια εταιρεία κέρδισε τις Intrakat – ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ, Δομική Κρήτης για έργα υποδομών  

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Ανάχωμα 17 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό 2024-2025

admin

Ενέργεια: Προ των πυλών δύο νέοι διαγωνισμοί για μπαταρίες – Στις ράγες έργα 475 MW

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό οδηγούν σε μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

admin

Συνάντηση Ένωσης Τραπεζών με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Ν. Παππάς: Έρχεται νομοθετική πρόταση για τις τράπεζες

admin

Πώς Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία από ουραγοί έγιναν ηγέτες της Ευρώπης

admin

Πώς 30.000 επιπλέον συνταξιούχοι «ροκανίζουν» 400 εκατ. ευρώ από τα υπερέσοδα

admin

Το νέο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

admin

Χόλτσμαν: Όχι στη δεύτερη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο

admin

Το Μπαχρέιν αναζητά επενδυτές για αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία

admin

Στα 18,16 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου το 2023

admin