Image default
Αγορές

«Κύμα» πωλήσεων εξ Αμερικής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

«Κύμα» πωλήσεων εξ Αμερικής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο «κόκκινο» ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής (7/10) για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, κλείνοντας βέβαια την εβδομάδα με θετικό πρόσημο και με τη μεταβλητότητα να παραμένει έντονη.

Η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ λειτούργησε ως «αγκάθι» για το σύνολο των αγορών, με την Ευρώπη να μην ξεφεύγει από τον κανόνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε για τρίτη διαδοχική μέρα κατά 1,18% και έκλεισε στις 391,68 μονάδες, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους περισσότερους κλάδους να κλείνουν με απώλειες σε ημερήσια βάση. Στην εβδομάδα, ο δείκτης κινήθηκε ανοδικά κατά 1%.

Στη Γερμανία ο DAX σημείωσε πτώση 1,59% στις 12.273 μονάδες, στη Βρετανία ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,09% στις 6.991,09 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,17% στις 5.866,94 μονάδες.

Παράλληλα, στην Ισπανία ο IBEX 35 έχασε 0,99% στις 7.436,90 μονάδες, στην Ιταλία ο FTSE MIB διολίσθησε 1,13% στις 20.901,56 μονάδες και στην Πορτογαλία ο PSI έκλεισε με απώλειες 0,97% στις 5.354,70 μονάδες.

Ο κλάδος της τεχνολογίας κατέγραψε «βουτιά» 4,2%, ενώ ακολούθησαν οι τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών με πτώση 2,2% έκαστος. Αντίθετα, ο κλάδος του πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύθηκε κατά 1,1%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η μετοχή της Credit Suisse, η οποία κατέγραψε άνοδο 5,43% μετά την ανακοίνωσή της ότι αναμένεται να προχωρήσει σε επαναγορά χρέους ύψους 3 δισ. ελβετικών φράγκων.

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, κάτω από τις προσδοκίες για μείωση 0,5%. Ωστόσο, το μηνιαίο μέγεθος του Ιουλίου αναθεωρήθηκε σε 0% από το προηγούμενο -0,3%.

Παράλληλα, αμετάβλητες παρέμειναν οι καταναλωτικές προσδοκίες για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο. Πιο συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων σχετικής έρευνας της ΕΚΤ, οι προσδοκίες για αύξηση του ονομαστικού εισοδήματος και των δαπανών τους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκαν, ενώ οι προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη τους επόμενους 12 μήνες παρουσίασαν μικρή άνοδο και μειώθηκαν για την ανεργία σε 12 μήνες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • θέσεις εργασίας ΗΠΑ
  • Stoxx 600
  • Credit Suisse
  • βιομηχανική παραγωγή

    Σχετικα αρθρα

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin

    Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

    admin

    Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

    admin

    Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

    admin

    Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

    admin