Image default
Επιχειρήσεις

Gizelis Robotics και Alexandris Engineering ενώνουν δυνάμεις στην αγορά της Βουλγαρίας

Σε μια δυναμική συμμαχία με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σύγχρονου αυτοματισμού και ρομποτικής στην αγορά της Βουλγαρίας προχώρησαν η Gizelis Robotics και η Alexandris Engineering.

Οι δυο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους απευθυνόμενες στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες βιομηχανικές και παραγωγικές επιχειρήσεις της γείτονας χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που αναζητούν λύσεις για την τεχνολογική τους αναβάθμιση στην εποχή του Industry 4.0.

Η εταιρεία Gizelis Robotics αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, που απευθύνεται στην παγκόσμια βιομηχανία και αγορά. Είναι η νεότερη εταιρεία του βιομηχανικού ομίλου εταιρειών της ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ, που είναι από τους παλαιότερους, εδραιωμένους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας λαμαρίνας, με εξαγωγική παρουσία σε 55 χώρες του κόσμου. Πρόσφατα, αναγνωρίστηκε ως μια από τις Τοπ 5 νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές, ανάμεσα σε 589 επιχειρήσεις. Η εταιρεία αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες με τους leaders του χώρου της ρομποτικής και επεκτείνουμε μεθοδικά το δίκτυο μας στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η εταιρεία Alexandris Engineering είναι η θυγατρική της Γ.Π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΕΤΒΕ στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε το 1999 σαν μια μικρή εμπορική εταιρεία και σήμερα απασχολεί 60 εργαζόμενους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Φιλιππούπολη που εκτείνονται σε στεγασμένους χώρους 4.500 τετραγωνικών μέτρων, στο υποκατάστημα της Σόφιας και σε ακόμη δύο τοπικά γραφεία πωλήσεων. Από το 2004 λειτουργεί σύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων ακριβείας για τη βιομηχανία εμφιάλωσης και τροφίμων. Εξοπλισμένο με επτά CNC κέντρα κατεργασίας και πλήρη σειρά συμβατικών μηχανημάτων κατεργασίας μετάλλου, δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία να συνεργάζεται με μεγάλους ευρωπαίους ΟΕΜs, κυρίως στον τομέα της εμφιάλωσης. Παράλληλα η εταιρεία προωθεί και εγκαθιστά στην τοπική αγορά τα συστήματα μεταφορικών ταινιών της μητρικής, ενώ από το 2008 λειτουργεί κέντρο συναρμολόγησης μειωτήρων στροφών σε συνεργασία με την TECO-MOTOVARIO.

Ο Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της Gizelils Robotics τονίζει: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία της Gizelis Robotics με την πρωτοπόρο εταιρεία Alexandris Engineering. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου λύσεις σε μια αναπτυσσόμενη αγορά που καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.»

Ο Γιώργος Αλεξανδρής, Δ/νων Σύμβουλος της Alexandris Engineering δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με μια τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία των ανθρώπων της Gizelis Robotics αποτελούν εχέγγυα για την εφαρμογή λύσεων ρομποτικής και σύγχρονου αυτοματισμού που βελτιώνουν στην πράξη την παραγωγικότητα, ενισχύουν την ποιότητα και διασφαλίζουν ένα αποδοτικό περιβάλλον λειτουργίας για τις επιχειρήσεις.»

Διαβάστε επίσης

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έφυγε η ρήτρα αναπροσαρμογής και «ξεφούσκωσαν» οι λογαριασμοί – Παραδείγματα

Τα 5+1 μαθήματα από την παταγώδη αποτυχία των Trussonomics (tweet)

Πέθανε ο πάλαι ποτέ βιομήχανος Άρης Συμεώνογλου

Σχετικα αρθρα

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

admin

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin

Μουσικός Οίκος Νάκα: Αύξηση πωλήσεων και σταθερά κέρδη στο α’ εξάμηνο

admin

Trastor: Αυξημένα κατά 25,2% τα EBITDA το 2023

admin