Image default
Επιχειρήσεις

«Πέταξαν» τα κέρδη της American Airlines – Άνοδος 13% στα έσοδα του γ’ τριμήνου

Κέρδη 483 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο γ’ τρίμηνο του 2022 η American Airlines, η οποία απεδείχθη ιδιαιτέρως ανθεκτική στις ανησυχίες για τον κίνδυνο οικονομική επιβράδυνσης. Φυσικά, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψης της ταξιδιωτικής κίνησης.  

Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας ανήλθαν την ίδια στιγμή σε 13,46 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο κατά 13% σε σχέση με το 2019. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των πτήσεων υποχώρησε κατά σχεδόν 10%. 

«Η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή και είναι σαφές ότι οι πελάτες συνεχίζουν να πληρώνουν για αεροπορικά ταξίδια και για την ικανότητα να επανασυνδεθούν μετά την πανδημία» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος, Ρόμπερτ Ίζομ. 

Για το δ’ τρίμηνο, η διοίκηση της American Airlines προσδοκά έσοδα κατά 13% υψηλότερα σε σχέση με το 2019, παρότι η χωρητικότητα των αεροπλάνων θα περιοριστεί έως 7%. Τα προσαρμοσμένα κέρδη εκτιμώνται από 0,50 έως 0,70 δολάριο.  

Πέραν της American Airlines, και οι υπόλοιποι μεγάλοι «παίχτες» της αμερικανικής αγοράς εμφάνισαν κέρδη στο γ’ τρίμηνο, κάτι το οποίο αποδίδεται αφενός στην ισχυρή ζήτηση, αφετέρου στις αυξήσεις των εισιτηρίων, οι οποίες απορρόφησαν ένα μέρος των υψηλότερων λειτουργικών δαπανών.  

Διαβάστε επίσης

Η… Κακιά Σκάλα στα κανάλια, το σφυρί της Καικίλιας, ο εφοπλιστής και ο… ψιλικατζής σε νέες ιστορίες 

Πώς οι κεντρικές τράπεζες θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις να ελέγχουν πού ξοδεύουμε τα χρήματά μας

Η πρωτοπόρος εταιρεία με το ελληνικό DNA που πήρε $50 εκατ. από τον Μπιλ Γκέιτς

Σχετικα αρθρα

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ένα βήμα πιο κοντά το deal για την πώληση της ΑΚΤΩΡ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ

admin

Austriacard: Ο Δ. Τζελέπης νέος Εκτελεστικός Διευθυντής Κεφαλαιαγοράς, Εξαγορών & Συγχωνεύσεων και Επενδυτικών Σχέσεων

admin

EXAE: €8,21 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2022-Αύξηση τζίρου 4,8%

admin

ΕΧΑΕ: Στα €8,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2022 – Αύξηση 4,8% στον κύκλο εργασιών

admin

Το Οικονομικό Ημερολόγιο του Ομίλου Σαράντη για το 2023

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δέκατη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

admin

Στα δικαστήρια ο Έλον Μασκ για τη διαρροή τμήματος του πηγαίου κώδικα του Twitter

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 4/4 η καταβολή των τόκων προς τους δικαιούχους του ΚΟΔ 2018

admin

Δήμας: «Η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο»

admin

Advent Technologies: Υπογράφει συμφωνία τεχνολογικής ανάπτυξης με τη Hyundai Motor Company

admin

Στρατηγική συνεργασία Worldline και Printec: Εστίαση σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εμπόρους

admin

Nammos: Επεκτείνεται στο χώρο της εστίασης με το άνοιγμα των πολυτελών ξενοδοχείων Nammos Hotels & Resorts (pic)

admin