Image default
Ευρώπη

Πίσω ολοταχώς από τους ευρωβουλευτές για την ανακαίνιση κτηρίου κόστους 500 εκατ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές υπαναχώρησαν από τα σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου τους στις Βρυξέλλες, αποτρέποντας ενδεχομένως μια μεγάλη ανατροπή στις δημόσιες σχέσεις τους.

Στις ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2023 την Τετάρτη στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να επανεξετάσουν τα σχέδια για την αναμόρφωση του κτιρίου Paul-Henri Spaak στις Βρυξέλλες.

Η πρόταση για την ανακαίνιση του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται η αίθουσα ολομέλειας, με εκτιμώμενο κόστος 500 εκατ. ευρώ είχε προωθηθεί μέσω της επιτροπής προϋπολογισμού από μέλη του ΕΛΚ και της Ανανεωτικής Ευρώπης, Ωστόσο, αυτό είχε προκαλέσει επικρίσεις ότι οι νομοθέτες της ΕΕ ήταν έτοιμοι να δαπανήσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό εν μέσω κρίσης του κόστους ζωής σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, με μια ισχνή πλειοψηφία του ενός, με επικεφαλής το ΕΛΚ και την Ανανεωτική Ευρώπη, οι νομοθέτες της ΕΕ απέρριψαν την προσπάθεια της σοσιαλιστικής ομάδας να ακυρώσει τα σχέδια για την αγορά από το Κοινοβούλιο του κτιρίου Osmose στο Στρασβούργο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής που θα μετέτρεπε το κτίριο Salvador De Madariaga, το οποίο στεγάζει γραφεία για τους ευρωβουλευτές και τους υπαλλήλους, σε ξενοδοχείο.

Το αποτέλεσμα είναι μια μερική νίκη για τη σοσιαλιστική ομάδα, ο εκπρόσωπος της οποίας για τον προϋπολογισμό Νιλς Ουσάκοφς παρατήρησε ότι «η λογική επικράτησε προς το παρόν», αν και χαρακτήρισε τα σχέδια να προχωρήσει η αγορά του Osmose ως «απλώς εξωφρενικά».

Υπάρχει ακόμη χρόνος για να μπλοκαριστεί η αγορά της Osmose, η οποία, σύμφωνα με τον Ουσάκοφς, «δεν είναι ουδέτερη ως προς το κόστος, όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές της», καθώς οι ευρωβουλευτές έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις μήνες για να μπλοκάρουν το σχέδιο μετά από συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Σχετικα αρθρα

Σιτηρά: «Ευνοημένος» σιτοβολώνας η Ουκρανία, κρατάει ψηλά τις εξαγωγές της, αλλά εξοργίζει

admin

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

admin

Στρατηγική σχέση μεταξύ ΕΕ και Αυστραλίας για τις κρίσιμες πρώτες ύλες

admin

Διασφαλίσεις έναντι των ουκρανικών εισαγωγών ζητούν τα κράτη-μέλη

admin

Βρετανία: Μακρινός στόχος η μείωση των επιτοκίων της BoE

admin

Ευρωζώνη: Στάσιμα τα τραπεζικά δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Βρετανία: Και επίσημα σε ύφεση το 2023

admin

Κίνα: Καταργεί τους επιπλέον δασμούς στα κρασιά από Αυστραλία

admin

Τι είναι οι γεωγραφικές ενδείξεις και σε τι χρησιμεύουν;

admin

ΕΕ: Συμβιβαστική συμφωνία των πρέσβεων της ΕΕ για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

admin

Περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερες εξαγωγές αποβλήτων για την ΕΕ

admin

Γαλλία: Δεν αποκλείονται οι επιτάξεις για την επιτάχυνση της παραγωγής όπλων

admin