Image default
Οικονομία

Τι είπε ο Έλον Μασκ για τα αποτελέσματα της Tesla, την ύφεση και την εξαγορά του Twitter

Ισχυρή κερδοφορία παρά κατώτερα των προσδοκιών έσοδα. Τα μηνύματα που έστειλαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Tesla ήταν μεικτά, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της δέχθηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων στο call των επενδυτών όχι μόνο για την πορεία της εταιρείας, αλλά για τις προοπτικές ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας όπως και για την εξαγορά του Twitter. 

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Tesla ανήλθαν στα 3,33 δισ. δολάρια έναντι 1,62 δισ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ το ακαθάριστο περιθώριο κέρδους αυτοκίνησης διαμορφώθηκε στο 27,9% όπως ακριβώς ήταν και το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Τα έσοδα από πωλήσεις αυτοκινήτων ανήλθαν στα 18,69 δισ. δολάρια. Αν και ήταν αυξημένα κατά 55% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, οι προβλέψεις των αναλυτών τα ήθελαν ακόμη υψηλότερα. 

«Έχουμε εξαιρετική ζήτηση για το τέταρτο τρίμηνο και περιμένουμε να πουλήσουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε» δήλωσε ο Έλον Μασκ. «Τα εργοστάσια “τρέχουν” με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα, παραδίδουμε κάθε αυτοκίνητο και κρατάμε ισχυρά τα περιθώρια κέρδους» συμπλήρωσε. Προανήγγειλε ακόμη «ουσιαστικό πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών την επόμενη χρονιά», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC θα κυμαίνεται από 5 έως 10 δισ. δολαρίων και θα πρέπει βεβαίως να λάβει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου. 

Άκρως αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την πορεία της μετοχής. «Πιστεύω ότι μπορούμε να υπερβούμε την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Apple. Στην πραγματικότητα βλέπω στο μέλλον την Tesla να αξίζει περισσότερο από όσο η Apple και η Saudi Aramco μαζί» είπε με μία δόση υπερβολής, αν και πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί γρήγορα ή θα είναι εύκολο». 

Οι μέτοχοι ρώτησαν για τις μακροοικονομικές προοπτικές. «Η Κίνα βιώνει κάποιου είδους ύφεσης, ειδικά στην αγορά ακινήτων και η Ευρώπη επίσης είναι τρόπον τινά σε ύφεση, λόγω της ενεργειακής κρίσης » ανέφερε. «Η Βόρεια Αμερική είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά η Fed αυξάνει τα επιτόκια περισσότερο από όσο θα έπρεπε. ΠΙστεύω ότι τελικά θα το συνειδητοποιήσουν και θα τα μειώσουν και πάλι». 

Σε ερώτηση για το «σίριαλ» με την εξαγορά του Twitter, σημείωσε: «Πιστεύω ότι είναι ένα asset που ταλαιπωρήθηκε για πολύ καιρό, αλλά έχει εκπληκτικές προοπτικές. Αργότερα πρόσθεσε: Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για το Twitter είναι να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από την τρέχουσα αξία του». 

Σχετικα αρθρα

ΓΣΕΕ για κατώτατο μισθό: Αναντίστοιχη η αύξηση με τις ανάγκες των εργαζομένων

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,3% του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Ιανουάριο – Πτώση 8,9% στον όγκο πωλήσεων

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση στον όγκο πωλήσεων του λιανεμπορίου τον Ιανουάριο

admin

Καφούνης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

admin

Σ. Καφούνης (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών): Να συνδυαστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

admin

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

admin

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ – Δείτε live την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

admin

Σταϊκούρας: Η επένδυση στην κατασκευή έργων υποδομής δημιουργεί ένα πάγιο εθνικό κεφάλαιο

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου

admin

Δέσμευση CO2: Πώς η Νορβηγία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα – Το παράδειγμα του πρότζεκτ «Northern Lights»

admin

Δημογραφικό: Παγκόσμια συνταξιοδοτική κρίση από την γήρανση του πληθυσμού

admin

Ανακοινώσεις για το νέο κατώτατο μισθό: Πόση η αύξηση στα καθαρά – Το σενάριο «έκπληξη»

admin