Image default
Επιχειρήσεις

AS Company: Αγοράζει εκτάσεις στην Ελούντα για την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων

Την αγορά εκτάσεων γης στην περιοχή Ελούντας Λασιθίου και τη δραστηριοποίηση της στον τομέα Ανάπτυξης Πολυτελών Τουριστικών Καταλυμάτων ανακοίνωσε σήμερα η AS Company Α.Ε.

Η εισηγμένη ανακοίνωσε την αγορά αριθμού γειτνιαζόντων εκτάσεων γης, συνολικού εμβαδού περίπου 50.000 τ.μ. έως 60.000 τ.μ., στην ιδιαίτερα ελκυστική τουριστικά περιοχή Ελούντας Λασιθίου Κρήτης, με σκοπό την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων.

Η συνολική αξία της συναλλαγής υπολογίζεται να ανέλθει από 2.000.000 Ευρώ έως 2.500.000 Ευρώ, μετά από ενδελεχή νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχο. Ήδη διεκπεραιώθηκε με επιτυχία περίπου το 40% της όλης συναλλαγής.

Όπως αναφέρει η εταιρεία  σε σχετική ανακοίνωση, με μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο του παιχνιδιού για περισσότερο από τριάντα χρόνια, η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσεται και να επενδύει στο χώρο αυτό, με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την θέση και την κερδοφορία της, στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και άλλες χώρες του εξωτερικού. Οι επενδύσεις αφορούν σε νέα προϊόντα, ψηφιοποίηση των λειτουργιών και της επικοινωνίας, λειτουργία πλατφόρμας B2B, καθώς και στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της εταιρείας, αντιλαμβανόμενη τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο γρήγορα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή, την ψηφιοποίηση του εμπορίου, τις γεωπολιτικές εξελίξεις κλπ., κρίνει ότι είναι απαραίτητη η εξισορρόπηση των προοπτικών και των κινδύνων της Εταιρίας, με την δραστηριοποίησή της στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, εκμεταλλευόμενη τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που εμφανίζει η χώρα μας στον τουριστικό τομέα.

Η χρηματοοικονομική δομή της εταιρίας, με την αποδεδειγμένη δυνατότητά της να δημιουργεί ισχυρές ταμειακές ροές ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία και η ενεργειακές προκλήσεις, σε συνδυασμό με το επαρκές χαρτοφυλάκιο επενδύσεων που κατέχει, της επιτρέπουν να αξιοποιήσει ευκαιρίες στο χώρο του Τουρισμού, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και με δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η Διοίκηση της AS έχει την στέρεη πεποίθηση, ότι, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εταιρίας στο χώρο του παιχνιδιού και την προσεκτική ανάπτυξη σ’ αυτόν του Τουρισμού, οι οικονομικές επιδόσεις της θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και της κοινωνίας, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

 

Σχετικα αρθρα

Νέο γραφείο στην Αθήνα άνοιξε η Cegeka

admin

Ελ. Βενιζέλος: Θετική αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2024

admin

Mytilineοs: Πώς διαβάζουν οι αναλυτές αποτελέσματα και dual listing

admin

Πρωτοβουλία για ψηφιακή ενδυνάμωση της νέας γενιάς από την Microsoft

admin

NBG Securities: Εξαιρετικές προοπτικές για την Mytilineos- Τιμή-στόχος τα €50

admin

Interwood: Καλύφθηκε κατά 90,64% η ΑΜΚ

admin

Επένδυση στη μονάδα της Ρουμανίας από την Isomat

admin

Νέο κατάστημα στην Κόρινθο άνοιξε η Nobacco

admin

ΧΑ: Πλησιέστερη στήριξη η τοπική κορυφή των 1437 µονάδων

admin

Deal Ελληνικής Τράπεζας με την CNP για τις θυγατρικές σε Κύπρο και Ελλάδα

admin

Mytilineos: Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

admin

Στην κορυφή της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024

admin