Image default
Επιχειρήσεις

Ανατροπή στο Twitter: Ο νομικός σύμβουλος διαβεβαιώνει πως δεν έρχονται απολύσεις

Η διοίκηση της εταιρείας Twitter καθησύχασε τους εργαζομένους σε αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σχεδιάζονται απολύσεις μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της από τον πολυδισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, παρά το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post κατά το οποίο ο εκκεντρικός επιχειρηματίας σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό κατά το 75%.

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, ο Σον Έτζετ, τόνισε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, σύμφωνα με πηγές που το διάβασαν.

Η Πόουστ έγραψε χθες πως ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX έχει ενημερώσει άλλους δυνητικούς επενδυτές πως εννοεί να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης στους περίπου 2.000 εργαζόμενους, από τους 7.500 σήμερα.

Χιλιάδες απολύσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα. Η σημερινή διοίκηση είχε ήδη σκοπό να μειώσει τα εργατικά κόστη κατά περίπου 800 εκατ. δολάρια ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως θα απολύσει περί το ένα τέταρτο των εργαζομένων, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η διοίκηση της εταιρείας δεν απάντησε αμέσως όταν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησαν κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Παρότι στελέχη της διεύθυνσης προσωπικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσαν εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, έγγραφα δείχνουν πως είχαν καταρτιστεί σχέδια για να εκδιωχθούν εργαζόμενοι και να μειωθούν τα κόστη υποδομής ήδη προτού ο κ. Μασκ προτείνει την εξαγορά, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο επιχειρηματίας βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έπειτα από μήνες οικονομικών και δικαστικών περιπλοκών.

Ο ιδιόρρυθμος κ. Μασκ πρότεινε αρχικά να αγοράσει το Twitter, κάτι που αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στα τέλη Απριλίου, διαβεβαιώνοντας πως προτεραιότητά του δεν ήταν η εξασφάλιση κερδών, αλλά η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Κατόπιν φάνηκε να κάνει πίσω, κατηγορώντας την εταιρεία πως του είπε ψέματα σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για την καταπολέμηση των λογαριασμών-φαντασμάτων και του σπαμ.

Η εταιρεία προσέφυγε εναντίον του στη δικαιοσύνη στις αρχές Ιουλίου. Εν τέλει, ο Έλον Μασκ διαβεβαίωσε στις αρχές του τρέχοντος μήνα πως η εξαγορά πράγματι θα γίνει. Δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία που επρόκειτο να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα κι έδωσε στους αντιδίκους προθεσμία ως την 28η Οκτωβρίου να κλείσουν τη νέα συμφωνία.

Διαβάστε ακόμη:

«Κόκκινα δάνεια»: Μόνη λύση ο Εξωδικαστικός για τράπεζες και οφειλέτες

Netflix: Μοιράζεστε κωδικούς; Όχι για πολύ ακόμα

Societe Generale: H S&P θα μπορούσε να αναθεωρήσει τις προοπτικές της Ελλάδας

Σχετικα αρθρα

Όμιλος Mitsis Hotels: Επενδύει €36 εκατ. για τη μετατροπή του Μεγάρου Σλήμαν σε 5άστερο ξενοδοχείο στην Αθήνα

admin

Η Nestlé Ελλάς για δεύτερη χρονιά μεταξύ των «The Most Sustainable Companies in Greece 2023»

admin

Πόσο flex… ειναι το Vodafone flex;

admin

Space Hellas: Ρεκόρ τζίρου 128,6 εκατ. ευρώ και EBITDA 10,8 εκατ. ευρώ το 2022

admin

ΔΕΗ: Στο 5,27% η συμμετοχή της Goldman Sachs

admin

Χρηματιστήριο: Προ των πυλών η αναμέτρηση με τις 1.050 μονάδες

admin

SPACE HELLAS: Αύξηση τζίρου και EBITDA €10,8 εκ. το 2022

admin

Πειραιώς για MIG: Δύο εβδομάδες παράταση στη Δημόσια πρόταση

admin

Στα κορυφαία διεθνή αμοιβαία κεφάλαια το ALPHA TRUST STRATEGIC BOND FUND –R

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πώς θα ειπραχθεί το τίμημα για την Ακτωρ – Εως τα τέλη του έτους η ολοκλήρωση της μεταβίβασης στην Intrakat

admin

Βύρων Νικολαΐδης: Ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων για την Peoplecert μετά τις νέες εξαγορές

admin

Ο γάμος Άκτωρ – Ιntrakat αλλάζει το τοπίο στις κατασκευές

admin