Image default
Επιχειρήσεις

Enel Green Power: Άσκηση εκκένωσης ανεμογεννήτριας στη Ροδόπη (pic)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, η προγραμματισμένη άσκηση εκκένωσης ανεμογεννήτριας στο αιολικό πάρκο της Enel Green Power «Άσπρη Πέτρα» στην Δημοτική Ενότητα του Κέχρου Ροδόπης του Δήμου Αρριανών, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού της σε συνεργασία με την 4η Ε.Μ.Α.Κ.

Η άσκηση ετοιμότητας συντονίστηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Διοικητή της 4ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), Μιχάλη Αλτιπαρμάκη, με παρουσία και συμμετοχή τόσο μονάδας του Ε.Κ.Α.Β. όσο και του Αστυνομικού Τμήματος Αρριανών.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε διάσωση προσωπικού της ομάδας λειτουργίας και συντήρησης του αιολικού πάρκου, από την νασέλα ανεμογεννήτριας ύψους 50 μέτρων. Κατά την εξέλιξή της, τα στελέχη της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. προσέγγισαν τον εργαζόμενο με τη χρήση σχοινιών και ειδικού εξοπλισμού για εργασία σε ύψος, ενώ για την ασφαλή μεταφορά του στο έδαφος χρησιμοποίησαν ειδικό φορείο.

Παράλληλα, οι διασώστες της Ε.Μ.Α.Κ., εξασκήθηκαν στην ανάβαση και κατάβαση με διπλούς ανακόπτες, στη χρήση του εξοπλισμού διάσωσης, στη χρήση ιμάντων και σταθεροποιητή θέσης και ενημερώθηκαν για την λειτουργία και τα εξαρτήματα / εξοπλισμό των ανεμογεννητριών, προκειμένου να ενεργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε συμβάντα με ανάλογες απαιτήσεις.

Ο Επικεφαλής Υγείας, Ασφαλείας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ευρώπης της Enel Green Power, Δημήτρης Τσιφής, δήλωσε σχετικά: «Στην Enel Green Power Hellas, συμπληρώνουμε με επιτυχία και υπερηφάνεια πάνω από 3500 ημέρες χωρίς ατύχημα στα έργα μας, από το 2008 που δραστηριοποιούμαστε στη χώρα. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί πραγματοποιούμε συχνές και απαιτητικές ασκήσεις ετοιμότητας και εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο εκπαίδευσης και αφετέρου γιατί φροντίζουμε ώστε ο εξοπλισμός μας και οι εγκαταστάσεις μας να είναι στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση.

Σ’αυτή την άσκηση συνεργαστήκαμε με την Ε.Μ.Α.Κ., την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμέτοχή, το ζήλο και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας.» Την άσκηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κέχρου, Χασεκή Αλή, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά το πέρας της άσκησης, στο πλαίσιο στήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, η Enel Green Power Hellas, προέβη σε δωρεά εξοπλισμού ασφαλείας και διάσωσης προς την 4η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), ευχαριστώντας την παράλληλα για τη καθοριστική συνεισφορά της στην ασφάλεια και ευημερία της κοινωνίας. Τέτοιου είδους δράσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η Enel Green Power θα είναι αρωγός της προσπάθειας που καταβάλει το Π.Σ.

Η Enel Green Power, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή της σε ένα βιώσιμο μοντέλο βασισμένο σε πρωτοβουλίες που ωφελούν τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας (Creating Shared Value) της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Στόχο 3 – Καλή υγεία και ευημερία.

Διαβάστε ακόμη

Σε κλοιό πιέσεων οι αγορές ομολόγων: Νέο υψηλό 11 ετών για το γερμανικό 10ετές – Άνω του 5% η απόδοση του ελληνικού

Βρετανία: Οι πιθανοί διάδοχοι της Λιζ Τρας – Στηρίζει τον Τζόνσον ο Μπεν Γουάλας

Συμφωνία για παρέμβαση στις τιμές του αερίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

 

Σχετικα αρθρα

Η Αmazon θα απολύσει άλλους 9.000 υπαλλήλους

admin

Ν. Ταχιάος (Αττικό Μετρό): Απόλυτα ασφαλές μέσο το Μετρό, oι Αθηναίοι μπορούν να μετακινούνται άφοβα

admin

Τρ. Πειραιώς: Στο 58,9776% το ποσοστό της στην MIG

admin

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

admin

ΑΑΔΕ: Για ποιες επιχειρήσεις οι «ξεχασμένες» αποδείξεις φέρνουν αναδρομικά λουκέτα

admin

ΒΙΟΤΕΡ: Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Ευάγγελος Στράτης

admin

Unibios: Εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο- Η σύνθεση

admin

Coral: Στις 27/4 τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2022

admin

Αττικό Μετρό: Τι απαντά για τις διαρροές νερού στη σήραγγα στην περιοχή του σταθμού «Πειραιάς»

admin

FREENOW: 25% ανάπτυξη το 2022 στην Ελλάδα

admin

Yalco: Δάνειο €500.000 για αποπληρωμή υποχρεώσεων της «Δέλτα Κάππα Οικιακά»

admin

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Εγκρίθηκε επενδυτικό πλάνο ύψους 50 εκατ. ευρώ

admin