Image default
Ευρώπη

ΕΕ: Έως το 2024 ο κοινός φορτιστής

Οι υπουργοί περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν τη Δευτέρα την τελευταία έγκριση για μια υποχρεωτική θύρα φόρτισης USB-C για ηλεκτρονικές συσκευές έως το 2024.

Το USB-C θα γίνει υποχρεωτικό για μια σειρά συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, tablet και ηλεκτρονικά προγράμματα ανάγνωσης, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και κονσόλες παιχνιδιών, ακουστικά και μεγάφωνα, ασύρματα ποντίκια και πληκτρολόγια και φορητά συστήματα πλοήγησης. Οι κανόνες θα ισχύουν 24 μήνες μετά την έναρξη ισχύος, πιθανότατα το φθινόπωρο του 2024.

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν μεγαλύτερη περίοδο χάριτος — 40 μηνών — που σημαίνει ότι ένας κοινός φορτιστής για φορητούς υπολογιστές θα έρθει στις αρχές του 2026.

«Η ύπαρξη ενός φορτιστή που ταιριάζει σε πολλές συσκευές θα εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο και επίσης θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τα ηλεκτρονικά απόβλητα», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας Γιοσέφ Σίκελα — προσθέτοντας ότι τα ηλεκτρονικά απόβλητα λόγω φορτιστών ανέρχονται σήμερα σε 11.000 μετρικούς τόνους ετησίως.

Οι νομοθέτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσαν ήδη την έγκρισή τους στις αρχές Οκτωβρίου. Τα επόμενα βήματα για το νομοσχέδιο πρόκειται να υπογραφούν από την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου της ΕΕ, που βρίσκεται επί του παρόντος στην Τσεχική Δημοκρατία, και να δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ (θέση σε ισχύ 20 ημέρες μετά τη δημοσίευση). .

- Politico

Σχετικα αρθρα

Ζούμε τη «χαμένη δεκαετία» της παγκόσμιας οικονομίας;

admin

Fed: «Χαρακτηριστική περίπτωση κακοδιαχείρισης» η πτώχευση της SVB

admin

Η Κομισιόν αντιμέτωπη με το περίσσευμα εμβολίων κορονοϊού

admin

Ικανοποίηση στην Τσεχία για τη συμφωνία ΕΕ στα ηλεκτρονικά καύσιμα

admin

Ολλανδική βοήθεια 50 εκατ. ευρώ για το νερό σε αναπτυσσόμενες χώρες

admin

BioNTech: Προβλέπει 5 δισ. έσοδα από το εμβόλιο του κορωνοϊού- Από 17 δισ. το 2022

admin

Γερμανία: Απρόσμενη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, σε υψηλά ενός έτους

admin

Σαουδική Αραβία και Κίνα όλο και πιο κοντά

admin

Ντε Γκίντος: Εχει τελειώσει, μεσοπρόθεσμα, η περίοδος των αρνητικών επιτοκίων

admin

Ενώνουν τις δυνάμεις τους πράσινα κόμματα από έξι κράτη των Βαλκανίων

admin

No pasaran TikTok στο Δημαρχείο του Λονδίνου

admin

ΕΚΤ: Επιβραδύνεται η αύξηση των εταιρικών δανείων στη ευρωζώνη

admin