Image default
Πολιτική

Δημοσκόπηση στην Τουρκία: Οριακά μπροστά από τον Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν

Ερντογάν

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν έρχεται πρώτος κι ας μην φτάνει μέχρι στιγμής στο 50,1%.

Τόσο οι παροχές όσο και η εθνικιστική ρητορική δίνουν πόντους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση εν όψει των εκλογών στην Τουρκία, μέσα στον επόμενο χρόνο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν έρχεται πρώτος κι ας μην φτάνει μέχρι στιγμής στο 50,1%.

Από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll, αν ο Ερντογάν πάει στον δεύτερο γύρο, έχει μια μονάδα διαφορά από τον Κιλιτσντάρογλου: 44,9 ο Ερντογάν – 43, 9 ο Κιλιτσντάρογλου.

Τουρκία

Με πολλαπολούς πιθανούς υποψήφιους συγκεντρώνουν: Ερντογάν 42.1%, Κιλιτσντάρογλου 22.5%, Γιαβάς 16,9%, πιθανός υποψήφιος Κούρδων 12,4%

Τουρκία

Σε άλλη ερώτηση φαίνεται ότι ο Ερντογάν συγκεντρώνει 42,1%, ο Γιαβάς 35% και ο πιθανός υποψήφιος Κούρδων 14,7%. 

Τουρκία

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν, Νουμάν Κουρτουλμούς επανήλθε στο θέμα της στρατιωτικοποιήσης των νησιών βάλλοντας παράλληλα και κατά των ΗΠΑ: «Στην ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, δυστυχώς, κάποιοι άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως αντιπρόσωπο για τις δικές τους πολιτικές» είπε

«Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει έναν πολύ σοβαρό εξοπλισμό τόσο στα νησιά όσο και στην Ελλάδα. Αν και λέγεται ότι αυτό είναι ένα μέτρο κατά του ρωσικού επεκτατισμού, είναι προφανές ότι αυτό απέχει πολύ από το να είναι πιστευτό. Με άλλα λόγια, είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο να στρατιωτικοποιούνται  τα νησιά κάτω από τη μύτη της Τουρκίας, ακόμη και με τρόπο που είναι σχεδόν ορατός με γυμνό μάτι, με αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και να συσσωρεύονται εκεί όπλα.

Είναι ιδιαίτερα ανάρμοστο για μια χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι φίλη και σύμμαχός μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ο κόσμος αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό πολέμους δι’ αντιπροσώπου.

Μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων, μεγάλες δυνάμεις, μεγάλα κράτη παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, όπλα, πολιτική υποστήριξη, υλικοτεχνική υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υλοποιήσουν τα εθνικά τους συμφέροντα.

Η DAESH είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, το PYD-YPG είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Και δυστυχώς, η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από αυτούς τους πολέμους δι’ αντιπροσώπου. Αλλά δυστυχώς, πρόσφατα, ορισμένα από αυτά τα μεγάλα κράτη στον κόσμο, και το λέω αυτό σε εισαγωγικά, έχουν επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής των πολέμων δι’ αντιπροσώπου μέσω «κρατών-αντιπροσώπων» προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Στην ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, δυστυχώς, κάποιοι άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως αντιπρόσωπο για τις δικές τους πολιτικές. Χτυπάνε την Ελλάδα στην πλάτη, προσπαθούν να την ενθαρρύνουν, της λένε να βαδίσει, λιοντάρια μου. Αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, εξαιρετικά λανθασμένες συμπεριφορές που θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά τόσο στην περιφερειακή όσο και στην παγκόσμια ειρήνη.

Υπό αυτή την έννοια, το όραμα της Τουρκίας για ειρήνη είναι πραγματικό, γνήσιο και αληθινό, και ταυτόχρονα η πρόθεση της Τουρκίας να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο είναι πολύ ισχυρή. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος της Τουρκίας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απειλή ή απειλητική γλώσσα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις τρίτες χώρες. Μπορεί να μείνουν μόνοι τους».

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin

Καραμανλής στον ΣΚΑΪ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις – Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές του ευρωψηφοδελτίου

admin

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην πρώτη μας συνάντηση ο Ερντογάν με έβαλε να κάτσω σε σπασμένη καρέκλα

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live την ανακοίνωσή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίστηκε στη Θήβα, παίρνει άδεια και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στου Ψυρρή

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχω μιλήσει με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη – Θα σταθώ όρθιος και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία

admin

Τα κέρδη της αντιπολίτευσης από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Τι είπαν οι αρχηγοί – Οι συνεχείς διακοπές

admin

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

admin

Παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Ανοιχτό το σενάριο κυβερνητικού ανασχηματισμού

admin

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin