Image default
Οικονομία

ΕΕΕΠ: Εκσυγχρονίζει την πλατφόρμα που «καταγράφει» το σύνολο της αγοράς τυχερών παιγνίων

Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα υπάρχει καταγεγραμμένη όλη η αγορά από παρόχους και προμηθευτές μέχρι και παιχνίδια. 

Τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την πλήρη ψηφιοποίηση της πλατφόρμας που καταγράφει το σύνολο της αγοράς παιγνίων, τους παρόχους, τους προμηθευτές αλλά και όλα τα παιχνίδια που προσφέρονται στην ελληνική επικράτεια προωθεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί το «μάτι» της Επιτροπής και ο εκσυγχρονισμός της και κυρίως η ψηφιοποιήση της είναι μονόδρομος.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΕΠ ενέκρινε την παράταση της σύμβασης μεταξύ της Επιτροπής και της Ένωσης Εταιρειών «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ Ε.Π.Ε. – COSMOS COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.», για την υλοποίηση του υποέργου Νο 1 της Πράξης “Διαχείριση Αδειοδοτήσεων και Πιστοποιήσεων Παιγνίων και Παρόχων Υπηρεσιών Παιγνίων, Εποπτεία και Έλεγχος Παιγνίων, Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες G2x”, που είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, κατόπιν έγκρισης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η πλατφόρμα

Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα υπάρχει καταγεγραμμένη όλη η αγορά από παρόχους και προμηθευτές μέχρι και παιχνίδια.

Η πλατφόρμα έχει πάνω από 1400 στοιχεία της αγοράς ανάμεσα στα οποία τα μητρώα αδειοδοτημένων παρόχων, τα παιχνίδια που παίζονται στην ελληνική επικράτεια και ξεπερνούν τα 6.000 καθώς και οι πιστοποιήσεις τους από εξουσιοδοτημένους συμβούλους, οι άδειες καταλληλόλητας, οι πιθανές αλλαγές στις συνθέσεις των αδειών των παρόχων σε επίγεια και διαδικτυακά καζίνο κ.λπ.

Το έργο εκσυγχρονισμού

Το έργο αφορά στη δημιουργία της απαραίτητης τεχνολογικής υποδομής για την υποστήριξη των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και πιστοποιήσεων παιγνίων και παρόχων υπηρεσιών παιγνίων, αλλά και της εποπτείας και ελέγχου της αγοράς παιγνίων στην ελληνική επικράτεια, από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Ειδικότερα, μέσω του έργου προτείνεται η επέκταση και ολοκλήρωση της υφιστάμενης υποδομής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ώστε σε πρώτο επίπεδο να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της, για αναγνώριση και ενσωμάτωση νέων τομέων τυχερών παιγνίων στη χώρα και σε δεύτερο επίπεδο να είναι δυνατή η πλήρως ηλεκτρονικοποιημένη παροχή υπηρεσιών της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων προς τις επιχειρήσεις, το δημόσιο και τους πολίτες.

Βασική επιδίωξη της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των τυχερών παιγνίων σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι να μπορεί να αντιδρά ευέλικτα και γρήγορα στις ανάγκες της αγοράς, αναγνωρίζοντας τις νέες παγκόσμιες προκλήσεις στην αγορά των τυχερών παιγνίων και να προσαρμόζεται γρήγορα στις απαιτήσεις τους, όπως προϋποθέτει ο θεσμικός της ρόλος.

Συγκεκριμένα με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου, σε επίπεδο λειτουργικότητας:

  • απλουστεύεται η διαδικασία των αιτήσεων πιστοποίησης προς όφελος των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων,
  • ηλεκτρονικοποιείται πλήρως η διαδικασία των πιστοποιήσεων, χωρίς τη διακίνηση έντυπων δικαιολογητικών, μεταξύ επιχειρήσεων- φυσικών προσώπων και της Ε.Ε.Ε.Π., αλλά και με πλήρη υποστήριξη ηλεκτρονικών πληρωμών στις περιπτώσεις που απαιτείται,
  • αξιοποιείται η ψηφιακή υπογραφή που διαθέτουν τα στελέχη της Ε.Ε.Ε.Π. στην κατεύθυνση της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης της διαδικασίας των πιστοποιήσεων και της έκδοσης ηλεκτρονικών αποφάσεων με τη χρήση της ψηφιακής υπογραφής και τέλος,
  • επιταχύνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης των αιτήσεων πιστοποίησης, μέσω διασυνδέσεων που πραγματοποιούνται με τρίτα συστήματα.

Ειδικότερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΕΠ αποφάσισε:

1. Την παράταση της Σύμβασης μεταξύ της Ε.Ε.Ε.Π. και της Ένωσης Εταιρειών «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ Ε.Π.Ε. – COSMOS COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.», κατόπιν της έγκρισης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως εξής :

i. Παράταση της χρονικής διάρκειας της ενότητας εργασίας ΕΕ8 «Παραγωγική Λειτουργία» κατά τρείς (3) μήνες, με διαμόρφωση της τελικής χρονικής διάρκειας της ενότητας εργασίας ΕΕ8 στους έξι (6) μήνες.

ii. Παράταση της χρονικής διάρκειας της ενότητας εργασίας ΕΕ9 «Δράσεις ενημέρωσης`και προβολής – Μελέτες οικονομικής βιωσιμότητας» κατά τρείς (3) μήνες, με διαμόρφωση της τελικής χρονικής διάρκειας της ενότητας εργασίας ΕΕ9 στους τέσσερις (4) μήνες.

iii. Παράταση της χρονικής διάρκειας της ενότητας εργασίας ΕΕ10 «Διαχείριση και συντονισμός Έργου», κατά τρείς (3) μήνες, με διαμόρφωση της τελικής χρονικής διάρκειας της ενότητας εργασίας ΕΕ10 στους δεκαεπτά (17) μήνες.

2. Την τροποποίηση, κατά τα ανωτέρω, του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του Έργου, ως εξής :

– Νέα διάρκεια υλοποίησης: 17 μήνες και Νέα ημερομηνία λήξης: 27.12.2022.

3. Την Ανακοίνωση Τροποποίησης της Σύμβασης στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TED e-Notices) και την ανάρτηση της σχετικής Πράξης Τροποποίησης της Σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του ν. 4412/2016 (Α 147).

Σχετικα αρθρα

Ακίνητα: Αύξηση στις αξίες πώλησης και ενοικίασης

admin

Τουρισμός: Νέες επενδύσεις 12 δισ. σε ξενοδοχεία τη τελευταία τριετία

admin

Πάνω από δύο ευρώ το Πάσχα η βενζίνη, στη σκιά των νέων συγκρούσεων

admin

Συνταξιούχοι: Αυξήσεις έως 50.000 ευρώ για 15.000 δικαιούχους

admin

H ώρα της ετυμηγορίας για τις περικοπές συντάξεων

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση, και παράταση στις προθεσμίες υποβολής τους με το «καλημέρα»

admin

Ενέργεια: Υψηλού ρίσκου γίνονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ – «Αντίδοτα» ζητά η αγορά στις περικοπές

admin

H πρόταση Λέτα, «δούρειος ίππος» για πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία στήριξης επιχειρήσεων – Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

admin

H βιομηχανία «κλείνει το μάτι» για αποκλιμάκωση τιμών – «Γκάζι» στις τιμές από λιανεμπόριο και υπηρεσίες

admin

Φωτοβολταϊκά: Πώς θα έχουν δωρεάν ρεύμα από τον ήλιο για 18 χρόνια τα νοικοκυριά – Τα φορολογικά κίνητρα

admin

Η σύγκρουση Ιράν – Ισραήλ φέρνει κρίση στις τιμές των τροφίμων;

admin

Χατζηδάκης: Καμία περίπτωση να μην διασυνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με POS

admin