Image default
ALPHA BANK

Alpha Bank: Συνολικές χορηγήσεις άνω των €1,6 δισ. σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας

Κύκλο συναντήσεων με τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και φορείς εκπαίδευσης και πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί από χθες, Τετάρτη, κλιμάκιο της Διοίκησης της Alpha Bank υπό τον CEO του Ομίλου, Βασίλη Ψάλτη και τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Γενικού Διευθυντή Wholesale Banking Ιωάννη Εμίρη, του Διευθυντή Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδας Δημήτρη Χαριζάνη, του Διευθυντή Εμπορικής Τραπεζικής Τηλέμαχου Γεωργάκη και της Διευθύντριας Επιχειρηματικών Κέντρων Μαρίνας Βερυκόκκου.

Σταθμοί της τριήμερης περιοδείας αποτελούν η Θεσσαλονίκη, οικονομική και επιχειρηματική πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδας, καθώς και οι πόλεις της Βέροιας και της Νάουσας στην Ημαθία. Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου από τους κλάδους της αγροδιατροφής, της συσκευασίας, των πλαστικών και της εμπορίας επιστημονικών και βιομηχανικών οργάνων. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, που η Διοίκηση της Τράπεζας επισκέπτεται την περιοχή της Μακεδονίας, απόδειξη της πρόθεσής της να στηρίξει ενεργά την επιχειρηματικότητα, τόσο για την υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων, όσο και για την αντιμετώπιση των πρόσθετων προκλήσεων της τρέχουσας συγκυρίας.

Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη χορήγηση πιστώσεων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, η Alpha Bank πρωταγωνιστεί στη στήριξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και της κοινωνίας στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς την τελευταία τριετία έχει εκταμιεύσει συνολικά περισσότερα από Ευρώ 136,5 εκατ. σε μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Συνολικά, μέσα από το Δίκτυο Καταστημάτων της στην Κεντρική Μακεδονία, η Alpha Bank εξυπηρετεί τις ανάγκες περισσότερων από 55.300 μικρών και 6.400 μεγάλων επιχειρήσεων, με τα χορηγικά υπόλοιπα στην περιφέρεια να διαμορφώνονται συνολικά σε άνω των Ευρώ 1,6 δισ.

“Η Κεντρική Μακεδονία, και κατ’ επέκταση η Βόρεια Ελλάδα, αποτελεί ιστορικά μία περιοχή όπου χτυπά δυνατά η “καρδιά” του ελληνικού επιχειρείν. Αυτή η παράδοση βρίσκει συνέχεια και στο σήμερα, καθώς η περιοχή, με το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της, τις ιδιαίτερα εξωστρεφείς επιχειρήσεις της, και βεβαίως, τη μοναδική γεωγραφική της τοποθεσία, παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες ως περιφερειακό και διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και κέντρο καινοτομίας – κάτι το οποίο πιστοποιείται και από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, με τις επενδύσεις τους τα τελευταία χρόνια παγκόσμιοι επιχειρηματικοί κολοσσοί. Σε μία εποχή, που χαρακτηρίζεται από πολυσύνθετες προκλήσεις, είναι αποστολή μας να σταθούμε στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας με συμβουλευτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία τη βιώσιμη και εξωστρεφή ανάπτυξή τους και τη μετάβασή τους σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα προσθέτει υψηλή μακροπρόθεσμη αξία για την οικονομία και την κοινωνία”, δήλωσε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank.

Η Κεντρική Μακεδονία είναι νευραλγική για την εθνική οικονομική δραστηριότητα, καθώς παράγει το 13,7% του ΑΕΠ – με το 8,8% αυτού να προέρχεται από τον Νομό Θεσσαλονίκης – ενώ η αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, για το 2019, προσέλκυσε το 13,6% των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες που η Διοίκηση της Alpha Bank επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή της δέσμευση να στέκεται στο πλευρό των τοπικών οικονομιών και των ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο, μάλιστα, της στρατηγικής στόχευσης του Ομίλου να διοχετεύσει συνολικούς πόρους Ευρώ 8 δισ. στην ελληνική οικονομία μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο κύκλος επαφών της Διοίκησης της Alpha Bank στην Κεντρική Μακεδονία, ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή, με προγραμματισμένες επισκέψεις του CEO του Ομίλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θέρμη, καθώς και το Deloitte Alexander Competence Center στον χώρο της Technopolis στην Πυλαία.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Το σημείο κορύφωσης (peak) του πληθωρισμού έχει παρέλθει

admin

Alpha Bank:Αγοραστική Δύναμη και Επιβράδυνση της Ιδιωτικής Κατανάλωσης

admin

Alpha Bank: Το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας και οι παγκόσμιες αναπτυξιακές προοπτικές – Οι επιπτώσεις στην Ευρώπη

admin

Ο Sergiu Oprescu (Alpha Bank) ορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος της EMF

admin

Alpha bank: Οι πιο κρίσιμοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την ελληνική οικονομία το 2023

admin

Alpha Bank: Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία το 2023

admin

Alpha Bank: Ισχυρή δυναμική της αγοράς ακινήτων την τελευταία τριετία

admin

Alpha Bank: Πλησιάζει γρήγορα τον στόχο για απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 10%

admin

J. P. Morgan: Στο top -10 η μετοχή της Alpha Bank στις χώρες CEEMEA το 2023

admin

Alpha Bank:Δυναμική της Ζήτησης το 2022-Κατανάλωση, Εισαγωγές και Επενδύσεις

admin

Alpha Bank: Γερμανία – Ασθενεί η “ατμομηχανή” της ευρωπαϊκής οικονομίας;

admin

450 εκατ. ευρώ η έκδοση της Alpha Bank

admin