Image default
BLOOMBERG

Εμπορεύματα: Εκτίναξη των τιμών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών της Κίνας για τον Covid

Τα εμπορεύματα από το πετρέλαιο μέχρι το σιδηρομετάλλευμα και τον χαλκό εκτινάχθηκαν μετά την χαλάρωση ορισμένων περιορισμών για τον Covid στην Κίνα, εξέλιξη που αυξάνει τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σχεδόν όλα τα βασικά εμπορεύματα διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα μετά την είδηση ​​ότι η Κίνα μείωσε τον χρόνο που πρέπει να περνούν οι ταξιδιώτες και όσοι είχαν επαφές με ασθενείς του Covid σε καραντίνα, μια σημαντική τροποποίηση της πολιτικής Covid Zero.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αυξήθηκαν περισσότερο από 2%, ενώ το σιδηρομετάλλευμα που διαπραγματεύεται στη Σιγκαπούρη αυξήθηκε έως και 8,2%. Ο χαλκός, τα πολύτιμα μέταλλα και τα γεωργικά προϊόντα επίσης κινήθηκαν ανοδικά.

Τα νέα για την Κίνα ισχυροποίησαν το ράλι που ξεκίνησε στη Wall Street, με τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου να κινούνται υψηλότερα, καθώς τα χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στρώνουν το έδαφος για επιβράδυνση των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο δείκτης του δολαρίου έχει υποχωρήσει απότομα από το υψηλό του 2022 τις τελευταίες ημέρες, βοηθώντας τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο συγκεκριμένο νόμισμα.

«Οι ταύροι περίμεναν ένα τέτοιο έναυσμα», δήλωσε ο Daniel Hynes, αναλυτής εμπορευμάτων στην Australia and New Zealand Banking Group Ltd. «Αυτά τα δύο γεγονότα μπορεί να είναι αρκετά για να απομακρύνουν τις αρκούδες και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό και διαρκές ράλι».

Στην Κίνα, τα βιομηχανικά προϊόντα από τον χαλκό μέχρι το σιδηρομετάλλευμα και τον χάλυβα αυξήθηκαν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος στο Dalian σημείωσαν άνοδο έως και 6,6%, τη μεγαλύτερη σε περισσότερους από τρεις μήνες.

Ο ψευδάργυρος έκανε άλμα άνω του 5% οδηγώντας σε κέρδη στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, ενώ το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 3,8%.

Στις ΗΠΑ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας στο Σικάγο είχαν τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια άνοδο σε ένα μήνα.

Latest move to ease rules improves demand prospects for oil, metals, crops
Η απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς βελτιώνει τις προοπτικές ζήτησης για πετρέλαιο, μέταλλα, καλλιέργειες

Τα νέα θα «τροφοδοτήσουν περαιτέρω εικασίες σχετικά με μια ευρύτερη χαλάρωση των κινεζικών μέτρων ελέγχου του Covid, κάτι που είναι θετικό για την ενέργεια και τα εμπορεύματα», δήλωσε η Vandana Hari, ιδρύτρια της Vanda Insights στη Σιγκαπούρη.

Η χαλάρωση έρχεται σε μια περίοδο που τα κρούσματα Covid σε εθνικό επίπεδο έχουν αυξηθεί, με τα μεγαλύτερα ξεσπάσματα να παρατηρούνται στη Γκουανγκζού και το Πεκίνο.

Ωστόσο, ορισμένοι στην αγορά ήταν λιγότερο αισιόδοξοι. Αν και η χαλάρωση των μέτρων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου μοιάζει με υπερβολική αντίδραση, δεδομένου ότι η Κίνα είναι πιθανό να συνεχίσει την πολιτική Covid Zero, δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING Groep NV στη Σιγκαπούρη.

«Είναι δύσκολο να δούμε μια ισχυρή ανάκαμψη στα διεθνή ταξίδια και ως εκ τούτου τη ζήτηση, έως ότου αρθούν όλοι οι περιορισμοί καραντίνας», είπε ο Patterson.

Διαβάστε ακόμη:

Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης θα προκαλέσει χρόνια ελλείψεων και blackouts

Σχετικα αρθρα

Η επιστροφή του Mark Zuckerberg: Κέρδη ρεκόρ 12,5 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα για τον CEO της Meta

admin

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία πτώση 5% με φόντο την αβεβαιότητα στην Κίνα και τα υψηλά αποθέματα

admin

Η Swatch στα βήματα της Rolex: Αυξάνει τις τιμές στα ρολόγια Omega, Longines και Tissot

admin

Intel: Μειώνει τον μισθό του CEO κατά 25% στο πλαίσιο των περικοπών

admin

Οι καλύτερες μετοχές του 2022 είναι οι μεγάλοι χαμένοι του Ιανουαρίου διεθνώς

admin

UBS: Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες – Στήριξη από τα επιτόκια

admin

Bloomberg: Η Γερμανία θέλει να περιορίσει τις εισαγωγές ρωσικού LNG

admin

ΤΑΪΠΕΔ: Morgan Stanley και BoA θα τρέξουν την IΡΟ του Ελ. Βενιζέλος

admin

H Unilever επιταχύνει την αλλαγή ηγεσίας: Νέος CEO ο Hein Schumacher

admin

Ουίλσον (Morgan Stanley): Μην μπείτε στο ράλι μετοχών, θα απογοητευτείτε

admin

Peninsula London: Πολυτέλεια, βόλτες με Rolls-Royce και γείτονες με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’

admin

ΕΕ: Πού θα κάτσει η μπίλια του πλαφόν στο ντίζελ

admin