Image default
Τοις Μετρητοίς

Μπουρλότο η Wall Street

Η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ άνοιξε την πόρτα στους αγοραστές οι οποίοι  όρμησαν ως αφηνιασμένοι  ταύροι σε υαλοπωλείο και τα έκαναν … λαμπόγυαλο. Η αποκλιμάκωση των έντονων πληθωριστικών πιέσεων στο 7,7% σε ετήσια βάση χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για ετήσια άνοδο 7,9% άνοιξε το παράθυρο της «ελπίδας» ότι είδαμε την κορυφή του πληθωρισμού και αρχίζουμε πλέον και κατηφορίζουμε. Εξέλιξη η οποία αν έχει συνέχεια και στους επόμενους μήνες ίσως αναγκάσει τη Federal Reserve να κάνει ένα βήμα πίσω και να το ξανασκεφτεί προχωρώντας  με πιο ήπιες αυξήσεις των επιτοκίων από την επόμενη συνεδρίαση στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, όπως άλλωστε είχε αφήσει και η ίδια να πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Το θέμα όμως είναι ότι αυτό το πληθωριστικό στοιχείο αρκούσε για να γίνει μπουρλότο η Wall Street καταγράφοντας την περασμένη Πέμπτη την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της από το 2020 με το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κλείνει στο +3,7% ή +1201 μονάδες στις 33715 μονάδες, τον S&P 500 στο +5,54% στις 3965 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq 100 να  ξεσαλώνει στο +7,35% κλείνοντας στις 11114 μονάδες.

Διαγραμματικά τώρα με τη κίνηση αυτή ο Dow έχει διαλύσει το φόβητρο του απλού κινητού μέσου των 200 ημερών, στις 32880 μονάδες, απλώνοντας έτσι τις δυνάμεις του προς την επόμενη σθεναρή αντίσταση των 34200 μονάδων. Πάνω από εκεί η τάση θα αλλάξει ριζικά τραβώντας πιθανές αγορές από τα πορτοφόλια των μεγάλων funds. Για να διατηρείται  σε ισχύ το ανοδικό σενάριο θα πρέπει ο δείκτης στις επόμενες συνεδριάσεις να μη γυρίσει κάτω από το όριο των 33000 μονάδων.

Να επισημάνουμε ότι ο Dow έχει τρέξει ένα +19% περίπου από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου πράγμα που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα δούμε κάτι χειρότερο έως το τέλος του 2022 πέρα από ένα πιθανό retracement προς την περιοχή των 31650 μονάδων. Τα  διαγραμματικά δρώμενα έχουν αρχίζει πάντως και γέρνουν προς την πλευρά των αγοραστών.

S&P 500 στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών έχει βγει πάνω από τη ζώνη αντίστασης των 3910 με 3880 μονάδων κοιτώντας πλέον στα μάτια το ψυχολογικό όριο των 4000 μονάδων. Εκεί όμως δεν υπάρχει κάποια αντίσταση που μπορεί να βάλει ένα βραχυχρόνιο στοπ στις ανοδικές διαθέσεις του δείκτη. Η πλέον σημαντική περιοχή αντίστασης εντοπίζεται στις 4100 μονάδες ή ένα +3% από τα τωρινά επίπεδα τιμών από όπου διέρχεται και ο 200άρης. Οπωσδήποτε το μεγάλο ανοδικό εβδομαδιαίο candlestick που έχει αποτυπωθεί στο chart τιμών και εμπεριέχει 250 μονάδες ή ένα 6,8% δύσκολα θα μπορούσε στις επόμενες μέρες να «φαγωθεί» καθοδικά με τους θεσμικούς να έχουν τη διάθεση να ωραιοποιήσουν λίγο την εικόνα των χαρτοφυλακίων τους ενόψει και του κλεισίματος των βιβλίων τους από τα μέσα έως τα τέλη του Νοέμβρη.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

ΔΕΗ: Με αυτό το περιθώριο κερδοφορίας δεν μπορεί να πάει μακριά

admin

Motor Oil: Καθαρή κερδοφορία όσο η μισή κεφαλαιοποίηση !

admin

Cenergy Holdings: Η ραγδαία ανάπτυξη οδηγεί στην εκτόξευση της μετοχής

admin

Η μεγάλη διαγραμματική εικόνα της ΔΕΗ

admin

Alpha Bank: Θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα για το αύριο

admin

Εθνική Τράπεζα: Κοντά στα υψηλά 6ετίας

admin

Eurobank: Έτοιμη για ανοδική αλλαγή διαγραμματικού επιπέδου

admin

Γιατί η μετοχή της Cenergy Holdings είναι έτοιμη για εκτόξευση

admin

Προπομπός καλών νέων η ανοδική εκτίναξη του DAX 40

admin

Δυναμώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου

admin

HELLENiQ ENERGY: Σπάει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ καθαρή κερδοφορία

admin

Ελληνικός Τουρισμός: Εντυπωσιακές επιδόσεις και το 2023

admin