Image default
Τοις Μετρητοίς

Γιατί η μετοχή της Cenergy Holdings είναι έτοιμη για εκτόξευση

Όταν η τεράστια γαλλική Nexans (NEXS) με μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 4 δισ. ευρώ χάνει μέσα στην έδρα της από τη Cenergy Holdings (CENER) των 550 εκατ. ευρώ δε θέλει και πολύ να φανταστείτε τι μπορεί να αλώσει  αυτός ο εντυπωσιακός όμιλος.

Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η θυγατρική της Cenergy Holdings, Hellenic Cables άρπαξε μέσα από τα χέρια της Nexans τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Γαλλίας Réseau de Transport d’Electricité προμηθεύοντάς τον τόσο με υπόγεια καλώδια όσο και με υπηρεσίες εγκατάστασης. Η σύμβαση μάλιστα είναι διάρκειας τριών ετών με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών.


Τη τελευταία φορά πάντως η Nexans είχε κάνει προσφορά εξαγοράς της Cenergy με 700 εκατ. ευρώ. Τώρα που της έχει μπει για τα καλά ως αγκάθι στο μάτι της και έχει και το απίστευτο  ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών που φτάνει στο  νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο των 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ στις 30 Ιουνίου 2022 σε τι νούμερο  πιστεύετε ότι θα έχει φτάσει το τίμημα εξαγοράς της;

Θα δούμε τρελά πράγματα εκεί… καθώς υπάρχει και ο νούμερο 1 στο κλάδο η ιταλική Prysmian Group (PRY) με κεφαλαιοποίηση κάτι λιγότερο από τα 9 δισ. ευρώ. Ένας γίγαντας που ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες στην πρόσφατη παρουσίαση στους αναλυτές των  αποτελεσμάτων του 9μήνου στις 10 Νοεμβρίου ότι έχει χτυπήσει το ιστορικό ρεκόρ του ανεκτέλεστου υπόλοιπου παραγγελιών στα  6,85 δισ. ευρώ.

Για σταθείτε βρε παιδιά…

Δηλαδή η Cenergy που αξίζει στο ταμπλό του ΧΑΑ  550 εκατ. ευρώ και  έχει ανακοινώσει από το 6μηνο ένα ανεκτέλεστο 1,1 δισ. ευρώ τι θα έπρεπε να πει στους αναλυτές; Αλήθεια στο 9μηνο που θα έχει φτάσει;

Μήπως η τιμή της μετοχής είναι έτοιμη να εκτοξευτεί ;

Διαγραμματικά η μετοχή της CENER έχει διασπάσει ανοδικά όχι μόνο το τριγωνικό σχηματισμό στα 2.80 ευρώ και τη ζώνη αντίστασης των 2.93 ευρώ αλλά και τα μεσοπρόθεσμα Keltner Channels στα 2.96 ευρώ. Τώρα η μετοχή δείχνει έτοιμη να διανύσει ανοδικά την απόσταση που την χωρίζει έως το σημείο των 3.30 ευρώ. Πάνω από εκεί υπάρχει το σαθρό σημείο των 3.645 ευρώ.

Mεγάλη προσοχή στα αποτελέσματα 9μήνου που θα ανακοινώσει στις 17 Νοεμβρίου.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin