Image default
ALPHA BANK

Alpha Bank και Αμερικανική Γεωργική Σχολή στηρίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τους παραγωγούς του αύριο

Την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Διοίκηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αλλά και με μαθητές που φοιτούν σε αυτή χάρις στο πρόγραμμα υποτροφιών της Alpha Bank, είχε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, στο κάμπους του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Πυλαία, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας της Διοίκησης της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ο Όμιλος Alpha Bank στηρίζει μέσω του προγράμματος υποτροφιών της Σχολής, συνεχώς από το 2014, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση κοριτσιών και αγοριών από όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας παράλληλα στην είσοδο νέου εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού στον αγροδιατροφικό κλάδο. Τον κ. Ψάλτη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Κατά την επίσκεψή του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank συνομίλησε με τους νεαρούς μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Σχολής και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα σπουδών τους, τις γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες που λαμβάνουν από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που υλοποιείται στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής και άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα μελλοντικά σχέδια τους και τις επαγγελματικές φιλοδοξίες τους.

Στις συζητήσεις του με τους μαθητές, ο κ. Ψάλτης σημείωσε μεταξύ άλλων πως “ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί κεντρικό γρανάζι στη μηχανή της εθνικής οικονομίας, συνεισφέροντας σε καθοριστικό βαθμό όχι μόνον στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στην εξωστρέφεια της οικονομίας μας προς τις διεθνείς αγορές. Έννοιες, όπως ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και προστασία του φυσικού οικοσυστήματος ήρθαν για να μείνουν και θα καθορίσουν, μαζί με την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και κανόνων επιχειρηματικής αποδοτικότητας, το μέλλον της αγροδιατροφής, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες για απασχόληση, ανάπτυξη και δημιουργία αξίας για τις τοπικές κοινωνίες. Είναι, συνεπώς, καθοριστικής σημασίας οι γνώσεις και η τεχνογνωσία που λαμβάνετε από το πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις σύγχρονες μεθόδους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και εμείς στην Alpha Bank είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την προσπάθειά σας να υλοποιήσετε τα όνειρά σας και να δώσετε νέα πνοή στον αγροδιατροφικό κλάδο της χώρας μας”.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, οι κύριοι Ψάλτης και Lansdale επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας της Alpha Bank και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του αγροδιατροφικού κλάδου, αλλά και τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, και κατά συνέπεια, του εθνικού αγροτικού προϊόντος.

“Ως Alpha Bank, δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας που δημιουργεί αξία για την εθνική οικονομία και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο σας”, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank.

Από την πλευρά του, ο Dr. Lansdale τόνισε ότι η εκπαίδευση αποτελεί την απάντηση σε όλες τις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, ο οποίος στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μία σειρά από προβλήματα και ιδιαιτερότητες, “όπως το μικρό μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, το χαμηλό επίπεδο συνεργασίας, η ελάχιστη υιοθέτηση τεχνολογικής καινοτομίας και το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο γεωργικής εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά για το τελευταίο και ως Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα επικεντρωμένο στον αγροδιατροφικό τομέα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για τον σημαντικό θετικό αντίκτυπό του στον κλάδο της χώρας. Από το 1904, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αποτελεί “φάρο” γνώσης για τους Έλληνες αγρότες και έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγής, την υιοθέτηση σύγχρονων γεωργικών πρακτικών και τη μετατροπή των αγροτών σε σύγχρονους επιχειρηματίες. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Πλέον, το έλλειμμα της γεωργικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα όχι μόνο αποτυπώνεται σε μελέτες, αλλά αποτελεί τροχοπέδη για το μέλλον. Η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες στον αγροδιατροφικό κλάδο. Όμως, αυτές περιορίζονται διότι το προσωπικό δεν έχει επαρκή και σωστή εκπαίδευση”, ανέφερε. Και συνέχισε λέγοντας: “Οι Έλληνες που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροδιατροφικό κλάδο θα πρέπει να καθίσουν στα… θρανία. Να εμπεδώσουν τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, να μάθουν να αξιοποιούν τα δίκτυα, να προχωρούν σε ορθές γεωργικές πρακτικές, να διαχειρίζονται το χωράφι τους ως επιχείρηση. Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση είναι οι καταλύτες που μπορούν να εξασφαλίσουν ευθυγράμμιση της παραγωγής και της εμπορίας με τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στην αγορά”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Ψάλτης περιηγήθηκε στο εκπαιδευτικό κέντρο “Aliki Perroti” του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και στο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα. Με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και τη δημιουργία υγιών συνθηκών επιχειρηματικής λειτουργίας, από τις αρχές του 2021, η Alpha Bank και το Perrotis College έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, παρέχοντας στους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, εξειδικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση για προϊόντα της ελληνικής γης, με υψηλή διατροφική αξία, που ενισχύουν το εθνικό brand. Η συνεργασία συμβουλευτικής υποστήριξης εντάσσεται στο πλαίσιο της διάθεσης, από την Alpha Bank, του Εγγυοδοτικού Προγράμματος Μικροπιστώσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Οι μισθολογικές αυξήσεις καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του πληθωρισμού

admin

Alpha Bank: Η Δυναμική της Οικονομικής Μεγέθυνσης το 2023 και το 2024

admin

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους κερδοφορίας

admin

Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους κερδοφορίας της Alpha Bank

admin

Ημέρα της Γυναίκας: Η Alpha Bank προωθεί στην πράξη τη γυναικεία ενδυνάμωση

admin

Alpha Bank: Κέρδη 780 εκ. € το 23 +95%

admin

Alpha Bank: Ιδιαίτερα θετικές οι επιχειρηματικές προσδοκίες στον Τουρισμό – Ποιες οι προκλήσεις

admin

“Αλφαβητάρι Οικονομικών”: Το πρόγραμμα IQonomy της Alpha Bank για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό παιδιών και εφήβων

admin

Alpha Bank: Οι θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2024 και οι προκλήσεις

admin

Digital Finance Awards: Ψηφιακή τράπεζα της χρονιάς η Alpha Bank

admin

Χρηματοδότηση της Future Plans by TEXKA από Alpha Bank και ΤΑΑ

admin

Αποχώρηση του Ν. Χρυσανθόπουλου από τη θέση του Chief of Corporate Center του Ομίλου Alpha Bank

admin